TÉMA

Snapchat

Drsné slyšení v Senátu. Zuckerberg se v sále omluvil rodinám, jejichž děti utrpěly újmu kvůli sociálním sítím

Šéfové pěti největších technologických firem podstoupili ve středu v americkém Senátu ostrý výslech. Měli jasně vysvětlit, co všechno dělají pro ochranu dětí před škodlivým obsahem na svých platformách. Zakladatel společnosti Meta Mark Zuckerberg byl donucen se omluvit rodičům, jejichž děti v důsledku užívání sociálních médií utrpěly újmu nebo zemřely. Cílem senátorů je změnit zákon, aby technologické firmy začaly být odpovědné za obsah vytvářený uživateli na jejich platformách.
1. 2. 2024|

Americký Kongres chce regulovat sociální sítě. Podle politiků jsou plné šikany či dezinformací

Američtí politici chtějí regulovat fungování sociálních sítí, jako jsou Facebook, Snapchat nebo TikTok. Průzkum zadaný Kongresem i nedávno odhalené interní materiály sítě Facebook naznačují, že technologické společnosti bagatelizují nebezpečí, které jejich služby mohou představovat nejen pro děti a dospívající. Pro nápravu přitom podle zákonodárců dělají minimum.
27. 10. 2021|

Facebook, Twitter i Reddit bojují proti dezinformacím o koronaviru. Potlačují konspirace, šíří fakta

Největší sociální sítě světa se rozhodly v souvislosti s novým koronavirem usměrňovat situaci ohledně šíření nepravdivých zpráv, fám a manipulací. Někde takové příspěvky blokují, jinde hlavně spoléhají na šíření důvěryhodných zdrojů informací. Právě panika a přehnané reakce mohou spíš uškodit.
5. 2. 2020|