TÉMA

PRO! Ústí

Ústečtí zastupitelé souhlasí se zvýšením daně pro problematické nemovitosti

Majitelé některých problematických budov v Ústí nad Labem by mohli platit vyšší daň z nemovitosti. Záměr opatření obecné povahy, které po vypořádání připomínek umožní změnit koeficient pro výběr daně, schválilo městské zastupitelstvo. Týká se zejména okolí hotelu Máj a také části Sklářské ulice. Ústecké vedení zvýšení daně prosazuje s tím, že jsou s lokalitami proslulými nepořádkem spojené zvýšené náklady.
11. 4. 2024|

Zasedají ustavující zastupitelstva. České Budějovice mají poprvé primátorku

Primátorkou Českých Budějovic se stala Dagmar Škodová Parmová z ODS. Tatáž strana získala v osobě Petra Ryšky i primátora Jihlavy, kde radnici povede vítězné hnutí ANO s druhými ODS a lidovci. Nejpozději v pondělí se podle zákona uskutečnila ustavující zasedání nových zastupitelstev tam, kde výsledek komunálních voleb nebyl zpochybněn u soudů.
24. 10. 2022Aktualizováno24. 10. 2022, 20:10|

V Ústí nad Labem zvítězilo hnutí ANO, jednat chce se všemi uskupeními v zastupitelstvu

Komunální volby v Ústí nad Labem vyhrálo hnutí ANO, získalo 13 mandátů v zastupitelstvu, které má 37 členů. Druzí skončili PRO! Ústí s osmi mandáty. Podle současného primátora a lídra kandidátky ANO Petra Nedvědického chce hnutí vyjednávat o koalici se všemi uskupeními v budoucím zastupitelstvu.
24. 9. 2022Aktualizováno24. 9. 2022, 23:02|

Oprav hrobek průmyslníka Dittricha či Schichta se chtějí ujmout města

Města na severu Čech řeší opravu významných hrobek. Vedení Krásné Lípy by rádo převzalo hrob průmyslníka Augusta Dittricha. Záchrany se před několika lety ujal spolek Omnium, nedokázal ale splnit podmínky. A Ústí nad Labem už rozhodlo o převzetí šesti hrobek významných Ústečanů. I tato místa posledního spočinutí vyžadují opravy.
28. 1. 2022|

Koalice v Ústí nad Labem zůstane v menšině. Primátor dalšího partnera hledat nechce

Ústí nad Labem bude mít po dramatickém rozpadu koalice menšinovou vládu. Dalšího partnera už primátor Petr Nedvědický (ANO) hledat nechce. Je to přitom podruhé během jednoho roku, kdy přišlo vedení města o většinu v zastupitelstvu.
9. 11. 2021Aktualizováno9. 11. 2021, 18:54|