TÉMA

Konice

Olomouckým krajem prošly silné bouřky, voda zaplavila sklepy nebo garáže

Přes Olomoucký kraj prošel pás silných bouřek. Hasiči vyjeli do obce Dzbel na Prostějovsku, kde voda zaplavila několik sklepů a garáží. Voda se po vydatném dešti vlila i do nedaleké osady Ladín a obce Ponikev. Za obcí Dzbel byla uzavřena část komunikace, která byla poškozena přívalovým deštěm, řekla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Předtím bouřky zasáhly i jih Moravy, kde museli hasiči na řadě míst odčerpávat vodu. Později večer s následky bouřek bojovali i hasiči v Moravskoslezském kraji.
13. 9. 2023Aktualizováno13. 9. 2023, 23:13|

Do Konice se přestěhovali z Mostu, vítají klid i bezpečí. Region přesto trápí odliv obyvatel

Spoustu obcí a měst v Česku trápí odliv obyvatel. Jinak tomu není ani na Konicku v Olomouckém kraji. V malém regionu nedaleko Prostějova žilo na konci loňského roku přes deset a půl tisíce obyvatel, to je však o pět set méně než před deseti lety, a o tisícovku méně než v roce 2002. Aktuální věkový průměr obyvatel Konicka je něco přes 44 let. Tématem se zabýval pořad SeČTeno.
18. 8. 2023|

Doprava v Prostějově kolabuje. Kvůli stavbě obchvatu se mění hlavní trasa na Kostelec a Konici

Uzavírka spojená se stavbou severního obchvatu Prostějova způsobuje dopravní komplikace řidičům. Ti, kteří jedou směrem na Kostelec na Hané a Konici, musejí počítat s objížďkami, na kterých se tvoří kolony. Ještě donedávna se mohlo jezdit ve směru na Smržice, kvůli současnému budování mostu přes ulici Kosteleckou však musejí motoristé jezdit přes Plumlovskou a Tichou ulici. Omezení pak platí i pro autobusovou dopravu, která je vedena Olomouckou ulicí ve směru na Držovice.
2. 7. 2021|

Začíná stavba prostějovského obchvatu. Uleví Olomoucké ulici, kterou projíždí dvanáct tisíc aut denně

Na okraji Prostějova začala v úterý dlouho očekávaná stavba severního obchvatu města, který má ulevit zejména přetížené Olomoucké ulici. Dva a půl kilometru dlouhý úsek by měl stát 355 milionů korun a hotový má být v roce 2022. Příprava projektu zabrala úředníkům dva roky, největší problémy měli s výkupy pozemků.
13. 8. 2019|

Stavba severního obchvatu Prostějova začne až v srpnu. Zahájení se posouvá kvůli archeologům

Stavba dlouho plánovaného severního obchvatu Prostějova bude kvůli archeologickému průzkumu zahájena s několikatýdenním zpožděním v srpnu. Komunikace má odvést dopravu z centra města nebo z Olomoucké ulice a přijde na zhruba 400 milionů korun, většinu pokryje evropská dotace.
24. 5. 2019|

Za týrání psů na Prostějovsku nebude nikdo potrestán, původní majitel zemřel

Za týraní psů v obci Ponikev na Prostějovsku zřejmě nebude nikdo potrestán. Původní majitel osmnácti zubožených psů zemřel a policie nemá koho obvinit. Křízence sibiřského husky objevili v rodinném domě záchranáři, které si zavolal vážně nemocný majitel zvířat. Podle úřadů jde o nejvážnější případ týrání psů v Olomouckém kraji.
7. 5. 2019|