TÉMA

IOS

Musk naznačil zpoplatnění sítě X, údajně kvůli botům

Miliardář Elon Musk naznačil, že hodlá zpoplatnit všem uživatelům přístup k sociální síti X (dříve Twitteru). Podle něj je to jediná možnost, jak se zbavit takzvaných botů a rovněž falešných účtů. Podnikatel to uvedl v rozhovoru s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem, píše BBC. Není ale jasné, zda to z Muskovy strany byla jen poznámka na okraj, anebo signál, že takový plán je v přípravě.
19. 9. 2023|

Aplikace Tečka má novou verzi. Nabízí další funkce, zatím ale funguje jen v systému Android

Mobilní aplikace Tečka v pátek začala fungovat v nové verzi pro telefony s operačním systémem Android. Na schválení pro operační systém iOS, který využívají telefony iPhone, se zatím čeká. Nová verze umí například zkontrolovat, zda očkování proti covidu-19 platí uživateli v zahraničí. Na Twitteru o tom informovala Chytrá karanténa. Počátkem listopadu využívalo aplikaci denně asi 600 tisíc lidí.
26. 11. 2021|

Jižní Korea rázně zakročila proti Googlu a Applu. Už nebudou mít jisté provize od vývojářů aplikací

Jižní Korea v přelomovém rozhodnutí omezila nadvládu amerických internetových firem Apple a Google v platbách za aplikace v jejich virtuálních obchodech. Stala se první zemí, která takto rázně zasáhla, informuje server CNBC. V praxi to znamená, že Apple a Google už nebudou moci vývojáře aplikací nutit, aby používali jejich platformy.
31. 8. 2021Aktualizováno31. 8. 2021, 14:38|
Doporučujeme

Zvonek tramvají přímo do sluchátek. Praha i Brno testují novou aplikaci Pozor tramvaj!

Praha a Brno testují novou aplikaci pro mobilní telefony Pozor tramvaj!, která má zabránit srážkám tramvají s nepozornými chodci. Například v Brně skončí každý rok pod koly tramvají desítky lidí, v Praze i stovka. Nejčastěji je to kvůli tomu, že posouchají hudbu nebo si v telefonu něco prohlížejí a nedávají pozor. Aplikace Pozor tramvaj! má na přijíždějící vůz upozornit přímo na displeji nebo v podobě zvonku tramvají přímo do uší v případě, že má člověk sluchátka.
6. 4. 2021|

V Olomouckém kraji se chystá spuštění jízdenkové aplikace. Testeři se svezou za čtvrtinu ceny

Koordinátor integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (KIDSOK) připravuje rozjezd nové mobilní aplikace MobilOK, která umožní elektronické odbavení cestujících v místním integrovaném dopravním systému. Fungovat by měla od dubna letošního roku, do té doby ji mohou cestující testovat. Ti, kteří se zúčastní zkušebního projektu, budou moci jezdit se slevou 75 procent.
15. 1. 2020|

Řídicí ústředna zahájila ostrý provoz. Informace o olomoucké dopravě posílá i do nové aplikace

Po několika měsících zkušebního provozu začala v těchto dnech na magistrátu v Olomouci fungovat dopravní ústředna, která řídí provoz na hlavních silnicích a křižovatkách ve městě. Informace o hustotě dopravy nebo volných parkovacích místech se lidem zobrazí i v nové aplikaci pro mobilní telefony Chytrá Olomouc.
13. 4. 2019|