TÉMA

Luboš Pašek

Rozsáhlý policejní zásah před dekádou svrhl kabinet premiéra Nečase. S trestem ale skončila jen Nagyová

Uplynulo deset let od policejního zásahu na Úřadu vlády, který vedl k pádu kabinetu premiéra Petra Nečase (ODS) a k předčasným volbám. Státní zástupci na základě získaných dokumentů a odposlechů podali obžaloby v pěti kauzách. Odsouzením ale zatím skončil jen případ zneužití Vojenského zpravodajství. Kvůli křivému svědectví v tomto procesu pak dostal podmínku i expremiér Nečas.
12. 6. 2023|

Osvobození Janouška a dalších v kauze kolem společnosti Chambon je pravomocné

Osvobození podnikatele a lobbisty Romana Janouška a dalších čtyř lidí v kauze úhrad pro společnost Chambon je pravomocné. Rozhodl o tom Vrchní soud v Praze, který zamítl odvolání státního zástupce. Žalobce tvrdí, že pětice podvodně vylákala od zdravotních pojišťoven přes 239 milionů korun a dalších sedmasedmdesát milionů korun se získat snažila. Všichni obžalovaní vinu od počátku odmítají.
7. 2. 2023|

Soud zprostil obžaloby lobbistu Janouška i další čtyři lidi v kauze společnosti Chambon

Pražský městský soud zprostil obžaloby podnikatele a lobbistu Romana Janouška a další čtyři lidi viněné v kauze neoprávněných úhrad pro společnost Chambon. Pětice podle státního zástupce podvodně vylákala od zdravotních pojišťoven přes 239 milionů korun a dalších 77 milionů korun se získat snažila. Všichni obžalovaní vinu u soudu odmítli.
4. 3. 2022Aktualizováno4. 3. 2022, 20:23|

Lobbista Janoušek nedorazil k soudu. V kauze neoprávněných úhrad další obžalovaní vinu odmítli

Pražský městský soud začal projednávat případ neoprávněných úhrad pro společnost Chambon, ve které je spolu s dalšími čtyřmi lidmi obžalován podnikatel a lobbista Roman Janoušek. K soudu ale nedorazil. Lékařka Soňa Peková stejně jako další obžalovaní vinu odmítá. Pětice podle státního zástupce podvodně vylákala od zdravotních pojišťoven přes 239 milionů korun a dalších 77 milionů se získat snažila. Janouškovi hrozí až osmileté vězení, ostatním až desetiletý trest.
23. 6. 2021Aktualizováno23. 6. 2021, 16:08|

Policisté navrhli obžalovat Janouška kvůli neoprávněným úhradám pro firmu Chambon

Policisté chtějí poslat lobbistu Romana Janouška a další čtyři lidi před soud kvůli transakcím kolem firmy Chambon. Ta údajně od zdravotních pojišťoven inkasovala neoprávněně velké úhrady za krevní testy. České televizi informaci potvrdil státní zástupce Alexandr Dadam z  Vrchního státního zastupitelství v Olomouci.
17. 1. 2020Aktualizováno17. 1. 2020, 18:21|