TÉMA

Okresní soud v Teplicích

Soud v Teplicích uložil muži z Ruska za porušení protiruských sankcí pokutu 300 tisíc

Rus Vladimir Lichutin musí zaplatit tři sta tisíc korun za pokus o porušení mezinárodních sankcí. Ve prospěch České republiky propadne z jeho účtu v přepočtu 3,3 milionu korun. Rozhodl o tom Okresní soud v Teplicích. Lichutinovi, který prohlásil vinu, uložil soud také zákaz podnikání v prodeji motorových vozidel na dvacet měsíců. Muž se pokusil vyvézt před dvěma lety luxusní auta do Ruska. Rozsudek není pravomocný, obžalovaný si nechal lhůtu na podání odvolání.
včera|

Třem obžalovaným kvůli rvačce v Dubí soud vyměřil nepodmíněné tresty

Okresní soud v Teplicích nepravomocně rozhodl, že si tři obžalovaní kvůli rvačce na koupališti v Dubí na Teplicku odpykají tresty ve vězení. Jiřímu Demeterovi a Romanu Dunkovi vyměřil čtyři roky a Radku Čonkovi 3,5 roku. S podmínkou ze soudní síně odešel Michal Dunka a podmíněný trest soud vyměřil i jediné ženě obžalované v případu, Žanetě Dunkové. Rostislava Dršku soud zprostil obžaloby. Soud v úterý rozhodoval podruhé, poprvé mu případ vrátil odvolací soud. Někteří se proti rozsudku na místě odvolali.
23. 4. 2024Aktualizováno23. 4. 2024, 12:49|

První případ porušení sankcí je u soudu. Rus chtěl údajně vyvézt luxusní auta

Státní zástupce minulý týden obžaloval muže, který se měl předloni pokusit vyvézt tři luxusní auta do Ruska. ČT to řekl žalobce Jan Scholle z Vrchního státního zastupitelství v Praze. Podle dostupných informací jde o ruského občana, hrozí mu až tříleté vězení nebo peněžitý trest. Jde o první známý případ údajného obcházení protiruských sankcí, který budou řešit české soudy.
10. 1. 2024|

Za sexuální zneužití studentek gymnázia v Krupce dostal pedagog 28 měsíců vězení

Pedagog z gymnázia v Krupce má za sexuální zneužití svých studentek, sexuální nátlak a přečin útisku strávit 28 měsíců za mřížemi. Ve čtvrtek o tom rozhodl okresní soud v Teplicích. Pedagog navíc dostal šestiletý zákaz činnosti. Státní zástupce Tomáš Sosna ve své závěrečné řeči navrhl 32 měsíců odnětí svobody a zákaz činnosti na šest let. Obžalovaný přiznal vinu, ne však v celém rozsahu. Obhájce navrhl zproštění bodu obžaloby, který pedagog označil za sporný, za ostatní skutky navrhl podmíněný trest a uložení ambulantní léčby. Rozhodnutí je pravomocné, strany se vzdaly práva na odvolání. Muži hrozilo až deset let vězení.
8. 6. 2023Aktualizováno8. 6. 2023, 15:36|

Případ napadení na koupališti v Dubí se vrací do Teplic, rozhodl odvolací soud

Případ napadení mladíka na koupališti v Dubí se vrací k Okresnímu soudu v Teplicích, rozhodl o tom odvolací krajský soud. Obžalováno je šest lidí. Ústecký soud vyhověl odvolání státního zastupitelství a tří obžalovaných a původní rozsudek v celém rozsahu zrušil. Obžalovaní se cítí nevinní. Při potyčce v létě roku 2018 napadlo podle obžaloby několik lidí mladíka, který se vložil do sporu dvou žen v brouzdališti.
8. 2. 2023Aktualizováno8. 2. 2023, 10:56|

Soud poslal řidiče kamionu za smrt tří lidí do vězení na dva a půl roku

Okresní soud v Teplicích poslal na dva a půl roku do vězení řidiče kamionu, který loni usmrtil tři dělníky a čtvrtého těžce zranil na silnici u Bíliny. Sedmačtyřicetiletý Radek Vindyš uznal svou vinu a za tragédii se omluvil. Rozsudek není pravomocný.
23. 11. 2021|

Soudce Čapka čeká kárné řízení, kvůli účasti na oslavě Petra Bendy

Lednová oslava narozenin podnikatele Petra Bendy bude mít dohru i u Nejvyššího správního soudu. Předseda okresní instance v Teplicích totiž podá kárnou žalobu na svého podřízeného Miroslava Čapka. Podle svých slov má dost důkazů o jeho účasti na akci, která odporovala protiepidemickým regulím. Sám Čapek už dřív v ČT popřel, že by v hotelu byl.
12. 4. 2021|