Slovácko pokořilo Jihlavu. Dva góly dal Došek

Uherské Hradiště - Důležitou výhru si připsali prvoligoví fotbalisté Slovácka. Ve čtrnáctém kole nejvyšší soutěže porazili Jihlavu 3:0. Plný bodový zisk si jihomoravský tým připsal po třízápasové pauze.

Slovácko sice na začátku zápasu výraznější převahu nemělo, na rozdíl od Jihlavy se ale snáze dostávalo do šancí. Na prvním gólu měl velkou zásluhu Hlúpik, který se probil hluboko do pokutového území a přesnou přihrávkou připravil Doškovi úvodní trefu. 

Jihlava začala druhou půli aktivněji, góly ale v sobotu střílelo jen Slovácko a znovu u toho byl Libor Došek. Ten pět minut po přestávce neměl problém skórovat po centru Ladislava Volešáka. 

Studio fotbal

Slovácko si branky rozložilo do dvacetiminutových intervalů. V sedmdesáté minutě rozehrál roh Kerbr, obránci ale míč do bezpečí uklidit nedokázali a na přesnou hlavičku si naběhl Daníček. „Nepodali jsme prvoligový výkon. Neměli jsme žádnou šanci, abychom něco uhráli,“ neskrýval zklamání jihlavský trenér František Komňacký. 

Slovácku po vítězství patří v tabulce sedmé místo, šanci vylepšit postavení bude mít příští kolo v Ostravě. Jihlava je jedenáctá, v páteční předehrávce bude hostit dvanácté České Budějovice. 

1. FC Slovácko - Vysočina Jihlava 3:0 (1:0)

Branky: 30. a 50. Došek, 70. Daníček. Rozhodčí: Drábek - Vysloužil, Hock. ŽK: Došek, Kerbr - Karlík, Rada, Jungr. Diváci: 4 358.

Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil, Košút, Mezlík - Hlúpik, Daníček, Valenta, Volešák (68. Kerbr) - Došek (86. Trávník), Kovář (78. Lukáš). Trenér: Habanec.

Jihlava: Blažek - Obert, Tlustý, Šourek, Josl - Karlík, Rada - Masopust (83. Kosak), Jungr (74. Kučera), Vaculík - Mešanovič (29. Sedláček). Trenér: Komňacký.

Vydáno pod