TÉMA

Danny Boyle

Jsem hrdý na její herectví, řekl McGregor o své dceři. Oba hrají ve snímku Druhá šance

Skotský herec Ewan McGregor v sobotu na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech přestavil svůj snímek Druhá šance. Jedná se o nezávislý film, ve kterém hraje se svou dcerou Clarou a zároveň ho oba produkují. Během rozhovoru pro ČT zavzpomínal i na svůj čtvrtý snímek Trainspotting, o kterém řekl, že mu změnil život. Později od Jiřího Bartošky převzal Cenu ředitele MFF Karlovy Vary.
2. 7. 2023Aktualizováno2. 7. 2023, 19:52|

Problémy s Bondem. Film Není čas zemřít se odkládá, stárne a stále nemá náhradu za Daniela Craiga

Premiéra nové bondovky Není čas zemřít se odkládala již pětkrát. Původně měl jít snímek do kin již v roce 2019, uvedení se ale protahovalo kvůli tvůrčím neshodám i pandemii koronaviru. Film by měl podle aktuálních zpráv nyní přijít do kin na začátku října, na očekávaný snímek se však problémy začaly věšet ještě před začátkem natáčení.
2. 2. 2021|

Filmová upoutávka týdne: Agent 007 nemá čas zemřít

Jamese Bonda čeká už pětadvacáté dobrodružství jeho kariéry. Popáté ho navíc ztvárňuje herec Daniel Craig, pro něhož by mělo jít o poslední misi v této roli. Premiéra je naplánována na duben příštího roku.
7. 12. 2019|

Recenze: Láska, Beatles a Ed Sheeran. Yesterday je krásná pocta velké kapele

Dvanáct vteřin celosvětového blackoutu stačí na to, aby ze světa zmizely všechny stopy po Beatles. Naštěstí tu je neúspěšný písničkář Jack Malik, kterému písně Beatles v paměti uvízly. Jak jinak nastartovat svou kariéru než sázkou na jistotu? Text písně Yesterday si písničkář odžije na vlastní kůži a zjistí, že jeho hudební jackpot byl tak trochu danajský dar. Film bude k vidění také na filmovém festivalu v Karlových Varech.
27. 6. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Svět, kde zapomněli na Beatles? Pro Dannyho Boyla záminka ke komedii

Danny Boyle možná nebude podepsán pod příštím filmem s Jamesem Bondem, filmoví diváci ale o jeho talent nebudou ochuzeni. Koncem června dorazí i do českých kin snímek Yesterday, který zarezonuje u fanoušků kapely Beatles. Je totiž plný jejich písniček. Na druhou stranu se odehrává ve světě, kde téměř všichni zapomněli na to, že skupina Beatles a její muzika kdy existovaly.
16. 2. 2019|