Házenkáři Králova Pole vybojovali druhou výhru v sezóně

Brno – Velmi cenné dva body získali brněnští házenkáři před domácím publikem. Soupeře z Kopřivnice tak zároveň přeskočili v extraligové tabulce. Cílem týmu stále zůstává vyhnout se poslednímu sestupovému místu.

Proti Kopřivnici chtěli brněnští házenkáři potvrdit zlepšující se výkony, které už v minulém kole přetavili v překvapivý bod z půdy favorizované Plzně. I Kopřivnice se ale chtěla vzdálit ze dna extraligy a souboj sousedů v tabulce tak sliboval napínavý střet.

Předpoklady se také naplnily, oba týmy se střídaly v těsném vedení, v poločase na tom ale byli lépe hosté z Kopřivnice, kteří vedli o dva góly 14:12. „Příliš nám nešlapala obrana a střelcům Kopřivnice jsme nechávali zbytečně prostor, k tomu jsme přidali vlastní technické chyby, které soupeř dokázal trestat,“ vysvětlil střelec Králova Pole Jakub Kudla.  



Brno ve druhé půli vrhlo všechny síly do vyrovnání, když k neudržení byl hlavně domácí střelec Hubáček, který síť kopřivnické branky dokázal rozvlnit celkem devětkrát. Třináct minut před koncem Brno stav srovnalo. Kopřivnice se sice stále snažila zápas zvrátit zpět na svoji stranu, nepomohl jí ale k tomu ani úctyhodný výkon sedmnáctiletého dorostence Rečka, který do černého pálil celkem šestkrát. Tři minuty před koncem Brno při jednobrankovém vedení uzamčelo obranu a těsnou výhru už dokázalo uhájit. „Hodně nám pomohlo střídání brankářů, Pavel Novotný, který nastoupil asi čvrt hodiny před koncem, nás totiž hodně podržel,“ hledal příčiny zvratu Kudla, který k vítězství sám přispěl třemi góly. 

V tabulce dvanáctičlenné extraligy se tak loňský nováček nachází na desátém místě, o bod právě před Kopřivnicí. Na poslední Třeboň má už pětibodový náskok. Tým se v sezóně pod novým trenérem Hegarem dlouho k lepším výkonům rozehrával, v mužstvu se nepodařilo zcela zacelit díru po Viktoru Hostíkovi, který přestoupil do Přerova. V posledních kolech se ale výkony Králova Pole lepší, i když kromě Jana Hubáčka nemá tým žádného natolik výrazného střelce, který by byl schopen podávat stabilně vysoké výkony v každém zápase.

Další domácí zápas čeká Brno v sobotu 10. prosince, kdy v hale v ulici Vodova přivítá favorita z Karviné.

KP Brno - Kopřivnice 25:24 (12:14)

Nejvíce branek: Hubáček 9, Kudla, Večeřa a Korejčík po 3 - Reček 6, Aspiridis a Hanzelka po 4.