TÉMA

Invia

Silná koruna zlevňuje dovolené i dovoz zboží. Podle analytiků dosáhla vrcholu

Kurz české koruny zůstával celé první pololetí na silné úrovni. Díky tomu Čechům zlevňují třeba dovolené. Výhodnější je také dovoz drahých surovin a zboží. Naopak hůře jsou na tom firmy, které exportují do ciziny. Tuzemské platidlo ale podle analytiků i centrální banky nejspíše dosáhlo svého vrcholu a dále posilovat nebude. Tento týden česká měna oslabila na nejnižší hodnoty za poslední čtyři měsíce, euro tak bylo skoro za 24 korun.
9. 7. 2023|

CK Sunflower Tours ukončila činnost, v zahraničí má devadesát klientů

Cestovní kancelář (CK) Sunflower Tours ohlásila ukončení činnosti, chystá návrh na insolvenci. Vyzvala zákazníky, kteří mají koupený zájezd s odletem v nejbližších dnech, aby necestovali na letiště, protože nebudou odbaveni. Uvedla to na svém webu. V zahraničí má podle Slavia pojišťovny, u které je pojištěna pro případ úpadku, devadesát klientů. Lidé na rekreaci budou moci ve svých hotelech dokončit pobyt, do Prahy se vrátí původně plánovanými linkami. Celkově se úpadek týká zhruba 300 zákazníků. ČTK to v úterý sdělil mluvčí pojišťovny Václav Bálek.
23. 8. 2022|

Česko zakazuje cesty na Zanzibar. Turistický ráj, kde covid „neexistoval“, vyvolal nebývalý zájem

Vláda od pátku zakazuje všem občanům Česka i cizincům, kteří tu bydlí, cestovat do několika zemí. Zdůvodňuje to extrémním rizikem nákazy novými variantami koronaviru. Na seznamu je kromě Brazílie či Jihoafrické republiky například i Tanzánie, jejíž součástí je populární ostrov Zanzibar.
25. 2. 2021|

Řecko zpřísnilo pravidla pro turisty. Opatrnější jsou však i v jiných oblíbených zahraničních destinacích

Řecko mění od půlnoci na středu pravidla pro turisty, kteří příjíždějí po silnici. Kromě QR kódu musí předložit také negativní výsledek molekulárního PCR testu na Covid-19. Prodloužení mimořádných epidemiologických opatření pak zvažuje Bulharsko.
15. 7. 2020|

Dovolená na Kypru se komplikuje kvůli nutnému testu na koronavirus. Týká se několika set Čechů

Dovolená na Kypru, která se pro Čechy od pondělí nově komplikuje nutností mít negativní test na koronavirus, se v nejbližších dnech týká několika set turistů, uvedl v sobotu místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež. Pokud by tento stav trval několik týdnů, zasáhlo by to několik tisíc lidí, a navíc by to podle něj totálně zbouralo důvěru v tuto destinaci.
4. 7. 2020Aktualizováno4. 7. 2020, 19:26|

Lidé hromadně ruší zájezdy. Bojí se koronaviru

Kvůli doporučení nejezdit do Itálie a obavám z koronaviru lidi hromadně ruší zájezdy. A to nejen na nejbližší dny, ale i ty na léto. Cestovní kanceláře už teď hlásí poloviční zájem ve srovnání s loňským jarem. Stát připraví návrhy, jak firmám a živnostníkům z oboru cestovního ruchu pomoci například odložením splácení daní. V pondělí to po jednání se zástupci cestovních kanceláří řekla ministryně financí Alena Schillerová (za ANO).
9. 3. 2020Aktualizováno9. 3. 2020, 20:45|
Doporučujeme

Odjinud a jindy. Nedostatek letadel po uzemnění boeingů 737 MAX mění Čechům dovolené

Tisíce Čechů odletí na dovolenou v jiném termínu, než původně plánovali. Cestovní kanceláře začaly posílat klientům nové informace: nejčastěji mění datum a místo odletu. Někdy se může turistům pobyt i zkrátit. Jsou za tím odstavené boeingy 737 MAX, které po dvou tragických nehodách stále nesmějí do vzduchu.
23. 4. 2019Aktualizováno27. 4. 2019, 13:56|