TÉMA

Vloupání

Policie dopadla zloděje z domu střelce z filozofické fakulty. Místo si vybral náhodně

Středočeská policie dopadla jednapadesátiletého muže, který se na přelomu roku vloupal do domu střelce z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Hostouni na Kladensku. Dům si vybral náhodně. České televizi to sdělila mluvčí Michaela Richterová. Muž se vloupal i do dalšího rodinného domu, co konkrétně ale odcizil, mluvčí kvůli probíhajícímu vyšetřování uvést nemohla. V případě odsouzení muži hrozí až pět let vězení.
18. 4. 2024|

Policie dopadla podezřelé z vykrádání 48 objektů v Praze a okolí

Policie v uplynulých dnech dopadla čtyři muže a dvě ženy, kteří jsou podezřelí ze série vloupání do rodinných domů, bytů a dalších nemovitostí v Praze a Středočeském kraji. Trestnou činností způsobili škodu za téměř pět milionů korun, informoval pražský policejní mluvčí Jan Daněk. V případě odsouzení hrozí šestici až osm let odnětí svobody.
16. 4. 2024|

Vyšetřovatelé v Berlíně našli větší část lupu z drážďanské Zelené klenby

Více než tři roky po vloupání do drážďanské barokní klenotnice Grünes Gewölbe (Zelená klenba) našli vyšetřovatelé větší část lupu v Berlíně. V noci na sobotu zajistili v německém hlavním městě jednatřicet částí kořisti, oznámily podle agentury DPA policie a státní zastupitelství. Zajištěné kusy byly v doprovodu speciálních policejních sil přepraveny do Drážďan.
17. 12. 2022Aktualizováno17. 12. 2022, 16:17|

30 let zpět: Bezpečnostní služba na Olomoucku

V Olomouci vznikla před 30 lety ojedinělá bezpečnostní služba S.O.S., která pomáhala snižovat počet trestných činů vloupáním. V posledních letech právě na Hané docházelo k jejich prudkému nárůstu. Ve spolupráci s policií slibovala, že její odborné, ochranné a poradenské služby tento trend zastaví.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
25. 2. 2022|

Začal proces se šesticí podezřelou z krádeže šperků za miliardy. Klenoty z Drážďan se dodnes nenašly

V Drážďanech v pátek za přísných bezpečnostních opatření a velkého zájmu médií začal proces se šesticí mužů podezřelých z krádeže historických šperků z drážďanské klenotnice Grünes Gewölbe (Zelená klenba) v listopadu 2019. Podle agentury DPA bylo kolem soudního areálu nasazeno velké množství policistů. Uloupené šperky se dosud nenašly.
28. 1. 2022|

Kriminalita loni v pandemii poklesla, přibylo ale krádeží během vloupání

Kriminalita v Česku loni oproti předchozímu roku opět poklesla. Policie evidovala celkem 153 223 trestných činů, meziročně o sedm procent méně. Objasněnost trestných činů loni vzrostla o jedno procento na 57,3 procenta. Informoval o tom mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík. Vražd loni policisté evidovali 105, neobjasněných zůstalo pět z nich.
21. 1. 2022|

Stál za operací, která vedla k aféře Watergate a pádu prezidenta Nixona. Zemřel Gordon Liddy

Ve věku 90 let zemřel v úterý Gordon Liddy, jeden z důležitých aktérů nechvalně známé aféry Watergate, která vedla v roce 1974 k nucenému odchodu Richarda Nixona z funkce prezidenta USA. Liddy pomáhal republikánskému prezidentovi s volební kampaní ke znovuzvolení a měl na starosti vloupání do ústředí Demokratické strany ve washingtonském komplexu Watergate. Ve vězení strávil čtyři a půl roku.
31. 3. 2021|

Na Plzeňsku zastřelil podle policie majitel domu muže, který se tam vloupal

Na severním Plzeňsku se ve středu nad ránem podle prvních informací policie vloupal muž do domu. Jeho majitel po něm střelil a usmrtil ho, uvedla policie. Podle Vítězslava Sladkého ze zdravotnické záchranné služby se událost stala v obci Vochov asi dva kilometry od západního okraje Plzně.
24. 3. 2021Aktualizováno24. 3. 2021, 18:31|

Chybí důkazy k tomu, že by za krádežemi v domech v okolí Prahy stál organizovaný gang

Vloupání do rodinných domů kolem Prahy zřejmě nemá na svědomí organizovaná skupina. Podle dosavadních informací kriminalistů to vypadá, že žádný gang není a jedná se o jednotlivé případy trestné činnosti, řekl náměstek krajského policejního ředitele Jan Krejčí.
2. 6. 2020|

30 let zpět: Vraždy se daří objasňovat

Vraždy se policii dařilo objasňovat. Nebezpečně ale vzrůstal počet krádeží a vloupání do bytů. Novinkou se stala identifikační čísla policistů na levé náprsní kapse. O tom všem policie informovala na své pravidelné tiskové konferenci.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
31. 5. 2020|

Policie v případu vloupání do domů kolem Prahy podezřívá konkrétní lidi

Policie vytipovala v souvislosti se sériovými vloupáními do domů kolem Prahy konkrétní podezřelé. Zadržela v celém kraji několik lupičů, nevylučuje, že je mezi nimi i člen hledané organizované skupiny, oznámil v pátek ředitel středočeské policie Václav Kučera.
21. 2. 2020|

Pomohly by zamykatelné kliky na okna i alarmy. Okolo Prahy se krade dál a domy nejsou dobře zajištěné

Každý rok zloději v Česku vniknou do stovek rodinných domů. Předloni policie evidovala přes 2,5 tisíce vloupání, loni jich ještě 200 přibylo. V tomto roce zatím zloději dávají zabrat například obyvatelům v okolí Prahy. Mnohým vniknutím jde přitom zabránit, policie i experti na bezpečnostní systémy se totiž shodují, že lidé si domy dostatečně nechrání.
10. 2. 2020|

Zloději dál vnikají do domů v okolí Prahy. Policie nasadila vrtulník v Sulicích i Choceradech

Policisté ve čtvrtek zaznamenali další vloupání do rodinných domů v okolí Prahy, tentokrát v Sulicích. Zloději vnikli do tří domů a způsobili škody za desítky tisíc korun. Po pachatelích policie pátrala za pomoci vrtulníku, nikoho však nedopadla. Vrtulník v pátek večer nasadila i v Choceradech.
31. 1. 2020Aktualizováno31. 1. 2020, 21:24|

Další vloupání u Prahy. Ve středu večer někdo vnikl do dvou domů v Mirošovicích

Policisté pátrají po zlodějích, kteří se ve středu vpodvečer v Mirošovicích nedaleko Prahy vloupali do dvou zdejších rodinných domů. Jsou to další případy po třech dnech, obce v okolí Prahy čelí řádění zlodějů už od loňska. Podle policie ale případ v Mirošovicích nemá na svědomí stejný gang.
30. 1. 2020Aktualizováno30. 1. 2020, 18:09|

V okolí Prahy dál vnikají do domů zloději. Zesíleným policejním hlídkám navzdory

Ve velké nejistotě žijí lidé ve vilových čtvrtích na jihu Prahy a v blízkém okolí. Policistům se totiž stále nedaří vypátrat gang, který v oblasti koncem minulého roku vykradl 63 domů. Ani přísná bezpečnostní opatření navíc nezabránila dalším případům – zatím poslední se stal v sobotu v Mirošovicích.
28. 1. 2020|

Hrubá síla a rychlost, na to sází podle policie čím dál víc zlodějů

Každých pětadvacet minut dojde k jednomu vloupání. Podle policie jde někdy zloděj najisto, třeba když oběť sdílí na sociální síti fotografie z dovolené. Jindy rozhodne náhoda podle toho, jaký cíl vyhodnotí zloděj jako nejsnazší. Teď ale podle policie převládají rychlé akce. Od těch může zloděje odradit dobré zabezpečení.
17. 1. 2020|

Po letech úbytku trestných činů vloni kriminalita v Česku opět vzrostla

V Česku loni vzrostla kriminalita o 3,5 procenta na 199 221 trestných činů. Objasněno bylo 105 994 z nich. Kriminalita stoupla ve všech krajích s výjimkou Libereckého a Zlínského. Vyplývá to ze statistik, které zveřejnilo policejní prezidium. Největší podíl zaujímají činy majetkové. Meziročně se zvýšil počet případů vraždy, což zahrnuje jak ty dokonané, tak i připravované.
16. 1. 2020Aktualizováno16. 1. 2020, 15:45|