TÉMA

Zápas

Policie zneškodnila v Bruselu muže podezřelého z vraždy švédských fotbalových fanoušků

Belgická policie v bruselské čtvrti Schaerbeek zneškodnila v úterý podezřelého muže, který v pondělí večer zabil v Bruselu dva Švédy v době, kdy ve městě probíhal kvalifikační zápas mezi fotbalisty Belgie a Švédska o postup na mistrovství Evropy. Podezřelý následně zemřel v nemocnici. Belgický premiér Alexander De Croo vpodvečer uvedl, že pro Brusel již neplatí nejvyšší stupeň varování před terorismem vyhlášený bezprostředně po útoku. Švédský premiér Ulf Kristersson řekl, že jeho země a EU potřebují lepší hraniční kontroly a Švédsko musí posílit svou bezpečnost.
17. 10. 2023Aktualizováno17. 10. 2023, 18:20|

Po střelbě v centru Bruselu zemřeli dva švédští fanoušci, útočník je na útěku

Po střelbě v centrální části Bruselu zemřeli večer nejméně dva lidé a další utrpěl zranění. Útočník, který po nich pálil na ulici, vykřikoval islamistická hesla a večer byl stále na útěku. Informují o tom belgická média s tím, že oběťmi jsou dva švédští fotbaloví fanoušci. Podle premiéra Alexandra De Crooa je čin spojený s terorismem, úřady zvýšily stupeň varování. Zároveň byl kvůli útoku předčasně ukončen večerní fotbalový zápas Belgie se Švédskem.
16. 10. 2023Aktualizováno16. 10. 2023, 23:54|

Bývalý fotbalový rozhodčí Grímm se u soudu přiznal k přijetí úplatků

Bývalý rozhodčí Tomáš Grímm, který spolu s někdejším místopředsedou Fotbalové asociace ČR (FAČR) Romanem Berbrem a dalšími lidmi čelí obžalobě za korupci, se u soudu v Plzni přiznal k přijetí úplatků za ovlivnění několika zápasů v letech 2019 a 2020.
18. 5. 2023|

Pardubický fotbalový stadion je opravený. Na zápas se Slavií je vyprodáno

Zástupci pardubického fotbalového klubu ve středu představili zrekonstruovaný Stadion Arnošta Košťála, nově ponese jméno CFIG Arena. Poslední tým prvoligové tabulky, který musel dosud kvůli nevyhovujícím podmínkám na domácím trávníku hrát ve vršovickém Ďolíčku, přivítá v sobotu lídra soutěže Slavii. Východočeši potvrdili, že vstupenky na zápas jsou už teď vyprodané. Pardubice jsou mezi českou fotbalovou elitou už od sezony 2020/2021.
1. 2. 2023|

Indonéská policie obvinila kvůli tragédii na fotbale šest lidí

V souvislosti se sobotní tragédií na fotbalovém zápase v Malangu, jež si vyžádala přes 130 obětí, obvinila indonéská policie šest lidí. Z nedbalosti vedoucí k smrti a vážným zraněním a porušení indonéských sportovních zákonů a etického kodexu jsou obviněni tři fotbaloví funkcionáři a tři policejní důstojníci. Hrozí jim až pět let vězení.
7. 10. 2022|

Na hokejový šampionát se vrací fanoušci. Zájem o přenosy ale očekávají i v restauracích

Ve Finsku začalo mistrovství světa v hokeji, po třech letech opět s diváky na tribunách. Předloni byl šampionát kvůli covidové pandemii zrušený a loni se hrál před prázdným hledištěm. Po téměř sedmdesáti letech budou na turnaji poprvé chybět ruští hokejisté. Jejich tým byl stejně jako Bělorusko vyloučen kvůli vojenské agresi vůči Ukrajině. Češi vstoupí do turnaje v sobotu odpoledne proti Velké Británii. Všechny zápasy světového šampionátu nabídne Česká televize divákům v přímých přenosech.
13. 5. 2022|

Létající ženy v sukních. Bolívijské wrestlerky se vrací do ringu

Zápasnická show zvaná wrestling je v latinskoamerických zemích velmi populární. V Bolívii se této převážně mužské zábavě začala před několika lety věnovat i skupina žen indiánského původu. Říkají si Létající Cholitas a získaly si velkou popularitu. Začátkem prosince se díky uvolnění protikoronavirových opatření mohly vrátit k zápasům.
12. 12. 2020|