TÉMA

Filip Neusser

Novým předsedou Národní sportovní agentury je Ondřej Šebek

Vláda ve středu jmenovala předsedou Národní sportovní agentury (NSA) šéfa Českého veslařského svazu Ondřeje Šebka, oznámil premiér Petr Fiala (ODS). Šebek nahradí Filipa Neussera, jehož konec v čele agentury vláda formálně vzala na vědomí.
23. 11. 2022Aktualizováno23. 11. 2022, 14:19|

Sportovce netrápí jen drahé energie. Problémem je i nárůst byrokracie, míní Ertl

Vysoké ceny energií tvrdě dopadají nejen na domácnosti, ale také například na sportovní spolky a svazy. Starostka České obce sokolské Hana Moučková v úterních Událostech, komentářích řekla, že čtvrtina zástupců tělocvičných jednot vnímá současnou situaci jako ohrožující. Předseda Sdružení sportovních svazů Zdeněk Ertl doplnil, že problémem je i přebujelá byrokracie.
9. 11. 2022|

Neusser končí v čele Národní sportovní agentury, dohodl se na tom s premiérem

Filip Neusser skončí 30. listopadu ve funkci předsedy Národní sportovní agentury. Dohodl se na tom s premiérem Petrem Fialou (ODS). Podle předsedy vlády jde o součást koncepčních změn, které vláda připravuje. V rámci novely zákona o Národní sportovní agentuře by mělo dojít třeba na větší profesionalizaci instituce. Kdo Neussera v čele úřadu nahradí, zatím není jasné. V médiích se hovoří o současném šéfovi Českého veslařského svazu Ondřeji Šebkovi.
3. 11. 2022Aktualizováno3. 11. 2022, 14:13|

Sportu chybí dlouhodobá strategie a nastavení priorit, vysvětluje Neusser slabý olympijský zisk

Olympiáda v Pekingu skončila pro Česko dvěma medailemi. Podle předsedy Filipa Neussera Národní sportovní agentury to není úspěch. Chybu vidí především v nízké a dlouhodobě nejisté podpoře státu a v tom, že se stát musí více zaměřit právě na ty sporty, kde je na medailový úspěch šance. Byl hostem Interview ČT24.
22. 2. 2022|

Konec Bohemia Energy pociťují i tělovýchovné jednoty. Sportovní agentura nabízí zdroj peněz

V polovině října ukončila činnost skupina Bohemia Energy a kolem 900 tisíc jejích odběratelů si nyní musí hledat nového dodavatele energií. Mezi bývalými klienty skupiny jsou i sportovní kluby a tělovýchovné jednoty. Některé uvádějí, že současné zvýšené ceny na trhu je mohou zlikvidovat. Národní sportovní agentura i proto nově umožnila použít peníze z výzvy Můj klub právě na provoz sportovišť.
6. 11. 2021|

Epidemie bude nejspíš dál zrychlovat ještě nejméně dva až tři týdny, ukazuje predikce statistiků

Šíření nákazy bude v Česku velmi pravděpodobně zrychlovat ještě nejméně dva až tři týdny. Počítá s tím aktuální predikce Ústavu zdravotnických informací a statistiky. Zhoršující situaci už vnímají nemocnice i krajské hygieny. Koncem týdne vláda projedná případná nová opatření - například účast na velkých akcích jen s očkováním nebo PCR testem.
3. 11. 2021Aktualizováno3. 11. 2021, 20:29|

Sportovní agentura vybere svazy, které dostanou víc na reprezentaci. Výtky ke svému hospodaření chce vyřešit do konce roku

Národní sportovní agentura (NSA) reaguje na výtky, které vyplynuly z prověrky ministerstva financí. Mimo jiné zrušila problematický dotační program a ukončila spolupráci s firmou, která připravovala některé dotační žádosti. Při ohlédnutí za sto dny od svého nástupu to řekl předseda agentury Filip Neusser. Do budoucna slibuje podporu sportu na školách a také důraz na kolektivní olympijské disciplíny.
3. 9. 2021Aktualizováno3. 9. 2021, 22:38|

Český olympijský výbor je ochoten jednat o odškodném kvůli nákaze z leteckého speciálu, řekl Kejval

Nákazu na palubě leteckého speciálu do Tokia považuje předseda Českého olympijského výboru (ČOV) Jiří Kejval za sportovní tragédii. Podle něj je výbor ochoten jednat o odškodném. Řekl to na úterní tiskové konferenci. Z letu bylo šest členů výpravy včetně čtyř sportovců pozitivně testováno na koronavirus. Situaci ostře kritizoval předseda Národní sportovní agentury (NSA) Filip Neusser. Šéf ČOV si s ním nyní podle svých slov neumí představit další spolupráci.
10. 8. 2021Aktualizováno10. 8. 2021, 21:02|

Olympijský výbor šokoval Neusserův výrok o údajných podvodech při trasování letu do Tokia

Český olympijský výbor (ČOV) je šokovaný vyjádřením předsedy Národní sportovní agentury (NSA) Filipa Neussera o leteckého speciálu na olympijské hry do Tokia, z něhož bylo šest pozitivních případů nákazy koronavirem včetně čtyř sportovců. Neusser v pondělí v rozhovoru pro Českou televizi nařkl zástupce ČOV z toho, že podváděli při označování lidí, kteří byli v kontaktu s lékařem Vlastimilem Voráčkem. Ten měl pozitivní test hned na letišti po příletu do Tokia. Předseda ČOV Jiří Kejval označil obvinění za absurdní. Podle pražské hygieny uvedený zasedací pořádek odpovídal skutečnosti.
3. 8. 2021Aktualizováno3. 8. 2021, 23:05|

Jeden z nakažených z letu do Tokia má v Česku tři pozitivní kontakty, zjistili hygienici

Pražští hygienici při trasování našli u jednoho z nakažených z letu tuzemského olympijského týmu do Tokia tři blízké osoby v Česku, které měly pozitivní test na koronavirus. Informovala o tom ředitelka pražské hygieny Zdeňka Jágrová. O kterého cestujícího šlo, neuvedla. Sportovci a členové týmu letěli z Prahy do Tokia vládním speciálem v pátek 16. července, u šesti cestujících byla postupně prokázána nákaza.
2. 8. 2021Aktualizováno2. 8. 2021, 14:40|

Po pandemii se musíme zaměřit na děti, míní šéf sportovní agentury Neusser

Post předsedy Národní sportovní agentury (NSA) obsadil po rezignaci jeho předchozího šéfa Milana Hniličky trenér pozemních hokejistek Filip Neusser. Fungování agentury vzbuzovalo v minulosti řadu otázek, její diskutovanou nehospodárnost potvrdil audit ministerstva financí. Díky upozornění na chyby bude podle nového předsedy jednodušší chod instituce změnit. Její pozornost je nutné zaměřit hlavně na děti, jejichž nadšení sportovat během pandemie výrazně ochablo, uvedl v pořadu Události, komentáře.
9. 6. 2021|

Nový šéf sportovní agentury Neusser chce sport odpolitizovat. Mluví o nutnosti podpořit děti

Nový předseda Národní sportovní agentury (NSA) Filip Neusser nepřichází jako zástupce malých ani velkých sportů, ale celého sportu a zejména dětského. Poté, co v pondělí v roli šéfa NSA nahradil Milana Hniličku, uvedl, že chce prostředí odpolitizovat a přijít s vizí do budoucna, kterou nyní postrádá.
18. 5. 2021|