TÉMA

Klášterec nad Ohří

Vychovatelky v Žatci podle policie bily děti a odpíraly jim jídlo. Padl návrh obžaloby

Policie navrhla obžalovat tři vychovatelky ze Žatce na Lounsku pro spáchání trestného činu ohrožování výchovy dítěte. V případě prokázání viny před soudem obviněným hrozí až pětileté vězení, informoval mluvčí policie Kamil Marek. Ženy, jež vinu popřely, údajně týraly minimálně tři roky jedenáct dětí. Náměstek okresního státního zastupitelství v Lounech Jaroslav Novák v úterý řekl, že dozorující státní zástupce o podání obžaloby zatím nerozhodl.
14. 11. 2023|

Začal soud s učitelkami mateřské školy, které čelí nařčení z hrubosti vůči dětem. Vinu odmítají

U Okresního soudu v Chomutově začalo hlavní líčení s trojicí učitelek z mateřské školy v Klášterci nad Ohří, které jsou obžalované z nepřiměřeně hrubého chování vůči dětem. Žalobkyně je viní z přečinu ohrožování výchovy dítěte. Podle obžaloby učitelky na děti neúměrně až hystericky křičely a hrubě se k nim chovaly. Prostřednictvím svých obhájců ženy vinu odmítly. Zmocněnkyně Lucie Hrdá navrhla překvalifikovat případ na zločin týrání svěřené osoby. Hlavní líčení bude pokračovat 9. února výslechy svědků.
16. 1. 2023Aktualizováno16. 1. 2023, 19:14|

Začala demolice prunéřovské elektrárny. V místě by se mohly vyrábět baterie do elektromobilů

V pátek se začalo s demolicí jedné ze dvou uhelných elektráren v Prunéřově u Kadaně. Firma ČEZ, které zařízení patří, chce místo využít například ke stavbě továrny na výrobu baterií do elektromobilů. Plocha by měla být připravena do konce roku. Samotná demolice bude probíhat postupně. Bagry s hydraulickými nůžkami najely do areálu v pátek ráno a začaly postupně rozebírat chladicí věž číslo 6. Prunéřov I je jednou z nejstarších uhelných elektráren v Česku a je už mimo provoz. Naopak elektrárna Prunéřov II zatím ještě funguje.
13. 5. 2022|

Rekonstrukce památek se v roce 2021 nejlépe povedly v Praze a Klášterci nad Ohří

Památkami roku 2021 se staly barokní městský dům v Praze a pavilon bývalé střelnice Lázní Evženie v Klášterci nad Ohří. Ocenění jim patří za zdařilou rekonstrukci s respektováním památkové hodnoty. Ceny uděluje Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska.
21. 4. 2022|

Autobusy místo vlaků. Kvůli riziku dalšího sesuvu se na trať u Dalovic vrátí dělníci

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) uzavře od soboty provoz na trati 140 Cheb – Klášterec nad Ohří v úseku mezi Dalovicemi a Hájkem. Jde o místo, kde došlo loni v dubnu k masivnímu zřícení svahu i s tratí. Měření nyní ukázalo nebezpečí dalšího sesuvu půdy, informovala o tom Nela Friebová z tiskového odboru SŽDC.
25. 10. 2019|