TÉMA

Martin

Malý Martin se po operaci ve Francii vrátil do Česka. Peníze ze sbírky pomohou i dalším dětem

Dvouletý chlapec se vzácnou genetickou poruchou se po operaci v nemocnici ve francouzském Montpellier vrátil do Česka. Malého Martina, na jehož léčbu pomocí genové terapie lidé darovali ve veřejné sbírce víc než 150 milionů korun, převezla v neděli odpoledne sanitka z pražského letiště Václava Havla do motolské nemocnice. Rodiče již dříve uvedli, že byl zákrok ve Francii úspěšný.
18. 2. 2024Aktualizováno18. 2. 2024, 19:03|

Malý Martin se ve Francii zotavuje po operaci, jeho stav by se měl zlepšit během několika týdnů

Dvouletý Martin se vzácnou genetickou poruchou se v nemocnici ve francouzském Montpellieru zotavuje po úspěšné operaci. Léčí se tam díky rozsáhlé sbírce přes dárcovský portál Donio, kde se vybralo přes sto padesát milionů korun. Zlepšení jeho stavu by mělo být patrné už v příštích týdnech.
9. 2. 2024|

Nejde o peníze, ale o úspěšnost léčby, říká o váhání nad experimentálními léky náměstek Dvořáček

Když pojišťovna nechce proplatit léčbu vzácného onemocnění, není to kvůli penězům. V Interview ČT24 to řekl náměstek ministra zdravotnictví Jakub Dvořáček. Překážku, kvůli které pojišťovna odmítla uhradit například léčbu dvouletého Martina experimentálním lékem za sto milionů, podle něj představovaly pochyby, zda by taková léčba mohla být úspěšná. Zároveň ale Dvořáček – též někdejší ředitel Asociace inovativního farmaceutického průmyslu – zapochyboval o cenách, o které si výrobci léků za podobné přípravky říkají, a varoval, že mohou strmě růst. Pomoci by mohly společné evropské nákupy.
21. 10. 2023|

30 let zpět: Ministr zahraničí Jiří Dienstbier navštívil na Slovensku strojírenské podniky

Československý ministr zahraničí a místopředseda federální vlády Jiří Dienstbier navštívil před 30 lety na Slovensku dva strojírenské podniky, které postihla tehdejší konverze. Přijel osobně poznat názory zainteresovaných ve městech Dubnica nad Váhom a Martin.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
30. 4. 2021|