Kometa skolila Kladno i potřetí. Jágr brněnským fanouškům zatleskal

Brno - Jednou bez Jágra, dvakrát s ním a vždy vítězně pro Brno. Kometě se letos proti Kladnu nadmíru daří. Vydařenou bilanci korunovala famózní domácí výhra 4:0. Kromě střelců se o brněnskou výhru výrazně zasloužil i skvěle chytající brankář Martin Falter.

Zatím v každém extraligovém zápase letošní sezóny dokázalo Kladno skórovat. Tato bilance ale skončila v posledním utkání s Kometou. Rytíři do Brna k souboji o druhé místo přicestovali už jen se dvěma zámořskými posilami - Jágrem a Plekancem. 

Po patnácté v řadě vyprodaná Kajot Arena nečekala na první gól dlouho. Už ve čtvrté minutě selhala souhra v kladenské obraně, Miloslavu Hořavovi nepřesným vyhozením na první gól trestuhodně namazal mazák Pavel Patera. 

Jaromír Jágr po dnešním zápase s Kometou:

„Hrají výborný hokej. Podle mého názoru jsou momentálně suverénně nejlepším týmem v lize, vůbec nám nedali šanci. Jsou velcí, důrazní před brankou i v osobních soubojích. A navíc jim výtečně zachytal brankář. My navíc obecně nejsme schopní dávat moc gólů. Proti některým soupeřům to nevadí, zvládneme to uhrát na dva, tři. Ale tady určitě ne.“

Kladno se po první brance rychle dokázalo otřepat, brněnské obraně dělal problémy hlavně nestárnoucí Jágr a také agilní Tomáš Plekanec. Na Faltera, zaskakujícího za nemocného Trvaje, ale nevyzrál ani jeden z ošlehaných borců ze zámoří. 

Další branka přišla až ke konci druhé třetiny a znovu do Cháberovy branky. V nepřehledné situaci po Eratově střele se nejlépe zorientoval Miroslav Holec a navýšil domácí vedení na 2:0. Do poslední třetiny vstoupila Kometa v početní výhodě po vyloučení Mocka a neuběhla ani první minuta závěrečné části a po Hořavově přihrávce přesně pálil Leoš Čermák.

Kladenské šance na zvrat klesly na minimum za další tři minuty, Valábíkovu střelu usměrnil do branky šikovnou tečí Divíšek a domácí publikum tak dostal do extáze. Marná kladenská snaha po snížení nepříznivého stavu vyvrcholila dvojnásobným vyloučením Jaromíra Jágra za hákování. Vzrušení už před koncem zápasu přinesla jen šarvátka Plekance s Malcem. Body ale s konečnou platností zůstaly za výhru 4:0 v Brně.

Buly - hokej živě

Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni neprostřelený Martin Falter na straně domácích a Jaromír Jágr za hosty. Ten si při odchodu z ledu vyslechl sportovní aplaus brněnských fanoušků a ty potom sám pozdravil a ukázal, proč patří mezi nejoblíbenější sportovce současnosti.

HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Branka: 4. M. Hořava, 37. Holec (Petrovický, Erat), 41. Čermák (M. Hořava, Dočekal), 44. Divíšek (Valábik, J. Svoboda). Rozhodčí: Baluška, Müllner (oba SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Brno: Falter - Kováčik, Žižka, Bičánek, Valábik, Valach, Malec - Dočekal, Čermák, M. Hořava - J. Svoboda, J. Hruška, H. Zohorna - Holec, Divíšek, Petrovický - Wasserbauer, V. Němec, Erat. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Kladno: Chábera - Kameš, Černošek, Majeský, Piskáček, L. Procházka, Doudera, Macholda, Mocek - Jágr, Plekanec, Patera - Kuchejda, Melka, Dalecký - Redlich, Kuchler, Hlaváč - Eberle, Lukáč, M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Vydáno pod