Brněnské akvabely zvládly první závodní test na bronzovou

Brno - První závodní test v sezóně, při kterém akvabely ověří svou kondici, zdatnost, pohyblivost a technické provedení figur – taková je už tradiční úloha brněnského Memoriálu Míly Heršálkové, který se v Brně konal už po dvaadvacáté.

Vody brněnského bazénu na Lesné pořádně zčeřilo provedení rozmanitých figur v podání tří stovek mladých synchronizovaných plavkyň. Vrcholem večera byla týmová soutěž mladších žákyň, mezi kterými nechyběly ani reprezentantky brněnské Komety a právě pořádající Tesly.

Rozhovor s hlavní rozhodčí Libuší Zidkovou (zdroj: ČT24)

V domácích vodách nakonec akvabely brněnské Tesly dosáhly na třetí místo. „Myslím, že se nám to povedlo. Měly jsme tam sice malé chybičky, ale trenérka nás pochválila. Příště bychom do sestavy mohly zařadit i ostřejší prvky,“ zhodnotila reprezentantka Tesly Karolína Klusková.

Lepší hodnocení si vysloužily zahraniční konkurentky z Bratislavy a výhodu patronátu mytického boha vod potvrdily reprezentantky Neptunu Praha. „Ze začátku to byl pro nás takový stres, protože první polovina je výrazně těžší. Jak se do toho pak dostaneme, tak už to šlo,“ popsala členka vítězného týmu Karolína Muchová.

Reportáž z Memoriálu Míly Heršálkové (zdroj: ČT24)

Snem většiny mladých akvabel je předvést své umění i na olympiádě. Že tento cíl nemusí být nereálný, ukázaly vloni v Londýně české reprezentantky Soňa Bernardová a Alžběta Dufková. I odchovankyně brněnské Tesly mají s Memoriálem Míly Heršálkové bohaté zkušenosti.