TÉMA

Cestovní pojištění

Většina Čechů chce spolu se zájezdem i pojištění, to se ale prodraží

Tři čtvrtiny lidí si přímo se zájezdem kupují i pojištění. Podle Asociace cestovních kanceláří a agentur se číslo zvedlo po covidu. Klienti to považují za rychlejší a pohodlnější možnost, jak si zajistit co největší pocit klidu. Většinou si ale připlatí. Podle expertů je třeba sledovat parametry pojištění a častým cestovatelům se pak vyplatí pojištění celoroční. Obecně ale ceny v poslední době vzrostly.
13. 8. 2023|

Léčba covidu v zahraničí zatěžuje pojišťovny. Komplikovaný průběh stojí miliony, karanténa desetitisíce

Komplikované případy onemocnění covidem v exotických zemích a repatriační lety do České republiky stály pojišťovny v loňském roce desítky milionů korun. První milionové případy už se objevily i letos. České televizi to potvrdily největší tuzemské pojišťovny. Zdražovat pojistné ale zatím neplánují.
25. 1. 2022|

Brexit změní ceny roamingu i doklady nutné pro cestování. Nová pravidla postihnou i Čechy

S odchodem Spojeného království z Evropské unie lze očekávat několik změn, jako je zdražení roamingu, vyšší ceny zásilek nebo konec cestování na občanský průkaz do i z ostrovního státu. Kvůli obchodním a úředním bariérám rovněž firmám vzniknou náklady navíc, a ty mohou dopadnout i na koncové zákazníky. K pracovním a studijním pobytům delším než půl roku bude potřeba vízum. Nové změny, které brexit přinesl, zasáhnou kromě obyvatel Velké Británie i občany Evropské unie, včetně Čechů.
2. 1. 2021|