TÉMA

Krajský soud v Liberci

Soud potvrdil podmínku vedoucímu tábora v Českém Dubu kvůli utonutí chlapce

Krajský odvolací soud v Liberci v úterý potvrdil podmíněný trest pro vedoucího dětského tábora, na kterém utonulo šestileté dítě. Zrušil ale výrok o náhradě škody. Verdikt odvolacího soudu je pravomocný. Devětatřicetiletému Tomáši Mádrovi hrozilo až šest let za mřížemi.
5. 3. 2024Aktualizováno5. 3. 2024, 16:31|

Za pašování drog poslal soud do vězení přepravce i kurýra. O dalších členech gangu rozhodne

Krajský soud v Liberci vynesl první rozsudek v mezinárodní kauze pašování drog za miliardy korun. Čtyřiatřicetiletého Michala Černého, který zajišťoval přepravu narkotik, potrestal vězením na osm a půl roku a šestačtyřicetiletého kurýra Jana Chalupu osmiletým vězením. Tříletý podmíněný trest se zkušební lhůtou na pět let uložil soud třiatřicetileté Magdě Stříbrné, která měla v gangu okrajovou roli. Všichni tři uznali u soudu svoji vinu. V liberecké větvi mezinárodního gangu figuruje dalších osm obžalovaných, kteří vinu popírají. Soud s nimi bude pokračovat.
27. 2. 2024|

Soud nepravomocně poslal muže za zbití známého na osm let do vězení

Na osm let do vězení poslal v pátek Krajský soud v Liberci osmačtyřicetiletého Jana Holického. Loni na jaře ve vzteku ve své chalupě v Hejnicích na Liberecku zbil o šest let mladšího známého a poté ho uvnitř držel přes 24 hodin. Soud jeho čin překvalifikoval z pokusu vraždy na těžké ublížení na zdraví s nižší trestní sazbou. Rozsudek není pravomocný. Holický se v pátek u soudu za své jednání omluvil a zopakoval, že nechtěl nikoho zabít. Podle státní zástupkyně Petry Pazderkové by ale napadený muž nepřežil, kdyby mu nepomohli policisté a záchranáři.
9. 2. 2024|

Soud zprostil lékaře Bartáka obžaloby z plánování vražd a vydírání

Krajský soud v Liberci zprostil obžaloby lékaře Jaroslava Bartáka. Nepodařilo se prokázat, že by ve vězení skutečně plánoval tři vraždy a vydírání. Zproštění navrhl i státní zástupce Jan Černý. Barták vinu od počátku odmítal. Hájil se tím, že o svých plánech mluvil ve vězeňských debatách, které nemyslel vážně. Verdikt je pravomocný.
2. 12. 2022Aktualizováno2. 12. 2022, 11:54|

Nevidím důvod, proč bych měl rezignovat, koaliční smlouva by se neměla měnit, říká Rakušan

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) uvedl, že se kvůli kauze korupce na pražském magistrátu nechystá rezignovat. S ministrem školství Petrem Gazdíkem (STAN) mluvil v pátek a on mu nabídl rezignaci. „Řekl jsem mu, že i když není obviněný, podezřelý ani není nijak zapojen do té kauzy, tak s ohledem na to, jakou kariéru pan Redl budoval, jsou schůzky pana Gazdíka nepřijatelné,“ vysvětloval Rakušan v pořadu Otázky Václava Moravce. Dodal, že v souvislosti s korupční kauzou příští týden plánuje odvolat ředitele České Pošty Romana Knapa, který se s obviněným podnikatelem Michalem Redlem měl také setkat.
19. 6. 2022Aktualizováno19. 6. 2022, 14:29|

Dva obžalované v liberecké korupční kauze soud vyloučil k samostatnému projednání

V liberecké korupční kauze spojené s projekty liberecké společnosti Geotermální energie pro občany (GEPO) krajský soud vyloučil Libora Turského a Jiřího Zeronika k samostatnému projednávání. Uzavřeli se státním zástupcem dohodu o vině a trestu. Ostatní obžalovaní vinu dál odmítají. Samostatné soudní jednání se uskuteční 27. července, rozhodl předseda senátu Pavel Pachner. Termín samostatného jednání tak bude v týdnu před tím, než bude senát pokračovat v projednávání hlavní kauzy.
3. 6. 2022|

Za plánování vražd a vydírání potrestal soud v Liberci lékaře Bartáka osmi lety

Liberecký krajský soud odsoudil lékaře Jaroslava Bartáka za přípravu zločinu vraždy tří osob a vydírání k osmiletému trestu ve věznici s ostrahou. Celkem má ve vězení být dvacet let. Už dříve dostal dvanáctiletý trest za sexuální obtěžování asistentek. Za trestnou činnost nyní projednávanou u soudu jednašedesátiletému lékaři hrozilo 15 až 20 let vězení. Verdikt není pravomocný, Barták se na místě odvolal.
15. 10. 2019Aktualizováno15. 10. 2019, 13:52|