TÉMA

Češka

Sanitka v Řecku k mrtvé Češce dorazila dle záchranářů rychleji, než psal tisk

Česká turistka, která v úterý zkolabovala a zemřela na pláži na řeckém ostrově Thasos, nečekala na příjezd sanitky tak dlouho, jak psal tisk. Ve středu to uvedla záchranná služba, píše server stanice CNN Greece. Sanitka k ženě dojela po 32 minutách od zavolání, a nikoliv po 51 minutách, jak informovala média v úterý. Případ vyvolal v Řecku polemiku a odbory i levicová strana Syriza kritizovaly, že na ostrově, který je v létě populární turistickou destinací, slouží jen jedna sanitka.
28. 6. 2023|

Česká turistka zemřela v Řecku na pláži. Na sanitku čekala necelou hodinu, tvrdí tisk

Česká turistka zkolabovala a zemřela na pláži na řeckém ostrově Thasos poté, co čekala zhruba 50 minut na příjezd záchranky. Píše o tom řecký tisk. Úmrtí vyvolalo kritiku odborů i levicové opozice, podle které za špatné fungování záchranné služby mohou škrty ve zdravotnictví. Na celém ostrově, který je v létě vyhledávanou turistickou destinací, je podle tisku v provozu jen jedna sanitka.
27. 6. 2023|

Okolnosti smrti Češky v Británii nejsou podezřelé, uvedl Scotland Yard

Okolnosti smrti české zdravotnice, jejíž tělo bylo o víkendu nalezeno v parku na jihovýchodě Londýna, nejsou podezřelé. S odvoláním na policii to uvedl server Independent. Muž, který byl zadržen v souvislosti se zmizením Češky, byl propuštěn na kauci. Tělo ženy, která byla pohřešovaná dva týdny, našla podle britského tisku v parku Brunswick Park ve čtvrti Camberwell skupina dětí v neděli před polednem.
13. 12. 2021|

Pohřešovanou Češku nalezla londýnská policie mrtvou, potvrdil Kulhánek

Pohřešovaná česká občanka byla v Londýně nalezená mrtvá. Potvrdil to na Twitteru ministr zahraničí v demisi Jakub Kulhánek (ČSSD) s odvoláním na britskou policii, která vyšetřuje příčinu smrti. Podle mluvčí ministerstva byla rodina pohřešované vyrozuměna.
12. 12. 2021Aktualizováno12. 12. 2021, 22:19|

Jako uklízečka jsem si přišla lépe chráněná než lékaři, říká Češka pracující v londýnské nemocnici

Velká Británie překročila hranici 15 tisíc úmrtí na nemoc COVID-19, infekci nového koronaviru už podlehly i tři desítky zdravotníků. Bojem o životy se proplétá taky Češka Pavla Bečková, která v londýnské nemocnici pracuje jako uklízečka –⁠ a mnohdy si přijde lépe chráněná než zdravotníci.
18. 4. 2020|