TÉMA

Okresní soud Plzeň-město

Policie navrhla obžalovat podnikatele Redla v kauze pohonných hmot

Policisté navrhli obžalovat podnikatele Michala Redla v kauze firmy M5. Ta se týká údajného podvodu kolem dovozu pohonných hmot, kterého se měl Redl dopustit spolu s Radovanem Krejčířem. České televizi to řekl dozorující státní zástupce Vladimír Trýzna. Stíhání Redla, který je obviněný i v kauze Dozimetr, bylo v roce 2007 přerušeno kvůli duševní nemoci. Podle nového posudku ale dokáže trestní řízení vnímat.
15. 11. 2023|

Redl neuspěl ohledně svéprávnosti u Nejvyššího soudu. Policie ho může stíhat i v kauze spojené s Krejčířem

Nejvyšší soud potvrdil dřívější rozsudek plzeňského krajského soudu o tom, že zlínský podnikatel Michal Redl je svéprávný. České televizi informaci potvrdil místopředseda Okresního soudu Plzeň–město Jan Špalek. O Redlově svéprávnosti průběžně rozhoduje soud od roku 2008, naposledy ji podnikateli omezil vloni v květnu. Odvolací krajský soud ale omezení v polovině září zrušil. Policie tak může Redla trestně stíhat nejen v kauze Dozimetr, ale i v případu „M5“ z doby Radovana Krejčíře.
12. 7. 2023|

Policie se vrací k trestnímu stíhání podnikatele Redla v kauze pohonných hmot

Policie bude pokračovat v trestním stíhání Michala Redla v takzvané kauze „M5“. Ta se týkala rozsáhlého úvěrového podvodu kolem firmy M5 v dovozu pohonných hmot, kterého se měl Redl dopouštět spolu s Radovanem Krejčířem. České televizi informaci potvrdil státní zástupce z pražského vrchního státního zastupitelství Marek Bodlák. Trestní stíhání zlínského podnikatele Redla, který je aktuálně obviněný i v kauze Dozimetr, bylo přerušeno v roce 2007. Podle lékařů nebyl tehdy schopný vnímat trestní řízení.
26. 6. 2023|

Muž, který tvrdil, že lékaři v plzeňské nemocnici zabíjejí pacienty s covidem, míří znovu před soud

Pavel Hlávka, kterého soud původně zprostil obžaloby z šíření poplašné zprávy, před něj zamíří znovu. Plzeňský krajský soud zrušil osvobozující rozsudek na základě odvolání státního zástupce. České televizi informaci potvrdil místopředseda Okresního soudu Plzeň-město Josef Prach. Muž na internetu zveřejnil video, ve kterém natáčel lékaře a říkal, že v plzeňské nemocnici zabíjejí pacienty s covidem. Odůvodňoval to tím, že zdravotníci nechtěli jeho nemocné matce podat přípravek ivermektin, který však na covid nezabírá.
29. 11. 2022|

Státní zástupkyně se odvolala v případu muže, který tvrdil, že lékaři zabíjejí pacienty s covidem

Státní zástupkyně se odvolala proti rozsudku, kterým soud zprostil obžaloby Pavla Hlávku z šíření poplašné zprávy. ČT informaci poskytla předsedkyně plzeňského okresního soudu Petra Pavlíčková. Žalobkyně i nadále trvá na podmínce, kterou navrhovala v obžalobě. Muž na internetu zveřejnil video, ve kterém natáčel lékaře a říkal, že v plzeňské nemocnici zabíjejí pacienty s covidem. Odůvodňoval to tím, že zdravotníci nechtěli jeho nemocné matce podat přípravek ivermektin. Ten je proti covidu neúčinný. Případ se nyní posouvá ke Krajskému soudu v Plzni.
26. 7. 2022|

Polčáka bych vyzval k rezignaci, řekl Bartoš. Kdyby byl sám v pozici Gazdíka, vzdal by se i poslaneckého mandátu

Vicepremiér pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) v Interview ČT24 uvedl, že jeho strana nechce odchod STAN z vlády kvůli kauze korupce v pražském dopravním podniku (DPP). Kdyby se však taková situace týkala Pirátů, europoslance Stanislava Polčáka (STAN), který měl kontakty na obviněného podnikatele Michala Redla, by vyzval k rezignaci. Podobně by uvažoval i v případě konce mandátu poslance a dosluhujícího ministra školství Petra Gazdíka (STAN).
23. 6. 2022|

Státní zastupitelství se odvolalo proti prodloužení Redlova omezení svéprávnosti

Okresní státní zastupitelství Plzeň-město se odvolalo proti rozhodnutí plzeňského okresního soudu prodloužit omezení svéprávnosti podnikateli a lobbistovi Michalu Redlovi, který je stíhaný v kauze korupce v pražském dopravním podniku (DPP). Na čtvrteční podání odvolání upozornil deník Právo. Vedoucí plzeňských krajských žalobců Anna Maříková mu řekla, že zastupitelství podalo odvolání na základě nově zjištěných skutečností, které mu dříve nebyly známy.
23. 6. 2022Aktualizováno23. 6. 2022, 17:05|

Ústavní soud se zastal ženy, která se dostala kvůli pasivitě matky a opatrovníka do exekuce

V soudním sporu, který se týká dluhu vzniklého z jízdy načerno, musí mít podle Ústavního soudu dítě adekvátní zastoupení. Nestačí mít formálně přiděleného opatrovníka. V konkrétním případu vznikl dluh nezletilé dívce, která byla v doličné době v péči drogově závislé matky. Ta se soudem nekomunikovala a přidělený opatrovník se nedostavil ani k jednomu jednání.
25. 11. 2019|