TÉMA

Ondřej Jonáš

V USA se otevřely volební místnosti. Američané rozhodují o novém složení Kongresu

Ve Spojených státech se hlasuje o rozložení sil v Kongresu. Sněmovnu reprezentantů i Senát nyní kontrolují demokraté, jejich pozice ale podle průzkumů slábne. Pokud se republikánům podaří jednu z komor ovládnout, zkomplikuje to další vládnutí prezidenta Joea Bidena.
8. 11. 2022Aktualizováno8. 11. 2022, 22:59|

Hrozba zastavení plynu je hra, Česko se ale musí připravit, míní politici a experti

Česko má zásoby plynu přibližně na měsíc, zásoby ropy a ropných produktů na více než 90 dní. V současnou chvíli jsou veškeré dodávky energií stabilní, uvedl po jednání krizového štábu ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN). Firmy z EU budou podle něj pokračovat v platbách za energie Rusku v té méně, ve které byly kontrakty sjednány, a jakékoliv jednostranné změny budou považovány za porušení smluv. Dodal, že Česko je připraveno na všechny varianty vývoje dodávek z Ruska.
1. 4. 2022Aktualizováno1. 4. 2022, 21:20|

Založit offshorovou firmu jde rychle a není to trestné, komentuje Pandora Papers advokát

Offshorovou firmu je možné založit snadno a někdy dokonce během 24 hodin, prohlásil v Devadesátce ČT24 advokát Tomáš Nahodil. Podle serveru Investigace.cz právě prostřednictvím offshorových firem v daňových rájích nakupoval Andrej Babiš (ANO) v roce 2009 nemovitosti ve Francii. Na aféru známou pod názvem Pandora Papers upozornilo novinářské konsorcium.
4. 10. 2021|

Diamantové ruce svírají akcie GameStopu, cílí na Měsíc a dál. Finančními trhy pomohlo otřást Kotě bouřlivák

Finančním světem už přes týden hýbe akce milionů drobných investorů, kteří skrze internetové fórum Reddit přechytračili nákupy akcií společnosti GameStop manažery z Wall Street. Komunita WallStreetBets je svérázným a bezskrupolózním koutem internetu a hlavní ikona celé operace nechtěla vytáhnout vůči finančním elitám, nýbrž si prostě jen trochu vydělat. Legie následovatelů se ale mstí za rok 2008 a hodlá „vyletět až na Měsíc“ a třeba i dál.
4. 2. 2021|

Mladí se zajímají o investice, GameStop se jim povedl, míní bankéř

Drobní investoři domlouvající se skrze internetové fórum Reddit vyzráli na velké hedgeové fondy z Wall Street hromadným nákupem akcií společnosti GameStop. Fondům tím přivodili miliardové ztráty a spustili debatu o možných změnách v regulaci obchodování na burze. Dle investičního bankéře Ondřeje Jonáše, který byl hostem Byznysu ČT24, je dění na trzích pozitivní, vítá učenlivost mladých investorů.
3. 2. 2021|