TÉMA

Martha Issová

Český lev ocenil historický snímek Il Boemo, nejlepšími herci jsou Kern a Melíšková

Nejlepším filmem roku 2022 podle Českého lva je historické drama Il Boemo režiséra Petra Václava. Herecké ceny za hlavní role si odnesli Michal Kern a Klára Melíšková. Z počinů odvysílaných mimo plátna kin uspěly minisérie Podezření a krimiseriál Devadesátky, oba určené divákům České televize. Výroční ocenění Český lev organizované Českou filmovou a televizní akademií (ČFTA) se letos udělovalo potřicáté.
14. 2. 2023Aktualizováno4. 3. 2023, 22:58|

Alice Nellis posílá do kin koně jménem Buko se zprávou, že se lze radovat ze života

Život je krásný, jen možná ne na první pohled, sděluje nový film Alice Nellis. Komedii Buko natočila podle vlastního scénáře a tento týden ji uvádí do kin. Snímek je příběhem vdovy, které manžel odkázal koně, a překvapivě právě s tímto zvířetem by se jí do života mohlo vrátit štěstí. Do hlavní role našla Nellis v ostravském divadle Annu Cónovou.
29. 9. 2022|

Česká televize na podzim uzavře Případy 1. oddělení. Chystá také komedie o zdraví a Zločin na hranicích

Česká televize prozradila seriálové a filmové novinky, které se objeví v podzimním programu. K divácky očekávaným patří poslední řada krimiseriálu Případy 1. oddělení. Kriminálního prostředí se více či méně týká také minisérie Pozadí událostí a v rakouské koprodukci natočený Zločin na hranicích. Zjištění, že „lékař léčí, láska uzdravuje“ spojuje čtyři nové televizní komedie o zdraví a nemoci. Pouze v iVysílání bude k vidění novinka Pět let o jednom pomaturitním vzpomínání.
21. 7. 2022|

Richard III. jako arogantní floutek intrikuje v Dejvickém divadle

Kde se bere zlo, které pak dokáže zabíjet a ničit? Na tuhle otázku se pokoušel najít odpověď už Shakespeare ve svých slavných historických dramatech včetně Richarda III. Nejnověji to nyní zkouší i režijní duo SKUTR se souborem Dejvického divadla.
5. 4. 2022|

Sloní mládě a zlomená lilie. Zátopek vbíhá do kin, Neužil a Issová s ním trénovali

Po světové premiéře na karlovarském festivalu se s ročním zpožděním dostává do kin životopisné drama Zátopek. Zajít na novinku režiséra Davida Ondříčka lze od 26. srpna. Od první myšlenky natočit film o české atletické legendě uběhlo čtrnáct let, z toho čtyři roky zabraly přípravy a další čas navíc přidala neplánovaně pandemie. Náročná a pečlivá byla i příprava herců v hlavních rolích – Václava Neužila coby Emila Zátopka a Marthy Issové, která se na plátně objeví jako oštěpařka Dana Zátopková.
26. 8. 2021|

„Přijmout, co přijde, a žít s tím,“ poodhaluje Alice Nellis motiv svého nového filmu. Temná komedie má za sebou první klapku

Alice Nellis začala natáčet nový celovečerní film, temnou komedii s názvem Buko. Do hlavní role obsadila herečku Annu Cónovou. „Pro hlavní hrdinku jsme hledali někoho, koho jsme ve filmu ještě moc neviděli. Kdo je zároveň výborná herečka a kdo má v sobě tajemství,“ říká Nellis. „Ten film je o odvaze přijmout, co přijde, a žít s tím,“ dodává režisérka. Snímek koprodukuje Česká televize.
17. 8. 2021|

„Chci vyhrát, zúčastnit se můžou ti za mnou.“ Trailer předběhl Zátopka ve filmu

S postupným rozvolňováním se do kin chystají odkládané premiéry filmů. Mezi nimi i biografické drama Zátopek, které David Ondříček natočil o čtyřnásobném olympijském vítězovi Emilu Zátopkovi. Slavného běžce ztvárnil Václav Neužil, jeho ženu, oštěpařku Danu Zátopkovou, Martha Issová. Snímek nově přibližuje trailer.
24. 6. 2021|

Jestli se Brno stalo dobrou kulisou, budeme rádi, říkají tvůrci romance Marťanské lodě

Česká filmová romance Marťanské lodě ukazuje v klipu k písni Jablka první záběry. Příběh, který vychází ze zážitků hudebníka kapely Květy Martina Kyšperského, natočil režisér Jan Foukal. Kromě Kyšperského se v romanci z Brna představí Eliška Křenková. Marťanské lodě „o lásce, odplouvání a múzách“ jsou hotové delší dobu, uvedení ale zbrzdila pandemie. Pražská premiéra bude v polovině září.
7. 6. 2021|

Povinné testování ve firmách? Některé ho už praktikují, dobrovolně a na své náklady

Premiér Andrej Babiš (ANO) chce naléhat na firmy, aby dohlédly nejen na povinné nošení roušek, ale aby zaměstnance také pravidelně testovaly. Některé společnosti už to praktikují, ovšem na vlastní náklady. ČT zjistila, že testování by mohla vláda povinně zavést v těch největších firmách. Zatím kabinet ve středu rozhodl, že stát bude kompenzovat plošné testování ve firmách i živnostníkům. Nárok na příspěvek bude na čtyři testy na zaměstnance nebo osobu samostatně výdělečně činnou měsíčně. O termínu spuštění projektu bude teprve rozhodnuto.
24. 2. 2021Aktualizováno25. 2. 2021, 01:24|

Zátopek trénuje na kina. Životopisný film se představuje v první ukázce

Režisér David Ondříček dokončil film Zátopek a z chystaného životopisného dramatu o slavném běžci představuje první ukázku. Titulní roli ve sportovním i životním příběhu čtyřnásobného olympijského vítěze ztvárnil Václav Neužil. Jeho ženu, oštěpařku Danu Zátopkovou, hraje Martha Issová.
30. 12. 2019|

Připravit ke startu, pozor, teď. Filmový Zátopek vyráží na hlavní trať, závodit bude i Za Lužánkami

Režisér David Ondříček pokračuje v natáčení filmu Zátopek. Po jarních předtáčkách se rozbíhá hlavní část filmového příběhu o legendárním československém běžci. Filmaře mimo jiné čeká rekonstrukce dvou Zátopkových olympijských běhů. Na plátně slavného běžce ztvární Václav Neužil. V roli Zátopkovy ženy se objeví Marta Issová.
19. 8. 2019|

„Pět nominací je fantastický úspěch.“ Dabing Street a Dukla 61 představily českou tvorbu v Monte Carlu

Po pěti letech získala tvorba České televize nominace na prestižním televizním filmovém festivalu v Monte Carlu. Tři šance na Zlatou Nymfu měl komediální seriál Dabing Street, další dvě pak televizní snímek Dukla 61. Čeští tvůrci sice nakonec z Monaka žádnou cenu nevezou, přesto už samotnou účast hodnotí jako obrovský úspěch.
19. 6. 2019|

Emil Zátopek se už rozbíhá. První klapka Ondříčkova filmu padla na stadionu v Březnici

Režisér David Ondříček začal natáčet nový film o životě Emila Zátopka. Legendárního běžce ztvárňuje Václav Neužil, jeho ženu Danu si pak zahrála Martha Issová. Oba dva kvůli svým rolím podstoupili speciální tréninky, a to i s Barborou Špotákovou. Do kin by se mělo dílo o olympijském vítězovi dostat ještě před příštími hrami v létě 2020 v Tokiu. Koproducentem snímku je Česká televize.
28. 4. 2019|
Události komentáře

„Sami nevíme, jestli je to mystifikace.“ Seriál Most! na obrazovkách ČT vystřídá Zkáza Dejvického divadla

Populární seriál Most! vystřídá od pondělí na ČT1 jiná série – Zkáza Dejvického divadla. Děj se točí kolem toho, jak herci poté, co nedostali od magistrátu grant, musí sehnat peníze na další fungování divadla sami. Protagonisté nového seriálu – a zároveň herci Dejvického divadla – Lenka Krobotová, Martha Issová, Martin Myšička a Pavel Šimčík v něm hrají sami sebe. Okolnosti vzniku seriálu i to, zda jde o mystifikaci, či realitu, popsali v pátečních Událostech, komentářích v rozhovoru s Danielou Písařovicovou.
2. 3. 2019|