TÉMA

Prvňáčci

Výbava pro prvňáčka vyjde na více než šest tisíc korun, zdražují aktovky i psací potřeby

Nástup dětí do první třídy se domácnostem prodraží. Za kompletní vybavení budoucího školáka rodiče zaplatí v průměru 6500 korun. Jak zjistila ČT, letos je kvůli zdražujícím energiím i velkoobchodním cenám papíru výbava vyjde o dvě stě korun dráž. Vůbec nejvíc se podle oslovených prodejců inflace projevuje na cenách aktovek nebo papírenského zboží. Za starší děti pak domácnosti před začátkem školního roku utratí kolem dvou tisíc korun.
7. 8. 2022|

Školy se narychlo setkávají s budoucími prvňáky, chtějí mít představu o dodatečných odkladech i potřebě asistentů

Někteří předškoláci, kteří absolvovali zápisy kvůli pandemii jen formálně, se do školy vypraví ještě před prázdninami. Učitelé chtějí mimo jiné zjistit, co budoucím prvňákům chybí v přípravě. Plánovaná setkání potvrdila České televizi většina oslovených škol. Slibují si možnost vyváženě rozdělit žáky do tříd, vytipovat dodatečné odklady nebo odhadnout počty potřebných asistentů pedagoga.
11. 6. 2021|

Pozor na známky, nedávají teď výpověď o průběhu vzdělávání, varuje školní inspekce

Žáci a studenti se postupně vracejí do tříd. Nejkratší pauzu ve výuce za sebou mají ti ze speciálních škol a z prvních a druhých tříd základních škol, nejdéle budou na návrat čekat „řadoví“ vysokoškoláci a před nimi se vrátí většina středoškoláků. U těch, kdo se do škol vracejí, začínají učitelé zjišťovat, co po týdnech distanční výuky ve skutečnosti umějí. Zároveň vymýšlejí, jak budou jejich dovednosti v nezvyklé situaci hodnotit.
25. 11. 2020|

Soud zprostil obžaloby muže v kauze komentářů o teplických školácích. Nebyl si jistý, že facebookový profil je jeho

Teplický okresní soud v pondělí zprostil obžaloby Vítězslava Kroupu v souvislosti s nenávistnými komentáři pod fotografií prvňáků místní základní školy. Do třídy chodily převážně romské a arabské děti. Podle soudu nebylo prokázáno, že skutek opravdu spáchal Kroupa. Rozsudek ale není pravomocný.
29. 4. 2019Aktualizováno29. 4. 2019, 18:58|