TÉMA

Geosan Group

Kauzou zakázek na přestavbu nemocnice Náchod se bude znovu zabývat krajský soud

Případem údajných manipulací s tendry na přestavbu krajské nemocnice Náchod se bude muset znovu zabývat královéhradecký krajský soud. Rozhodl o tom odvolací Vrchní soud v Praze. V případu čelí obžalobě bývalý vedoucí odboru investic Královéhradeckého kraje Emil Kmoníček a bývalý poradce hejtmana Lubomír Červinský. Oba vinu odmítají.
18. 5. 2023|

Novou jihlavskou arénu postaví firma z Olomouce za 1,9 miliardy korun

Horáckou multifunkční arénu (HMA) v Jihlavě postaví olomoucká firma GEMO, která podala ve výběrovém řízení nejnižší nabídku v hodnotě 1,909 miliardy korun bez DPH. O stavbu mělo zájem pět uchazečů, uzavření smlouvy s vybraným dodavatelem schválila rada města ve čtvrtek, oznámil primátor Jihlavy Petr Ryška (ODS). Účastníci ještě mají patnáct dní na odvolání. Pokud bude možné stavbu arény zahájit na přelomu června a července, měla by být dokončena do září 2025.
3. 3. 2023Aktualizováno3. 3. 2023, 11:42|

Liberecké centrum urgentní péče bude stát více než tři miliardy. Stavba začne na jaře

Krajská nemocnice v Liberci za výstavbu centra urgentní péče zaplatí 3,146 miliardy korun bez daně. Jde o vítěznou nabídku z opakovaného výběrového řízení, kterou podalo konsorcium tří firem tvořené společnostmi Syner, Metrostav DIZ a Geosan Group. Stavba by měla začít letos na jaře a potrvá přes tři roky, uvedli zástupci nemocnice i akcionářů. Největší zdravotnické zařízení v Libereckém kraji vlastní města Liberec, Turnov a Frýdlant a kraj.
10. 1. 2023|

Soud v kauze opravy hřebčína v Kladrubech potrestal většinu obžalovaných peněžitými tresty

Krajský soud v Hradci Králové v kauze zmanipulovaných zakázek na opravy Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem potrestal celkem sedmnáct obžalovaných. Podmíněný trest a zároveň trest peněžitý dostal jeden z nich. Jen podmínku uložil soud šesti obžalovaným a peněžitý trest deseti. Podle soudu postupovali jako organizovaná skupina, ale škoda fakticky nevznikla. Rozsudek není pravomocný, žalobce se odvolal.
11. 3. 2022Aktualizováno11. 3. 2022, 16:24|

Deset let a 43 výroků aneb Proměny pohledu na modernizaci dálnice D1

Modernizace téměř 160 kilometrů dálnice D1 je u konce. Na dálnici se od Benešovska po Brněnsko pracovalo osm a půl roku, předtím se ještě dva roky celá akce připravovala. Byla to oprava, která ztrpčovala cestu mezi Prahou a Brnem desetitisícům řidičů denně, bylo to také velké politikum – a to nejen tehdy, když napadl „kalamitní sníh“. Výběr výroků politiků, silničářů i stavbařů připomene některé dramatické okamžiky i to, jak se vyvíjel pohled na mnohaletou modernizaci.
2. 10. 2021|

Odvolací soud zrušil tresty za manipulaci tendrů na náchodskou nemocnici. Případ se projedná znovu

Odvolací senát zrušil verdikt krajského soudu, který potrestal bývalého vedoucího odboru investic Královéhradeckého kraje Emila Kmoníčka za manipulace dvou miliardových tendrů na přestavbu krajské nemocnice Náchod pětiletým trestem vězení. Zrušil i osvobozující rozsudek nad někdejším poradcem hejtmana Lubomírem Červinským. Případ vrátil k novému projednání. Oba muži vinu odmítají, na krajském úřadě již nepracují.
30. 9. 2021|

Jičínská nemocnice získá multifunkční pavilon, kraj podepsal smlouvu na jeho stavbu

Královéhradecký kraj těsně před vypršením lhůty podepsal smlouvu na stavbu multifunkčního pavilonu v jičínské nemocnici za 319 milionů korun s vítězem tendru – firmou Geosan. Zakázka krajskou radnici vyjde o třetinu levněji, než původně plánovala, a ušetří tak 155 milionů korun. Firma převezme staveniště 20. srpna.
11. 8. 2021|

Hradec Králové chce mít za dva roky nový fotbalový stadion. Podepsal smlouvu se sdružením tří firem

Město Hradec Králové ve středu podepsalo smlouvu se sdružením firem Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont na stavbu nového fotbalového stadionu. Cena kontraktu činí 568 milionů korun bez DPH, jde tak o největší zakázku v novodobé historii města.
14. 4. 2021|

Za opravu kladrubského hřebčína rozdal soud dvě podmínky a pokutu

Odvolací pražský vrchní soud udělil podmíněné tresty dvěma obžalovaným z kauzy zmanipulovaných zakázek na opravy Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem. Dalšímu muži uložil peněžitý trest. Část případu vrátil senát k novému projednání prvoinstančnímu soudu. Soud se zabýval pouze pěti z 22 obžalovaných.
10. 2. 2021Aktualizováno10. 2. 2021, 12:41|

Stavbaři se pustili do D1 u Humpolce. Rozbíjejí staré betonové krytí

Stavbaři začali na dálnici D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem rozbíjet první část cementobetonového krytu. Během letoška ho obnoví na sedmi kilometrech jízdního pásu směrem na Prahu. Stavební dělníci se tak znovu vrací do sporného úseku, kde prodloužení prací vyvolalo loni v prosinci i mnohakilometrové kolony.
31. 5. 2019|