Kino Scala promítalo naposledy

Brno - Více než osmdesátiletá éra fungování kina Scala v Brně na Moravském náměstí ve středu večer skončila. Jeho provoz byl dlouhodobě ztrátový, na filmy tam totiž chodila jen hrstka diváků. Historicky poslední představení vyvolalo nečekaně velký zájem veřejnosti.

Na projekci do Scaly přišly dvě stovky lidí. Vstup byl zdarma a jako bonus mohli návštěvníci získali filmové plakáty. Scala se rozloučila snímkem Pan Nikdo. „Včera jsem šla okolo a zvažovala jsem, že půjdu na ten film. Pak jsem zjistila, že to je poslední představení, tak jsem se rozhodla, že půjdu,“ řekla Zuzana Černeková.  „Moc se mi tady líbilo a to, že jsou nepohodlné sedačky, na což si jiní návštěvníci stěžovali, tak to mi vůbec nepřišlo,“ dodal Filip Krenar. 

Na představení chodilo průměrně 37 lidí

„Návštěvnost byla dost mizerná poslední dobou. Například pátek večer, když jsme tady byli naposled, nás tu bylo asi deset,“ popsala Martina Pokorná. Vstupné, které zaplatilo jen pár lidí, ani zdaleka nestačilo na provozní náklady. Město se proto rozhodlo, že už nebude investovat do nezbytné digitalizace. Největší plátno v Brně tak od Nového roku hledá nového nájemce.

NO COMMENT: Poslední promítání kina Scala (zdroj: ČT24)

Nezbytnou digitalizací si v Brně prošla kina Art a Lucerna. O využití Scaly město zatím jedná. Mezi vážné zájemce patří Masarykova univerzita, která by kromě projekcí mohla prostory používat i jako studijní prostory.

Vydáno pod