TÉMA

Zuzana Kronerová

Zbožňovaný je autentický, říká scenárista Kolečko. Nepotřebuje prý definovat, co chce předat

Ve svém novém filmu Zbožňovaný se scenárista a podruhé i režisér Petr Kolečko chopil osobního příběhu inspirovaného jeho dědečkem. Toho si zahrál Jiří Bartoška a v rodinné komedii musí řešit intriky léta utajovaného vztahu. „Pro mě bylo intimní to udělat, protože je to o dědovi, o rodině, o lásce, o odpuštění,“ nastínil Kolečko.
24. 8. 2021|

Petr Kolečko může za nevěru „zbožňovaného“ Bartošky i za vztahy mezi chataři. Podívejte se na ukázky

V září se diváci mohou těšit na dva tituly podle scénáře Petra Kolečka. Do kin se dostane komedie Zbožňovaný o dlouhodobé nevěře a jejích následcích, v hlavní roli s Jiřím Bartoškou. Snímek, který Kolečko i režíroval, vznikl s přispěním České televize. Na obrazovce ČT se začne také na podzim vysílat nový komediální seriál Osada. Sleduje vztahy různorodých lidí, kteří mají ale jedno společné – chataření.
29. 7. 2021|

Jiří Bartoška je Zbožňovaný. Inspiroval ho děda Petra Kolečka

Scenárista a také režisér Petr Kolečko dokončil svůj druhý celovečerní film, při jehož natáčení se posadil také na režisérskou židli. V komedii s poučením, že tajemství člověka vždycky dostihnou, obsadil do hlavní role Jiřího Bartošku. Snímek vznikal s pracovním názvem Božský děda, do kin bude nakonec uveden jako Zbožňovaný.
29. 10. 2020|

Nový film s Miroslavem Krobotem získal dvě ceny ve Varšavě. Premiéra se ale odkládá

Dvě ceny na festivalu ve Varšavě dostal nový slovensko-český film Muž se zaječíma ušima. Režisér snímku Martin Šulík získal cenu za nejlepší režii, film zároveň ocenila i ekumenická porota festivalu. Nová komedie měla původně přijít do kin 5. listopadu, kvůli vládním opatřením se ale její premiéra odkládá.
19. 10. 2020|

Krobotovi narostly zaječí uši. Šulíkův nový film se představuje trailerem

Muž se zaječíma ušima, desátý hraný film režiséra Martina Šulíka, vstoupí do českých kin 5. listopadu. Vyprávět bude příběh převráceného života i nevšedního vhledu – hlavní hrdina v podání Miroslava Krobota totiž získá neobvyklou schopnost slyšet lidské myšlenky. Tvůrci snímku, jenž vzniká v koprodukci České televize, nyní odtajnili trailer.
25. 8. 2020|

Němec, nebo Čech? Z Krajiny ve stínu vystupuje první filmová ukázka

V jihočeské vesnici Tušť došlo těsně po konci války k masakru, který se stal o desítky let později podnětem k novému filmu režiséra Bohdana Slámy. Krajina ve stínu je příběhem česko-německého soužití, v němž sousedské vztahy prověřily dějinné zvraty dvacátého století. Černobílý historický epos přibližuje nyní první ukázka.
7. 5. 2020|

Smrt obchodního cestujícího je příležitostí pro Miroslava Donutila

Miroslav Donutil se po třech letech vrací na pražské jeviště. V Divadle ABC ho čeká Smrt obchodního cestujícího. V inscenaci slavného dramatu Arthura Millera se potkal s herečkou Zuzanou Kronerovou.
13. 12. 2019|

Divoký odsun a venkovské masakry. Bohdan Sláma natáčí drama Krajina ve stínu

Režisér Bohdan Sláma pokračuje v práci na svém prvním historickém filmu. Drama Krajina ve stínu vypráví příběh obyvatel malé pohraniční vesnice, kterou dějiny vláčejí událostmi třicátých, čtyřicátých a padesátých let minulého století. Ve snímku, který nyní vzniká v jihočeské obci Bořice, hrají Bára Poláková, Stanislav Majer, Robert Mikluš, Petra Špalková, Zuzana Kronerová nebo Pavel Nový.
6. 5. 2019|

Miroslav Krobot díky zaječím uším uslyší i to, co by možná raději neslyšel

Miroslav Krobot, Oldřich Kaiser či Táňa Pauhofová se sešli v novém filmu slovenského režiséra Martina Šulíka. Tvůrce, který se českým divákům připomněl loni dramatem Tlumočník s Jiřím Menzelem v hlavní roli, začal natáčet další snímek, komedii Muž se zaječíma ušima.
29. 4. 2019Aktualizováno3. 5. 2019, 19:02|

Krajina ve stínu česko-německého soužití. Bohdan Sláma natáčí svůj první historický film

Režisér Bohdan Sláma je vnímán především jako tvůrce sociálních dramat, jakým byly jeho Divoké včely nebo Štěstí. V jihočeských Bořicích ale nyní natáčí svůj první historický film. Příběh o soužití Čechů a Němců za druhé světové války a těsně po jejím skončení se opírá o skutečné události v pohraniční oblasti Vitorazska. Kronika venkovského masakru s názvem Krajina ve stínu vzniká jako černobílý film.
3. 4. 2019|