TÉMA

Eurowings

Stávka zasáhla letiště v Düsseldorfu a v Kolíně nad Rýnem. Dopadá i na spojení s Prahou

Varovná stávka odborů za vyšší mzdy v pondělí ochromila provoz na letištích v západoněmeckém Düsseldorfu a Kolíně nad Rýnem/Bonnu. Zrušeno bylo přes tři sta letů, několik desítek dalších spojů odbavují jiná letiště. Protest v obou směrech zasáhl i ranní a večerní linku společnosti Eurowings mezi mezi Prahou a Düsseldorfem.
27. 2. 2023|

„Na letiště ani nejezděte.“ Stávka pilotů Lufthansy ochromila dopravu, dotýká se i Česka

Stávka pilotů německých aerolinek Lufthansa v pátek ochromila leteckou dopravu, zrušeny jsou i spoje do Česka. Na velkých německých letištích se u přepážek společnosti tvoří dlouhé fronty lidí, kteří se snaží najít náhradu za neuskutečněné lety. Lufthansa vyzvala cestující, aby na letiště nejezdili, pokud byl jejich let odřeknut. Stávka za vyšší mzdy se koná v době, kdy ve třech západoněmeckých spolkových zemích končí letní prázdniny.
2. 9. 2022|

Pracovní trh v Česku sílí. Zájem je zejména o nekvalifikované práce v průmyslu a logistice

České firmy plánují rozsáhlé nábory zaměstnanců. Nejvíce chybí nekvalifikovaní pracovníci v průmyslových závodech nebo v logistice. Pozice se ale kvůli nízké nezaměstnanosti a nezájmu lidí ne vždy daří obsadit.
20. 9. 2021|

Pražské letiště ožívá. Cestovky i aerolinky věří v úspěšnou sezonu

Pražské Letiště Václava Havla ožívá. Aktuálně se odtud létá do zhruba devadesáti destinací. V červenci pak mají přibýt jak spoje, tak i cestující. V květnu jich letištěm prošlo podle prvních odhadů zhruba 130 tisíc – oproti květnu roku 2019 asi desetina. Podnikatelé očekávají, že v létě bude zájem o lety vysoký, kapacity mají poptávku převýšit opět na podzim.
16. 6. 2021|

Aerolinky Eurowings otevřou v Praze základnu, rozšíří tak nabídku spojení do evropských měst

Německá letecká společnost Lufthansa oznámila, že její nízkonákladová divize Eurowings otevře v Praze na konci října svou další, v Evropě desátou základnu. Agentura Reuters krok označuje ze znak posilující důvěry v oživení odvětví po koronavirové krizi.
11. 6. 2021|

Lufthansa kvůli stávce palubního personálu ve čtvrtek a pátek zruší 1300 letů

Německé aerolinky Lufthansa ve čtvrtek a pátek zruší celkem 1300 letů. Odborům vadí, že s nimi dopravce odmítal vyjednávat o jejich požadavcích, a tak bude stávkovat palubní personál. Výpadky pocítí zhruba 180 tisíc cestujících, uvedla firma na webu. Praha zatímzrušené lety ohlášené nemá.
6. 11. 2019Aktualizováno6. 11. 2019, 20:01|

Dceřiné společnosti Lufthansy prodloužily stávku na celý den, ovlivní stovky letů

Nedělní stávku za vyšší mzdy prodloužil palubní personál čtyř dceřiných firem německých aerolinek Lufthansa na celý den. Původně měla trvat šest hodin a končit v jedenáct hodin dopoledne. Omezení se týkají společností Eurowings, Germanwings, Lufthansa CityLine a SunExpress. Žádné zrušené lety do Prahy zatím oznámeny nebyly.
20. 10. 2019|