Královo Pole dokázalo zastavit vítěznou šňůru lídra z Plzně

Brno - V předehrávce 14. kola házenkářské extraligy dokázali hráči Králova Pole zastavit vítěznou šňůru lídra soutěže, když s Plzní na domácí palubovce remizovali 20:20. Brňané tak na plný bodový zisk čekají už šest utkání.

Plzeň přijela na jih Moravy se skvělou bilancí pěti vítězství v řadě, a hlavně s touhou po odplatě za vysokou porážku, kdy v září Brnu na vlastní palubovce podlehla o sedm branek. V prvním poločase dominovaly u obou celků tvrdé obrany, a tak po třiceti minutách hry svítilo na tabuli překvapivě nízké skóre 7:7. „V první půli byla ta hra strašně rozkouskovaná, Plzeň i my jsme dělali technické chyby a nedokázali jsme proměňovat šance,“ řekl k úvodu pivot Králova Pole Michal Dostalík.

Rozhovor s Romanem Bečvářem a Michalem Dostalíkem (zdroj: ČT24)

S výrazně lepší střeleckou muškou do druhé půle nastoupil plzeňský Roman Bečvář, který brankáře Bavlnku prostřelil hned sedmkrát. Královo Pole má ale ve svém středu zkušeného pivota Dostalíka, který s osmi brankami dokázal českého reprezentanta ještě překonat a přispěl k tomu, že Brno už potřetí v řadě vyválčilo bod, tentokrát za remízu 20:20. „Pro nás je každá remíza ztrátou. Myslím si, že jsme byli lepší. Zasloužili jsme si vyhrát,“ neskrýval po utkání zklamání nejlepší střelec Plzně Roman Bečvář.