TÉMA

K-pop

Naše láska je ti málo? Hvězdy K-popu mají důvod, proč tají své vztahy před fanoušky

Jihokorejskou popovou star Karinu donutila žárlivost jejích nejvěrnějších příznivců se veřejně omluvit za to, že s někým chodí. Svůj milostný život hvězdy K-popu sice stále méně tají, nicméně veřejné přiznání romantického vztahu není pořád ještě nijak obvyklé. Soukromí idolů bedlivě monitorují jejich fanoušci i agentury.
27. 3. 2024|

Lenin z Peru zpívá K-pop v jazyce Inků. Chce upozornit na historii i diskriminaci

Peruánský zpěvák Lenin Tamayo přinesl na hudební scénu nový žánr. Podobá se jihokorejskému popu, takzvanému K-popu, ale jde o písně v kečuánštině, tedy v jazyce Inků. Jeho skladby jsou hitem na sociálních sítích, Tamayo chce svou popularitu využít především k upozorňování na historii své země a k boji proti diskriminaci, které sám čelil.
21. 8. 2023|

Zemřel jihokorejský zpěvák Moonbin. Hvězdě K-popu bylo dvacet pět let

Ve věku dvaceti pěti let zemřela K-popová hvězda Moonbin. Jihokorejský zpěvák, herec, tanečník a model, vlastním jménem Moon Bin (Mun Pin), byl členem chlapecké skupiny Astro. Policie informovala, že byl nalezen ve středu večer místního času mrtvý ve svém bytě v Soulu, objevil ho jeho manažer.
20. 4. 2023|

Dokonalý vzhled a stalkerské praktiky. Jihokorejský pop má své příznivce i v Čechách

Korejský pop dobývá české i celosvětové hitparády. Popularita takzvaného K-popu v tuzemsku souvisí zejména s rostoucí popularitou jihokorejské kultury, a to hlavně mezi mladými lidmi, kteří korejské hudební interprety vyhledávají nejčastěji.
26. 11. 2019|