TÉMA

Tata Bojs

Tata Bojs se stali hologramy, aby o sobě natočili sci-fi dokument

Kapela Tata Bojs točí sci-fi dokumentární film. Stylizované scény vznikají v těchto dnech v brněnském studiu České televize. Objeví se v nich i herci z divadla Vosto5. Snímek k pětatřicetinám skupiny točí režisér Marek Najbrt podle scénáře, který napsal společně s Robertem Geislerem. Všechny spojuje smysl pro nadsázku.
2. 11. 2022|

V Boskovicích začal třicátý ročník festivalu pro židovskou čtvrť. Nabídne koncerty, výstavy i divadlo

Historické centrum Boskovic na Blanensku hostí třicátý ročník multižánrového festivalu pro židovskou čtvrť. Každý rok na něj zavítají tisíce návštěvníků. Akce trvá čtyři dny a nabídne program hned na několika scénách. Přehlídka potrvá do neděle.
8. 7. 2022|

Festival Metronome Prague odklepe koncerty Nicka Cavea, Becka i Underworld

V roce třicátého výročí svého prvního vystoupení v Česku se do Prahy vrací Nick Cave. Je jednou z hlavních hvězd festivalu Metronome Prague, který začíná ve čtvrtek. Ten na výstaviště v Holešovicích kromě australského melancholika s doprovodnou kapelou The Bad Seeds pozval také elektronické klasicky Underworld nebo amerického zpěváka a skladatele Becka.
23. 6. 2022|

Ceny Anděl vstoupily třikrát do stejné Řeky Lenky Dusilové

Potřicáté ceny Anděl ukázaly na nejlepší alba, interprety a hudebníky uplynulého roku. Tři sošky získala mimo jiné sólová interpretka roku 2020 Lenka Dusilová. Sólovým interpretem je rapper 7krát3, kapelou Tata Bojs. Slavnostní ceremoniál se stejně jako loni musel obejít bez účinkujících přímo v sále, večer s předtočenými vystoupeními přenášela Česká televize.
29. 5. 2021Aktualizováno29. 5. 2021, 22:56|

Cenu Apollo za rok 2020 si odnáší písničkářka Amelie Siba

Česká hudební kritika podesáté vybírala nejlepší album uplynulého roku. Stala se jím deska Dye My Hair od písničkářky Amelie Siba. Udílení cen Apollo tradičně provázel koncert nominovaných, který bylo možné v živém streamu sledovat na webu České televize, záznam lze přehrát mimo jiné i v tomto článku.
3. 3. 2021Aktualizováno3. 3. 2021, 22:32|

Nominace na ceny Anděl jsou uneseny Řekou Lenky Dusilové, přejí také Nohavicovi a Tata Bojs

Čtyři nominace na třicáté ceny Anděl zíkalo album Řeka od Lenky Dusilové. Po třech nominacích pak za své nejnovější desky obdrželi písničkář Jaromír Nohavica a kapela Tata Bojs. Vítězové si sošky ocenění, udělovaného Českou hudební akademií, převezmou 29. května, v přímém přenosu České televize.
1. 3. 2021Aktualizováno1. 3. 2021, 13:05|

Tata Bojs jsou na novém albu jedničky i nuly

Kapela Tata Bojs vydala v pořadí desátou studiovou nahrávku. Jubileum se promítlo i do názvu desky – Jedna nula. Významů má ale více. Mimo jiné potvrzuje digitální hravost „Tatáčů“ a jejich zájem o pokrok a jeho vliv na to, „co je lidské“.
29. 11. 2020|
Reportéři ČT

Na program na záchranu kultury většina umělců nedosáhne. V problémech jsou i úspěšné kapely

Kulturu tvrdě zasáhla koronavirová krize. Umělci a umělecké organizace v soukromém sektoru se mohou až do 18. září hlásit na ministerstvu průmyslu a obchodu o podporu v rámci programu Covid – kultura, na který vláda vyčlenila 900 milionů korun. Ačkoliv by velká část umělců a přidružených profesí finanční podporu uvítala, žádostí se zatím na ministerstvu sešlo pouze kolem stovky. Resort totiž podle uměleckých asociací nastavil podmínky pomoci tak, že na ni mnoho postižených nedosáhne. Situaci se věnovala Tereza Engelová z týmu Reportéři ČT.
8. 9. 2020|

NeFestival v Dolních Vítkovicích zahájí Cirk La Putyka. Dvě zahraniční kapely nepřijedou

Akci NeFestival, která se koná v termínu Colours of Ostrava, zahájí ve středu večer představení souboru Cirk La Putyka s třiceti pěti akrobaty, herci a tanečníky. Na akci ale nakonec nepřijedou dvě zahraniční kapely. Epidemiologická opatření to neumožní kapele Dubioza kolektiv z Bosny, do potíží se dostala i estonská kapela Trad.Attack!
15. 7. 2020|

„Moje jediný přání je opakování.“ Tata Bojs vystavují svých 30 let

Tvorba kapely Tata Bojs zahrnuje vedle hudby i důraz na vizuální stránku. Třicet let existence tak shrnují nejen koncerty, ale také samostatnou výstavou, kterou v pražském Centru současného umění DOX připravil zpěvák, bubeník a vizuální umělec Milan Cais. Návštěvníky zve do repliky první zkušebny nebo do nahrávacího studia, kde si můžou zkusit písně od Tata Bojs upravit podle svého.
2. 12. 2018Aktualizováno2. 12. 2018, 19:00|