TÉMA

Bazény

Od srpna může být na kultuře či sportu 7 tisíc lidí venku a 3 tisíce uvnitř. Podle Vojtěcha je situace stagnující

Od neděle 1. srpna bude moci být na sportovních a kulturních akcích až 7000 lidí venku a 3000 osob uvnitř s testem na koronavirus, po prodělání onemocnění covid-19 v posledních 180 dnech nebo s očkováním. Kapacita dějiště ale bude moci být plně využita, nad zmíněné limity ji však budou moci doplnit pouze lidé po covidu nebo s vakcínou. Změny na tiskové konferenci po pondělním jednání vlády oznámil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Ministr oznámil i další změny v opatřeních.
26. 7. 2021Aktualizováno26. 7. 2021, 19:24|

Hygienici kontrolují restaurace, zaměřují se na hosty i provozovatele

V posledních dvou týdnech hygienici zkontrolovali v hospodách, barech či restauracích kolem sedmnácti set lidí. Pochybení, jako je nedodržení lhůty v případě očkování proti covidu-19 nebo chybějící test, zjistili podle ministerstva zdravotnictví zhruba v deseti procentech případů. Až na výjimky jsou prohřešky řešeny domluvou.
2. 6. 2021Aktualizováno2. 6. 2021, 20:30|

V Česku se otevírají restaurace, kluby i aquaparky

Češi mohou od pondělí navštívit restauraci uvnitř, zaplavat si v umělém bazénu nebo si zajít do sauny. Otevírají se i další provozovny a služby. Kapacita stravovacích zařízení a barů je omezená, otevírací doba už ne. Další vlna rozvolnění přichází po verdiktu Nejvyššího správního soudu, podle kterého nejde služby uzavírat plošně. Při zlepšení situace by podle ministra zdravotnictví mohl padnout třeba zákaz tance v klubech. Ve hře by mohlo být i navýšení maximálního počtu lidí na kulturních akcích nebo třeba otevření dětských koutků v obchodních centrech.
31. 5. 2021|

Od pondělí se otevřou restaurace a další služby, rozhodla vláda

Vláda rozhodla, že se od příštího týdne otevřou vnitřní prostory restaurací. Reaguje tak na rozhodnutí Nejvyššího správního soudu. Informoval o tom po jednání kabinetu ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Provoz obnoví také hudební kluby nebo kasina. Zároveň se také otevřou umělá koupaliště, sauny nebo wellness. Vojtěch řekl, že by s takovým rozvolňováním počkal, vláda ale podle něj bude respektovat rozhodnutí soudu.
28. 5. 2021Aktualizováno28. 5. 2021, 21:59|

V pondělí přibylo 695 potvrzených případů koronaviru, očkovat by se mohly i děti od 12 let

Testy v Česku v pondělí potvrdily 695 případů koronaviru, podobné množství jako v pátek a o víc než třetinu méně než před týdnem. Počet nakažených za poslední týden přepočtený na sto tisíc obyvatel klesl na 43, o den dříve to bylo 47. Česko by také mohlo v nejbližších týdnech nabídnout očkování proti covidu-19 i dětem od 12 let.
25. 5. 2021Aktualizováno25. 5. 2021, 18:45|

Soud zrušil aktuální regulaci restaurací a heren, od pondělí má platit nové opatření

Regulaci provozu restaurací, heren a kasin v aktuálním opatření ministerstva zdravotnictví zrušil v pátek Nejvyšší správní soud. Zásah vstoupí v platnost dnem právní moci rozsudku, tedy po jeho doručení. Ve čtvrtek mezitím klesl počet nových případů covidu v Česku na 672. Bylo to o stovku méně než ve středu a nejmenší čtvrteční přírůstek od konce loňského srpna. Vláda rozhodla, že jako potvrzení o bezinfekčnosti bude podle ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO) stačit doba tří týdnů po první dávce očkování proti covidu, po prodělání nemoci 180 dní. Z neděle na pondělí  se podle premiéra Andreje Babiše (ANO) otevře registrace k očkování proti covidu pro lidi mezi 35 a 39 lety, od středy pro lidi nad 30 let.
21. 5. 2021Aktualizováno21. 5. 2021, 19:35|

V létě bude asi možné na některých místech sundat roušky, řekl Arenberger

Vláda by na páteční schůzi mohla jednat o změnách v nošení roušek a respirátorů. Další rozvolňování je podle ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO) možné díky příznivé epidemické situaci. Týkat by se mělo například bazénů a wellness center.
20. 5. 2021|

V úterý se otevřou papírnictví nebo obchody s dětským oblečením, avizoval Babiš

V Česku se v úterý otevřou papírnictví, obchody s dětským oblečením a obuví a také prodejny spodního prádla. České televizi to řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Na pondělním jednání to schválí vláda. Další uvolnění opatření se podle premiéra v příštím týdnu nečekají. Za sobotu v Česku přibylo 5199 potvrzených nákaz koronavirem, zhruba o třetinu méně než před týdnem. V nemocnici je 6473 nakažených, nejméně za téměř dva týdny. Index protiepidemického systému PES klesl na 70 bodů ze sta, v sobotu byl o dva body výše. Čtvrtý den je ve čtvrtém stupni.
17. 1. 2021Aktualizováno17. 1. 2021, 20:22|

PES klesl na 76 bodů. Každý třetí test je pozitivní

Rizikový index protiepidemického systému PES klesl na 76 bodů, což je spodní hranice nejvyššího, pátého stupně pohotovosti. Předtím se index, podle kterého se mají řídit opatření proti nemoci covid-19, držel tři dny v řadě na 81 bodech.
26. 12. 2020Aktualizováno26. 12. 2020, 16:44|

Koronavirus se masivně šířil mezi pedagogy a žáky. Proto bylo třeba školy zavřít, říká Prymula

Nákaza novým koronavirem se podle zdravotnických dat od začátku září nejčastěji objevuje u učitelů a žáků, dále také u seniorů, uměleckých skupin, sportovních týmů nebo mezi zdravotníky.
15. 10. 2020|

Přibývá úrazů na trampolínách, koloběžkách i v bazénech. Záchranáři v létě vyzývají k opatrnosti

Úrazů na trampolíně nebo v zahradních bazénech v letních měsících podle záchranářů přibývá. Ti varují také před neopatrnou jízdou na koloběžkách. U dětských zranění je na vině hlavně nepozornost rodičů nebo chybějící ochranné pomůcky. U dospělých často hraje roli alkohol. Česká televize to zjistila oslovením krajských záchranných služeb.
10. 7. 2020|
Interview ČT24

Déšť výrazně pomohl, v hlubších vrstvách je však stále i extrémní sucho, říká hydrolog Daňhelka

Vydatné deště, které zasáhly Česko v posledních dnech, dokázaly odvrátit dlouhotrvající sucho. Týká se to však jen půdy ve vrstvách do čtyřiceti centimetrů, hlouběji naopak stále přetrvává místy až extrémní sucho. Aby se situace vrátila do normálu a vláha se dostala i hlouběji, muselo by být příznivé počasí možná i dva roky, říká hydrolog z Českého hydrometeorologického ústavu Jan Daňhelka, který byl hostem pátečního Interview ČT24.
13. 6. 2020|