TÉMA

Hodnota

Musk jako první na světě zchudl o dvě stě miliard dolarů

Americký podnikatel Elon Musk se stal prvním člověkem na světě, kterému klesla hodnota majetku o dvě stě miliard dolarů (zhruba 4,5 bilionu korun), informovala agentura Bloomberg. Důvodem je propad akcií výrobce elektromobilů Tesla. Hodnota Muskova jmění tento týden podle jejího indexu miliardářů sestoupila na 137 miliard dolarů, zatímco začátkem loňského listopadu se vyšplhala až na 340 miliard dolarů.
31. 12. 2022|

Bylo to očekávané rozhodnutí, hodnotí exguvernér Singer krok ČNB

Nezvýšit úrokové sazby je očekávané rozhodnutí, řekl v pořadu Interview ČT24 bývalý guvernér České národní banky Miroslav Singer. Podotkl, že jde o těžké rozhodování v mimořádně těžké době. Inflace se podle něj zatím nezastavuje, ale známky ochlazování již vidět jsou. Důležité podle něj je, aby centrální banka přesvědčila občany, že peníze budou mít po přečkání těžké doby znovu stabilní hodnotu.
4. 8. 2022|

Ropná společnost Saudi Aramco sesadila Apple z pozice nejhodnotnější firmy světa

Americká společnost Apple kvůli rozsáhlému výprodeji akcií technologických firem přišla o pozici nejhodnotnější společnosti na světě podle tržní kapitalizace. Po téměř dvou letech ji vystřídal saúdskoarabský producent ropy a plynu Saudi Aramco, kterému naopak pomáhá růst cen těchto surovin. Změna je spíše symbolická, ale ukazuje, jak se trhy mění, protože světová ekonomika se potýká s rostoucími úrokovými sazbami, inflací a problémy v dodavatelských řetězcích, uvedl server televize CNBC.
12. 5. 2022|

Obyvatelé bytů po H-Systemu zpochybňují cenu, kterou za ně mají zaplatit. Chtějí slevu 85 procent, dostali 15

Družstvo Svatopluk, které sdružuje část obyvatel bytů po H-Systemu v Horoměřicích, zpochybňuje stanovenou cenu, za kterou by si obyvatelé měli své domovy odkoupit. Věřitelský výbor jim nabízí patnáctiprocentní slevu oproti tržním cenám, podle Svatopluku by ale měla být sleva 85procentní. Družstvo navíc tvrdí, že je vlastníkem inženýrských sítí.
26. 9. 2020|

Nejhodnotnější značkou světa je Amazon, až za ním Apple a Google

Americký internetový obchod Amazon letos po 12 letech přeskočil Apple a Google a s ohodnocením 315,5 miliardy dolarů (7,15 bilionu korun) se stal nejhodnotnější značkou světa. Vyplývá to z žebříčku BrandZTop 100, který sestavuje reklamní agentura WPP a její firma pro průzkum trhu Kantar.
11. 6. 2019|