TÉMA

Beslan

Útok v Moskvě je součástí války s protimuslimskými zeměmi, uvedl Islámský stát. Obětí je přes sto

Počet obětí pátečního teroristického útoku v Krasnogorsku na okraji Moskvy vzrostl na 133. Střelba skupiny ozbrojenců do návštěvníků koncertu si navíc vyžádala 147 zraněných, řada z nich je zraněna těžce, píší agentury TASS a Reuters. V sobotu se k útoku opět přihlásil Islámský stát (IS), který večer na sociální síti zveřejnil video, o němž tvrdí, že se jedná o záběry z útoku. Podle ředitele ruské tajné služby FSB Alexandra Bortnikova bylo zadrženo jedenáct lidí, uvedla agentura TASS s odvoláním na Kreml. Ruský lídr Vladimir Putin oznámil, že oběti útoku uctí nedělní celostátní smutek.
23. 3. 2024Aktualizováno23. 3. 2024, 23:36|

Drtivá většina únosců chce peníze, říká expert na vyjednávání Dolník. Často na ně dojde i u teroristů

„Nejsilnější zbraní vyjednavače je zvědavost. Je naprosto klíčové, aby vyjednavač, když s někým mluví a snaží se toho člověka ovlivnit skrz proces komunikace, aby v sobě našel zvědavost – jak druhý člověk vidí danou otázku nebo jak vidí svět. Přestože mně jako vyjednavači to nemusí vůbec dávat smysl,“ říká Adam Dolník. Muž, který toho o vyjednávání ví víc než kdokoliv jiný v České republice, byl hostem Hyde Parku Civilizace.
11. 11. 2023|

Od kariéry v KGB až do čela Kremlu. Od Putinovy první prezidentské inaugurace uplynulo 20 let

Uplynulo dvacet let od ceremonie, kdy Vladimir Putin plnohodnotně usedl do křesla ruského prezidenta. Stalo se tak 7. května roku 2000 poté, co zvítězil ve volbách. Již čtyři měsíce předtím post zastával jako úřadující prezident. Do této role ho vybral jeho předchůdce Boris Jelcin.
7. 5. 2020|

Od masakru v Beslanu uplynulo 15 let. Pozůstalí se dodnes dožadují celé pravdy

Příbuzní obětí krvavého útoku ve škole v Beslanu v Severní Osetii, při kterém před 15 lety na začátku září zemřelo přes tři sta lidí, stále čekají na odpovědi na své otázky. Evropský soud pro lidská práva v Štrasburku před dvěma lety Rusku uložil vyplatit kompenzace za masakr a vyzval Moskvu, aby vyšetřila veškeré detaily krveprolití. Podle předsedkyně organizace Beslanské matky, která sdružuje příbuzné obětí, se tímto rozhodnutím ale nikdo neřídí.
3. 9. 2019Aktualizováno3. 9. 2019, 12:52|