TÉMA

TV

ANO a SPD zablokovaly jednání sněmovny, koalice odmítla řešit výroky Bartoška na adresu Babiše

Opoziční ANO a SPD zablokovaly v pátek projednávání zákonů, neboť koalice odmítla řešit výroky místopředsedy dolní komory Jana Bartoška (KDU-ČSL) na adresu šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Bartošek uvedl, že představuje bezpečnostní riziko. Podle předsedkyně poslanců ANO Aleny Schillerové je takové hodnocení „totálně za hranou“. Lidovecký ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka zase poukazoval na Babišovy „rétorické výlevy“ a „urážky“ politiků na sněmovním plénu a nabádal Schillerovou, aby zhodnotila tato vyjádření.  Kvůli sporu a opozičnímu vybrání přestávek byla schůze sněmovny přerušena do úterý.
8. 9. 2023Aktualizováno8. 9. 2023, 21:07|

Chci, aby ČT udávala trendy na digitálním trhu, říká nastupující generální ředitel Souček

Za necelý měsíc bude mít Česká televize nového generálního ředitele. Rada České televize v červnu do této funkce zvolila dosavadního šéfa brněnského studia Jana Součka, který představil nejbližší spolupracovníky. Jak má Česká televize v budoucnu vypadat, představil v Interview ČT 24 nastupující generální ředitel. Rozhovor vedl Daniel Takáč.
5. 9. 2023|

Novou divizi digitálních služeb ČT povede Maxa, zpravodajství převezme Mrzena

Česká televize bude mít od října s nástupem nového generálního ředitele Jana Součka čtyři nové ředitele divizí. Novou divizi digitálních služeb povede dosavadní ředitel vývoje programu a nových médií Jan Maxa, v čele zpravodajství a publicistiky vystřídá odcházejícího Zdeňka Šámala dosavadní šéfredaktor ČT24 Petr Mrzena. Další novou divizi Obsah bude řídit Tereza Polachová a Korporátní služby povede Michal Fila. Souček, který nahradí Petra Dvořáka, změny představil na tiskové konferenci.
4. 9. 2023Aktualizováno4. 9. 2023, 14:06|

Češi už za necelé dva týdny budou vybírat nového prezidenta, začíná horká část kampaně

Za necelé dva týdny budou lidé vybírat nového prezidenta. A to už potřetí v přímé volbě. Na výběr mají z devíti kandidátů, kteří v následujících dnech povedou intenzivní kampaň. Někteří část rozpočtu šetřili právě na tuto horkou fázi. Shodně pak uchazeči o post hlavy státu mluví o tom, že budou na lidi apelovat, aby šli k volbám.
2. 1. 2023Aktualizováno2. 1. 2023, 21:48|

Zdůrazňují se jen některá témata. Mluvme otevřeně o impotenci nebo menopauze, říká moderátorka Kroužková

Pojďme mluvit i o věcech minoritních, citlivých a nepříjemných. Vadí mi, že se zdůrazňují jen některá témata, říká moderátorka České televize Barbora Kroužková. Po maturitě uvažovala o práci v cestovním ruchu, nakonec se ale dala na novinařinu. Do České televize přišla dva roky před takzvanou televizní krizí, kterou považuje za nevyužitou příležitost. „Cítila jsem to jako možnost bojovat za veřejnoprávní novinařinu,“ vysvětluje v podcastu Background ČT24.
10. 8. 2022Aktualizováno10. 8. 2022, 21:00|

30 let zpět: Zahájení zkušebního provozu Žižkovského televizního vysílače

Přesně před 30 lety byl zahájen zkušební provoz Žižkovského televizního vysílače v hlavním městě. V čem zkušební provoz spočíval? A jak byla data vyhodnocována? Odpovídali vedoucí výstavby a vedoucí technologického oddělení televizního vysílače.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
25. 3. 2021|