Ze série proher Kometu osvobodil Svoboda

Brno - Osmkrát odjížděli v posledních devíti kolech brněnští hokejisté do kabin se svěšenými hlavami, dnes si konečně mohli přesně po měsíci vyslechnout ovace fanoušků a zažít pocit vítězství. Lídra tabulky z Plzně udolali v nájezdech 3:2.

V první třetině mohli diváci na ledě vidět spíše hokejovou urputnost než krásu. Čekání na první gól se protáhlo až do poloviny zápasu. Při přesilovce Plzně dokázal do brejku ujet brněnský Tomáš Svoboda, v nájezdu ustál i atak obránců a bekhendem ukázkově zavěsil.

Povzbuzené Brno následně Plzeň sevřelo v obranné třetině, byli to ale Indiáni, kdo se radoval z gólu. Stačil jim k tomu nenápadný Kovářův únik zakončený přesnou střelou k tyči Trvajovy branky.

Sestřih a ohlasy utkání Brno - Plzeň (zdroj: ČT24)

Plzeň si do závěrečné části přenesla přesilovku ze strkanice na konci druhé třetiny. Zužitkovat ji dokázala velmi rychle, ukázkovou kombinaci zakončil při chuti hrající Václav Pletka.

Oba týmy záhy výrazně přitvrdily a dvířka od trestných lavic se netrhla. Velké emoce vyvolal zejména Frolův faul loktem na Petrovického. Plzeňský obránce musel do šaten a Kometa získala víc než tříminutovou početní výhodu.

Rozhovor s Tomášem Svobodou a Jiřím Trvajem (zdroj: ČT24)

Když už se zdálo, že vedením nažhavená Plzeň přesilovce bez problémů odolá, před Mazancem se zjevil Jan Hruška a jeho důraz slavil vyrovnávací úspěch. Zápas v závěru nabídl ostrou podívanou v tempu play-off. V tom loni Kometa na Plzeň vyzrála, v dnešním utkání ale ani jeden z týmů nedokázal rozhodnout před koncem základní hrací doby.

Po bezbrankovém prodloužení došlo na v poslední době neoblíbenou disciplínu Komety – samostatné nájezdy. Brno ale tentokrát na penaltové střelnici uspělo, výhru v podobě bonusového bodu dokázal přesnou trefou vystřelit hrdina zápasu Tomáš Svoboda.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)

Góly a nahrávky: 35. T. Svoboda (Dlouhý), 49. J. Hruška (L. Čermák), rozhodující nájezd T. Svoboda - 39. Jan Kovář (Pletka, St. Pierre), 41. Pletka (Kratěna, Slovák). Rozhodčí: Homola, Husička - Gebauer, Lederer.

Vyloučení: 11:10, navíc Dlouhý - St. Pierre oba 10 min., Frolo 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Brno: Trvaj - Dujsík, Žižka, Švrček, Bičánek, Kováčik, Malec - H. Zohorna, L. Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, Lušňák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - Burian, Koreis, Dočekal. Trenéři: Venera, Oslizlo a Zubíček.

Plzeň: Mazanec - Slovák, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, St. Pierre, Havíř, Frolo, Mozík - Vampola, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Johnson, Kašpařík, Balej - Hollweg, Dvořák, Lev. Trenéři: Razým, Michal Straka, Špaček a Pejchar.