TÉMA

Štětí

Policie pátrala po patnáctileté dívce z Litoměřicka

Policie pátrala po patnáctileté dívce ze Štětí na Litoměřicku. Ve středu už informace o pátrání byla z policejního webu stažena.
6. 10. 2023Aktualizováno18. 10. 2023, 06:30|

Na pražských registračních značkách přibude písmeno, dochází kombinace

Nově vydávané registrační značky začnou postupně dostávat další písmeno, na čtvrté pozici nahradí číslici. Nejblíž k tomu jsou ty pražské, které se v novém formátu začaly již razit a brzy přijdou do distribuce. Značky se třemi písmeny by první motoristé mohli v Praze získat na podzim.
2. 6. 2023|

Stavbaři začínají na Štvanici kompletovat most z betonových segmentů. Bude jich skoro šedesát

Dělníci začali ve středu usazovat první části budoucí Štvanické lávky v Praze. Ta má od příštího jara propojit části Karlín, ostrov Štvanice a Holešovice. Sloužit má pěším a cyklistům. Stavbaři nejdříve montují rampu, ve Vltavě stojí připravené pilíře a část podpěrné konstrukce. První hotové segmenty budoucího mostu se momentálně usazují na Štvanici.
16. 9. 2022|

Kvůli úhynu tisíců ryb ve Štětí padla pokuta, firma Mondi musí zaplatit 400 tisíc korun

Papírenská firma Mondi Štětí musí zaplatit pokutu 400 tisíc korun kvůli lednovému úhynu ryb v Labi u Štětí na Litoměřicku. Na dotaz ČT to uvedl Jiří Ovečka, mluvčí České inspekce životního prostředí, která o přestupku rozhodla. Společnost s inspekcí spolupracovala a proti pokutě se neodvolala. Úhyn několika tisíců ryb způsobil letos v lednu hydroxid sodný, který unikl do dešťové kanalizace.
1. 7. 2022|

V Děčíně vzniklo přístaviště pro malé lodě. Město doufá, že naláká další turisty

V Děčíně se v pátek otevřelo nové lodní přístaviště. Lidem má umožnit putovat po řece, tedy plout od jednoho břehu k druhému a zakotvit na noc, prohlédnout si město a druhý den pak plout dál. Zájem o turistické plavby po českých řekách se v posledních letech stává trendem, vyhlášené jsou například na Baťově kanále. Malé lodě mohou na novém přístavišti v Děčíně kotvit počínaje pátkem.
22. 4. 2022Aktualizováno22. 4. 2022, 15:13|

Kvůli úhynu ryb v Labi u Štětí hrozí papírnám milionová pokuta, rozhodne inspekce životního prostředí

Policie ukončila šetření lednové ekologické havárie v Labi u Štětí na Litoměřicku a případ předala České inspekci životního prostředí (ČIŽP), která bude rozhodovat o pokutě za přestupek. Českou televizi o tom informovala mluvčí Krajského policejního ředitelství Ústeckého kraje Pavla Kofrová. K zavinění události se přihlásila papírenská firma Mondi Štětí. Hrozí jí pokuta až deset milionů korun.
5. 4. 2022|

Na Labi ve Štětí uhynuly stovky kilogramů ryb. Tamní papírny už únik neznámé látky přiznaly

Pravděpodobně kvůli úniku neznámé chemikálie z papírny ve Štětí na Litoměřicku uhynulo na řece Labi velké množství ryb, možná až stovky kilogramů. Rybářský svaz mluví o velkých škodách, podle něj uhynuli i padesátikiloví jedinci. Případ nyní vyšetřuje policie i Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP).
16. 1. 2022|

Řidičům se otvírá jižní obchvat Roudnice nad Labem. Hustota dopravy se sníží o třetinu

Řidičům se v úterý otvírá jižní obchvat Roudnice nad Labem. Tříkilometrová silnice se napojuje na příjezdovou cestu z dálnice D8, dopravu tak odvádí z památkové zóny města. Náklady na stavbu činily zhruba 435 milionů korun. Automobily vjedou na komunikaci poprvé v odpoledních hodinách. Na jižní část obchvatu Roudnice čekala čtyřicet let.
7. 9. 2021Aktualizováno7. 9. 2021, 15:04|

Zdlouhavé objíždění končí. Unikátní most přes Labe do Štětí je opraven

Stavba mostu přes Labe ve Štětí za zhruba 212 milionů korun byla po roce a čtvrt dokončena. Řidičům se tak po patnácti měsících ulevilo. Například ti, kteří se chtěli dostat ze Štětí na dálnici D8, museli jezdit objížďkou, která jim cestu o půl hodiny prodloužila. Most je speciální tím, že jeho středem vede železniční vlečka. Určený je také pro pěší a cyklisty.
30. 6. 2020|
Počasí

Víkend teplý, ale větrný. Dopravu komplikují popadané stromy, nejezdí lanovka na Sněžku

Po chladném pracovním týdnu začíná víkend, kdy bude výrazně tepleji. S příchodem teplého vzduchu ovšem zesílil vítr, který zprvu způsobil problémy v severní části republiky. V noci a ráno popadaly stromy na několik železničních tratí i na silnice, kvůli větru také nejezdí lanovka na Sněžku. Na neděli potom vydali meteorologové pro východní část republiky výstrahu na silný vítr. Současně ale teplota vystoupá až na 18 stupňů Celsia.
2. 11. 2019Aktualizováno2. 11. 2019, 10:50|