TÉMA

Joachim Herrmann

Nizozemské volby jsou varováním, EU potřebuje azylovou reformu, míní bavorský premiér

Migrační situace v Německu zůstává napjatá, Německo a celá Evropská unie nutně potřebují azylovou reformu, prohlásil bavorský premiér Markus Söder, podle kterého je středeční vítězství antiimigračního politika Geerta Wilderse a jeho Strany pro svobodu (PVV) v nizozemských volbách varování.
23. 11. 2023|

Söder chce k hranicím vyslat deset tisíc policistů. Mají bojovat s nelegální migrací

Německo kvůli nelegální migraci potřebuje dohodu spolkové vlády, regionů a obcí. Musí také zastavit mimořádné programy pro přijímání běženců a vyslat do pohraničí nejméně deset tisíc nových spolkových policistů. Během středy to ve Freilassingu na pomezí s Rakouskem prohlásil bavorský premiér Markus Söder. V projevu řekl, že Německo může letos očekávat na čtyři sta tisíc azylových žádostí. Znovuzavedení hraničních kontrol s Českou republikou během své řeči nezmínil.
20. 9. 2023Aktualizováno20. 9. 2023, 15:26|

Bavorsko zesílí namátkové kontroly u českých hranic. Oznámilo to v době jednání ministrů zahraničí

Bavorsko oznámilo, že posílí pohraniční policejní jednotky, které budou provádět častější namátkové kontroly u hranic s Českem a také Rakouskem. Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann (CSU) s oznámením přišel v době, kdy se v pohraničních Vejprtech sešel český ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) s německou kolegyní Annalenou Baerbockovou (Zelení), a oba zdůraznili, že je nezbytné udržet vzájemnou hranici otevřenou.
14. 7. 2023Aktualizováno14. 7. 2023, 20:02|

Bavorsko zintenzivní namátkové kontroly na hranicích s Českem a Rakouskem

Bavorsko kvůli rostoucí migraci od pátku zintenzivní namátkové kontroly na bavorských hranicích s Českem a Rakouskem, oznámil ve čtvrtek bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann. Své rozhodnutí, které bude platit do odvolání, zdůvodnil nedostatečnou ochranou vnějších hranic Evropské unie. Český ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) chápe posílení namátkových kontrol jako reakci na sílící migraci na balkánské trase.
6. 10. 2022Aktualizováno6. 10. 2022, 16:27|

Bavorsko a Česko prohloubí bezpečnostní spolupráci. Počet nelegálních překročení společné hranice roste

Bavorsko a Česko prohloubí bezpečnostní a záchranářskou spolupráci, oznámil Joachim Herrmann, bavorský ministr vnitra po jednání se svým českým protějškem Vítem Rakušanem (STAN) v Mnichově. Herrmann označil nelegální migraci za rostoucí problém, proto považuje za důležité využít českého předsednictví v Evropské unii a pokročit v reformě evropského azylového systému.
12. 9. 2022|

Hraniční kontroly jsou i v zájmu Česka, zřejmě je prodloužíme, řekl německý ministr vnitra Seehofer

Německý ministr vnitra Horst Seehofer věří, že kontroly na hranicích s Českem jsou i v zájmu Čechů a tuzemského zvládání pandemie covidu-19. Připustil, že přísný režim Berlín prodlouží i po třetím březnu. Bavorsko označilo za důležitých 2467 provozů, což jejich zaměstnancům z Česka a rakouské spolkové země Tyrolsko zaručuje možnost do nich denně dojíždět. Povolení budou muset pendleři předkládat při hraničních kontrolách od půlnoci na pátek.
18. 2. 2021Aktualizováno18. 2. 2021, 17:00|