TÉMA

Pardubická nemocnice

Pohotovost v Pardubické nemocnici je o prázdninách většinou zavřená. Nejsou lékaři

Pardubická nemocnice nemá lékaře, kteří by sloužili na pohotovosti pro dospělé. Většinou je proto o prázdninách zavřená. Desítky lidí denně musejí do čekáren specializovaných ambulancí, kde často stráví i několik hodin. Nemocnice i kraj jako zřizovatel vidí hlavní problém v nedostatku praktiků, kteří by o pohotovostní služby v Pardubicích měli zájem.
10. 7. 2023|

Rychle se šíří chřipka. Za poslední týden vzrostl počet nemocných o polovinu

Nemocných s akutními infekcemi dýchacích cest je zhruba stejně jako minulý týden, a to přibližně 2,5 tisíce na sto tisíc obyvatel. Tempo šíření takzvaných RS virů začíná postupně zpomalovat, na vzestupu je ale naopak chřipka. „Nemocnost u chřipkových onemocnění se zvýšila o 58,6 procenta u všech věkových skupin,“ informovala hygienická služba. Situace ovlivňuje i provoz některých nemocnic, hygiena prosí, aby nemocní chodili k lékaři až po dni či dvou teploty.
27. 12. 2022|

Odložené operace a dlouhé čekací doby. Část nemocnic zatím nedokázala plně obnovit neakutní péči

Už zhruba tři měsíce mohou nemocnice provádět plánované operace. K běžnému režimu se ale po jarním útlumu koronavirové epidemie vrátila jen část z nich. Česká televize oslovila třicítku zařízení v celém Česku a zhruba polovina dosud neakutní péči plně neobnovila.
5. 7. 2021|

Pardubická nemocnice se rozšíří o nový psychiatrický pavilon

Pardubický kraj dokončuje stavbu nového pavilonu psychiatrie v Pardubické nemocnici. Stavět se začala v létě 2019, zcela otevřená by měla být za několik měsíců. Budova téměř za 320 milionů korun je ve městě jedním z největších projektů, kraj na něj získal asi 220 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu.
7. 5. 2021|

Pardubický kraj je tranzitním regionem, ve volbách může rozhodovat doprava nebo kauzy krajské nemocnice

Pardubický kraj je především tranzitním regionem, vede přes něj železniční koridor spojující Čechy s Moravou. Palčivým problémem je kamionová doprava, trasování budoucí dálnice D35, ale i investice do krajských silnic. Celou republikou pak otřásly kauzy pardubické nemocnice, kde malý chlapec po operaci mandlí upadl do bdělého kómatu.
4. 9. 2020|

Otec chlapce z dokumentu Infiltrace je k dohodě s nemocnicí skeptický. Stát se podle něj může cokoliv

Otec chlapce, který je po operaci mandlí v Pardubicích v roce 2017 a následných komplikacích v takzvaném bdělém kómatu, je nespokojen s tím, že ani po třech letech nebyla s nemocnicí uzavřena dohoda o odškodnění. Společnost Nemocnice Pardubického kraje tvrdí, že v hlavních bodech panuje oboustranná shoda a smlouva by měla být uzavřena během týdnů. Otec v to ale nemá důvěru. Podle právního zástupce rodiny se stanoviska obou stran přibližují a existuje ústní dohoda.
28. 5. 2020|

Pardubická nemocnice testovala novorozeně na streptokoka pozdě, hlásí kontrola

Pardubická nemocnice provedla po červnovém narození děvčete Leontýny pozdě streptokokové testy, nejedná se ale o vážné pochybení. Uvádí to kontrola ministerstva zdravotnictví. Hrubého porušení předpisů se měla naopak dopustit rychnovské nemocnice, která rodičku odmítla. Novorozeně má doživotní následky a rodiče po nemocnici žádají odškodné.
9. 1. 2020Aktualizováno9. 1. 2020, 16:53|

Ředitelka pardubické nemocnice kvůli případu novorozence končí ve funkci

Ředitelka pardubické nemocnice Štěpánka Fraňková končí ve funkci. Kvůli případu poškození zdraví novorozence ji k pondělku odvolalo představenstvo. O kroku informoval na Facebooku hejtman Martin Netolický (ČSSD). Další opatření budou následovat tak, aby se situace urychleně vrátila ke standardu, uvedl. Ministerstvo zdravotnictví oznámilo, že pošle do pardubické nemocnice kontrolu, která se zaměří na dětská oddělení.
14. 10. 2019Aktualizováno14. 10. 2019, 18:00|

Policie prošetří zanedbání péče v Pardubické nemocnici

Policie se začne zabývat případem možného zanedbání péče v Pardubické nemocnici. Děvčátko narozené v červnu zřejmě nedostalo včas antibiotika a ponese si trvalé následky. Policisté zatím zjišťují všechny okolnosti případu, protože rodina dítěte se na ni sama neobrátila.
9. 10. 2019Aktualizováno9. 10. 2019, 19:02|
168 HODIN

Rodině Adama, který upadl do kómatu, pomáhají sbírky. Společnou řeč s nemocnicí zatím nenašli

Lékaři v dnešní době dokáží mnohdy doslova zázraky, transplantují srdce, léčí rakovinu nebo operují ještě nenarozené děti. Dokument Infiltrace Obchod se svědomím, který minulý týden v pondělí odvysílala Česká televize, obnažil ale i odvrácenou tvář českého zdravotnictví. Zachycuje tři příběhy, z nichž největší odezvu vyvolal případ Adama Vyčítala, který po běžném zákroku upadl do kómatu. Rozhovor s jeho matkou odvysílal pořad 168 hodin.
10. 6. 2019|