TÉMA

Mark Meadows

Trump se ve čtvrtek vydá úřadům v Georgii. „Pojedu do Atlanty a budu zatčen,“ napsal

Americký exprezident Donald Trump se ve čtvrtek vydá úřadům ve státě Georgia, kde čelí obvinění kvůli snaze zvrátit svou porážku v prezidentských volbách z roku 2020. Zprávu televize CNN, podle níž se sledovaná událost uskuteční ve vězení v okrese Fulton County, potvrdil v prohlášení na své sociální síti Truth Social. Vedle bývalého šéfa Bílého domu se ve věznici v Atlantě začali hlásit lidé obvinění společně s Trumpem ve stejné kauze.
22. 8. 2023Aktualizováno22. 8. 2023, 23:32|

Trump střádá obvinění, jeho podpora mezi republikánskými voliči přesto sílí

Donald Trump se stal na jaře prvním obžalovaným americkým exprezidentem v historii, a to v kauze plateb za mlčení pornoherečce. Soud má začít až za osm měsíců, Trumpovi ale mezitím přibývají další obvinění. V úterý večer sám exprezident naznačil, že ho čeká už třetí obžaloba – podle jeho slov v souvislosti s útokem na Kapitol z 6. ledna 2021. Prokuratura se k tomu zatím nevyjádřila.
20. 7. 2023|

Kushner vypovídal před vyšetřovateli. Volebnímu podvodu Trump věřil, řekl podle médií

Zeť bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa Jared Kushner vypovídal před velkou porotou federálního soudu o chování politika po prohraných prezidentských volbách v roce 2020. Napsaly to list The New York Times a server stanice CNN. Podle médií před porotou svědčili za zavřenými dveřmi i další lidé, kteří měli po volební porážce k Trumpovi blízko. Kushner ani Trump informace tisku nekomentovali.
14. 7. 2023|

Soud zveřejnil dokument k prohlídce Trumpovy rezidence. Detaily začernil

Federální soudce ve Spojených státech nechal zveřejnit klíčový dokument, který uvádí důvody nedávné domovní prohlídky ve floridském sídle bývalého prezidenta Donalda Trumpa. Soudce nicméně souhlasil s pečlivým zredigováním textu, tedy začerněním podrobností. Z dokumentu vyplývá, že se Trump měl dopustit neoprávněného skladování tajných informací, které obsahovaly údaje citlivé pro národní bezpečnost.
26. 8. 2022Aktualizováno26. 8. 2022, 20:24|

Trump zuřil a chtěl se připojit k davu u Kapitolu, vypověděla pracovnice Bílého domu

Někdejší prezident USA Donald Trump věděl o přítomnosti zbraní v davu svých podporovatelů, které 6. ledna 2021 vyzval k pochodu na sídlo Kongresu, přesto je burcoval a chtěl se ke Kapitolu také sám vydat. Před vyšetřovacím výborem Sněmovny reprezentantů to v úterý vypověděla někdejší asistentka Trumpova personálního šéfa Marka Meadowse. Rovněž uvedla, že byla znechucená, když Meadows při povolebních nepokojích tlumočil Trumpův pohled na násilné chování jeho stoupenců.
29. 6. 2022Aktualizováno29. 6. 2022, 11:08|

Sněmovna reprezentantů hlasovala pro stíhání Trumpova poradce Meadowse kvůli lednovému útoku na Kapitol

Americká Sněmovna reprezentantů v úterý odsouhlasila návrh na stíhání Marka Meadowse, bývalého personálního šéfa a poradce exprezidenta Donalda Trumpa, za pohrdání Kongresem kvůli nevyslyšení obsílky. Meadows se po vyzvání nedostavil na výslech před komisi, která vyšetřuje útok na sídlo Kongresu z 6. ledna, a neposkytl orgánu požadované dokumenty. O výsledku hlasování informovala stanice CNN.
15. 12. 2021|

Komise vyšetřující útok na Kapitol hlasovala pro stíhání Trumpova spojence Meadowse

Zvláštní komise Sněmovny reprezentantů, která vyšetřuje útok na sídlo Kongresu z 6. ledna, v pondělí jednomyslně doporučila stíhat Marka Meadowse, bývalého personálního šéfa exprezidenta Donalda Trumpa, za pohrdání Kongresem kvůli nevyslyšení obsílky. Meadows se po vyzvání nedostavil před komisi na výslech a neposkytl orgánu rovněž požadované dokumenty. Plénum sněmovny by o návrhu mohlo hlasovat již v úterý, píše agentura Reuters. Věc by pak posuzovalo ministerstvo spravedlnosti, jež by se rozhodlo, zda Meadowse začne stíhat.
14. 12. 2021|

V Severní Karolíně vyhrál primárky 24letý podnikatel. Může se stát nejmladším republikánem v Kongresu

Americké kongresové primárky v Severní Karolíně v úterý vyhrál 24letý podnikatel Madison Cawthorn. Informoval o tom deník The Hill. Mladý republikán má podle listu velkou šanci usednout do kongresového křesla po bývalém senátorovi Marku Meadowsovi, který nyní působí v Bílém domě jako vedoucí štábu amerického prezidenta Donalda Trumpa. Stal by se tak nejmladším republikánem, jemuž by se něco takového povedlo.
24. 6. 2020|

„Je neuvěřitelný,“ vyzdvihl Mark Meadows při impeachmentu Trumpa. Teď je z něj personální šéf Bílého domu

Americký prezident Donald Trump jmenoval již svého čtvrtého personálního šéfa Bílého domu. Stal se jím republikánský kongresman za Jižní Karolínu Mark Meadows. Končící Mick Mulvaney měl pozici nahnutou téměř od svého nástupu, ovšem ještě měsíc před vyhazovem ujišťoval prezident, že s ním má dobré vztahy.
7. 3. 2020|