TÉMA

Zdravotní potíže

Ústavní soud vyhověl stížnosti ženy, která se s otcem soudí o výživné za dobu studia

Ústavní soud (ÚS) vyhověl stížnosti mladé ženy, která se s otcem soudí o výživné za dobu vysokoškolského studia. Městský soud v Praze jí nevyhověl, poukázal na opakované studijní neúspěchy. Podle ÚS ale rozsudek dostatečně nezohlednil zdravotní obtíže dívky a její psychický stav, který mohl ovlivnit schopnost plnit studijní povinnosti. Městský soud bude rozhodovat znovu.
28. 2. 2024|

Justin Bieber v Praze nevystoupí, zrušil turné

Zpěvák Justin Bieber zrušil své světové turné. Oznámení zveřejnil na sociálních sítích. Show Justice už dříve odložil na neurčito, nyní se ale koncerty ruší, včetně toho pražského. Důvodem jsou zřejmě zdravotní potíže, které už do koncertních plánů kanadského zpěváka zasáhly dříve.
2. 3. 2023|

Havanský syndrom nejspíš nezpůsobil útok, tvrdí zpravodajci. Zůstává neobjasněný

Takzvaný „havanský syndrom“ podle analýzy pěti amerických zpravodajských agentur „velmi pravděpodobně“ nezpůsobil útok zahraniční znepřátelené vlády ani zbraň či zařízení vysílající energetické paprsky. Vysvětlení zatím nepotvrzených zdravotních příznaků, kterými trpěli američtí diplomaté a vojenský personál v zahraničí, zůstává nejasné. O analýze amerických zpravodajců ve středu informoval list The Washington Post (WP).
1. 3. 2023Aktualizováno1. 3. 2023, 21:34|

Letadlo americké viceprezidentky Harrisové zpozdil záhadný havanský syndrom

Odlet americké viceprezidentky Kamaly Harrisové na návštěvu Vietnamu se o tři hodiny zpozdil kvůli obavám z takzvaného havanského syndromu. Americké velvyslanectví v Hanoji viceprezidentku informovalo o „neobvyklém zdravotním incidentu“.
25. 8. 2021|