TÉMA

Táňa Pauhofová

Rozhlas byl chvíli zase československý, aby Mádl zachytil první vlny nového filmu

Režisér a scenárista Jiří Mádl začal natáčet film Vlny. Drama z období konce šedesátých let a pražského jara vypráví o dvou bratrech čelících zkouškám doby, ale odhalí i skutečný příběh korespondentů mezinárodní redakce Československého rozhlasu. Právě před jeho budovou, kde dnes sídlí Český rozhlas, štáb natáčel.
4. 5. 2023|

Nový film s Miroslavem Krobotem získal dvě ceny ve Varšavě. Premiéra se ale odkládá

Dvě ceny na festivalu ve Varšavě dostal nový slovensko-český film Muž se zaječíma ušima. Režisér snímku Martin Šulík získal cenu za nejlepší režii, film zároveň ocenila i ekumenická porota festivalu. Nová komedie měla původně přijít do kin 5. listopadu, kvůli vládním opatřením se ale její premiéra odkládá.
19. 10. 2020|

Kina vyklopila Bábovky, film podle bestselleru Radky Třeštíkové

První román spisovatelky Radky Třeštíkové má filmovou podobu. Snímek Bábovky do kin vstupuje 24. září.  Autorka knižních bestsellerů napsala scénář společně s režisérem Rudolfem Havlíkem.
24. 9. 2020Aktualizováno24. 9. 2020, 10:09|

„To je bábovka, je výborná!“ Film podle Radky Třeštíkové má trailer na přidání

Všichni jsme propojeni, a proto i malé věci dokážou někdy otřást světem, ověřují si na vlastní kůži hrdinové filmu Bábovky. Snímek podle bestselleru Radky Třeštíkové vyšle režisér Rudolf Havlík do kin 24. září. Hrdiny a hrdinky a jejich propojené příběhy naznačuje ale už nyní v hlavním traileru.
3. 8. 2020|

Plodková, Langmajer i Poláková zadělali na Bábovky, ochutnávkou je první teaser

Režisér Rudolf Havlík dokončuje Bábovky. Film podle stejnojmenného bestselleru Radky Třeštíkové čeká premiéra 24. září. V současnosti se tvůrci zabývají postprodukčními pracemi – a také „vypustili“ první ukázku.
12. 5. 2020|

Radka Třeštíková to peče s Rudolfem Havlíkem. Natáčejí film podle knihy Bábovky

Bestseller Radky Třeštíkové se dočká filmové podoby. Podle její knihy Bábovky začal  stejnojmenný snímek natáčet režisér Rudolf Havlík. Příběh, v němž se řeší partnerské i rodinné vztahy, mohou diváci v kinech prožít příští rok na podzim.
27. 8. 2019|

Miroslav Krobot díky zaječím uším uslyší i to, co by možná raději neslyšel

Miroslav Krobot, Oldřich Kaiser či Táňa Pauhofová se sešli v novém filmu slovenského režiséra Martina Šulíka. Tvůrce, který se českým divákům připomněl loni dramatem Tlumočník s Jiřím Menzelem v hlavní roli, začal natáčet další snímek, komedii Muž se zaječíma ušima.
29. 4. 2019Aktualizováno3. 5. 2019, 19:02|