TÉMA

Vanda Hybnerová

„Na světě není jenom hezky.“ Film O malých věcech s černým humorem probírá velká témata

Dvanáct příběhů z jednoho činžovního domu propojuje nový povídkový film O malých věcech. Jde o celovečerní režijní a scenáristický debut Denise Šafaříka, který byl dosud známý hlavně jako herec. Bizarní historky s překvapivými pointami jsou podle debutujícího filmaře „dost černá komedie“. Příběhy O malých věcech uvádějí česká kina.
16. 6. 2023|

Když už nejde brečet, začneme se smát. Hybnerová a Polívková se vyrovnávají se svými otci

Natalie Kocab napsala divadelní hru pro čtyři herečky a jednoho klauna. Slávy dcery jsou o vztahu otce, který je silnou, charismatickou osobností, a jeho čtyř dcer. Inspirací se stal příběh mima Borise Hybnera. Představení v pražské La Fabrice režírovala jeho dcera Vanda Hybnerová, zároveň hraje jednu z postav.
20. 1. 2023|

Jedna noc, dvě pravdy. Oceněný webseriál ČT je příběhem o sexuálním násilí

Jak může několik let stará událost ovlivnit život dvou mladých lidí? Nový webový projekt České televize Pět let se zabývá tématem sexuálního násilí. Všech deset dílů je od 26. září ke zhlédnutí v iVysílání. S čerstvou cenou pro nejlepší webový seriál střední a východní Evropy. Mezinárodní porota projekt Pět let vyzdvihla na právě skončeném festivalu Serial Killer, který v Brně v předpremiéře představil novinky tuzemské i zahraniční seriálové tvorby.
26. 9. 2022|

Zuzana Bydžovská hraje prezidenta v očistci. Inspirací byla současná hlava státu, netají dramatik

Očistec si zaslouží každý, tvrdí název inscenace „uměleckého gangu“ Depresivní děti touží po penězích. Stejného názoru ovšem není hlavní hrdina – prezident. Ten některým přeje spíš peklo. Přestože politická satira žádnou hlavu státu nejmenuje, tvůrci se netají inspirací tou současnou. Zároveň hru chápou ale i jako výpověď o společnosti. Do prezidenta se na jevišti převtělila Zuzana Bydžovská.
16. 6. 2022|

Dojde po covidu k restartu? Odpovědi hledal Fokus Václava Moravce

Fokus Václava Moravce pravidelně diskutuje o proměnách společnosti, technologií nebo vztahů mezi lidmi. O možném restartu myšlení, ekonomiky i životního stylu po pandemii covidu-19 v nejnovějším vydání tohoto měsíčníku debatovali sociolog Martin Buchtík, ekonomka Ilona Švihlíková nebo programátor a podnikatel Jakub Nešetřil.
25. 5. 2021Aktualizováno25. 5. 2021, 22:26|

Ceny za dabing si vysloužili Šťastný a Hybnerová a také půl století starý Dinosaurus

V sobotu se v Přelouči pošestadvacáté udělovaly Ceny Františka Filipovského za dabing. Hlavní ocenění v kategoriích nejlepší ženský a mužský herecký výkon si odnáší Vanda Hybnerová a Jan Šťastný.
20. 9. 2020|

Dobrý, Malátný, Hybnerová. Jak viděl sametovou revoluci divadelní Ročník 89

Herectví začali studovat ještě před sametovou revolucí, před třiceti lety pak na DAMU s ostatními stávkovali. Spolužáci z ročníku, který k absolutoriu dovedl herec a pedagog Boris Rösner, se teď potkávají ve filmu jednoho z nich, režiséra a scenáristy Ondřeje Kepky. Dokument Ročník 89 uvede Česká televize ve středu od 21:40 na Artu.
20. 11. 2019|

Recenze: Děs a běs Ceny za štěstí aneb Vykročení levou nohou

První česká filmová premiéra letošního roku připadla na snímek Olgy Dabrowské Cena za štěstí, který tvůrci a distributoři nazývají dramatem. Ale mnohem spíš a víc běží o nechtěnou tragikomedii až komedii. Snad tohle není předzvěst tuzemské produkce s letopočtem 2019.
12. 1. 2019|