TÉMA

Moneta

PŘEHLEDNĚ: Banky zatím snížení úrokových sazeb vyhodnocují, s reakcí chtějí vyčkat

Rozhodnutí České národní banky (ČNB) o poklesu sazeb povede k postupnému snižování úročení spořicích účtů a termínovaných vkladů bank, shodují se oslovení experti. Zlevňovat by měly i hypotéky. ČT proto oslovila největší tuzemské banky s dotazem, zda a jak se v jejich nabídkách snížení základní úrokové sazby na 6,25 procenta projeví.
9. 2. 2024|

Hackeři opět útočili na tuzemské banky, které měly výpadky služeb

Výpadky webů a internetového a mobilního bankovnictví ve čtvrtek postihly Raiffeisenbank a Monetu Money Bank. Zpomaleně fungovaly internetové stránky pražské burzy, které čelily kybernetickému útoku už ve středu spolu s weby dalších pěti českých bank. Národní úřad pro kybernetickou bezpečnost (NÚKIB) sdělil, že výpadky opět způsobily zahlcovací DDoS útoky. Podle antivirových firem za útokem stojí hackeři z Ruska. Zaútočili také na webové stránky Elektrotechnického zkušebního ústavu.
31. 8. 2023Aktualizováno31. 8. 2023, 22:33|

Akcionáři Monety neodsouhlasili financování spojení s PPF, jde o Air Bank nebo Home Credit

Akcionáři Monety na mimořádné valné hromadě neodsouhlasili navržené financování spojení s bankovní částí PPF. Patří do ní Air Bank, český a slovenský Home Credit a společnost Benxy. Krok byl potřeba k dokončení transakce. Předtím přitom akcionáři odsouhlasili záměr spojení. Informovala o tom mluvčí Monety Zuzana Filipová.
22. 6. 2021Aktualizováno22. 6. 2021, 15:03|

Skupinu PPF vede čtyřčlenný výbor, je poradním orgánem Bartoníčka

Finanční skupinu PPF vede čtyřčlenný řídicí výbor, který vznikl v dubnu, necelý měsíc po smrti majitele PPF Petra Kellnera. Členy jsou oba minoritní podílníci skupiny Ladislav Bartoníček a Jean-Pascal Duvieusart, finanční ředitelka Kateřina Jirásková a právník Tomáš Brzobohatý. Jednání se pravidelně účastní i vdova po Petru Kellnerovi Renáta, členkou výboru ale není. Informoval o tom server Seznam Zprávy.
21. 5. 2021|

Petr Kellner zemřel při havárii vrtulníku

Během výletu za adrenalinovým lyžováním zemřel při nehodě vrtulníku na Aljašce nejbohatší Čech Petr Kellner, informoval list The New York Times. Zprávu v pondělí potvrdila mluvčí skupiny PPF Jitka Tkadlecová, v jejímž čele Kellner stál. Pád stroje nepřežili další čtyři lidé. Tragická událost se stala v sobotu. Řízením veškerých aktivit ve skupině PPF byl místo Kellnera v pondělí pověřen jeden z jejích akcionářů Ladislav Bartoníček.
29. 3. 2021Aktualizováno29. 3. 2021, 17:14|

Zapsat odklad splátek úvěrů do registru? Jednotný postup bank chybí

Odklad hypotečních nebo úvěrových splátek budou v souvislosti s aktuální krizovou situací banky umožňovat. Zároveň si však chtějí tuto informaci ukládat v registrech, kde zůstává roky. A klientům to může v budoucnu ztížit přístup k dalším půjčkám.
20. 3. 2020|

Dluhy mají často původ už v raném věku, naučit děti hospodařit může i vlastní účet v bance

S dluhy má problém téměř každý desátý Čech, jak ukázala před dvěma lety i mapa exekucí. Přestože se od té doby situace mírně lepší, odborníci na sociální problematiku předlužení považují stále za jeden z nejvážnějších společenských a ekonomických problémů Česka. Mnohdy se na ně přitom zadělává už v dětství. Recept může být často velmi jednoduchý – stačí včas dítěti založit účet a zapojit ratolest do rozpočtu rodiny.
16. 3. 2019|

Moneta se loni vrátila k růstu zisku. Dividenda by mohla přesáhnout šest korun na akcii

Monetě Money Bank loni vzrostl konsolidovaný čistý zisk o 7,1 procenta na 4,2 miliardy korun. Provozní výnosy klesly o 1,7 procenta na 10,2 miliardy korun. Vedení banky plánuje navrhnout dividendu 6,15 koruny na akcii. V minulých letech ovšem byla vyšší, za předchozí rok si akcionáři přišli na osm korun na akcii před zdaněním a o rok dřív banka vyplatila necelých deset korun na akcii.
6. 2. 2019Aktualizováno6. 2. 2019, 11:44|

Kellner chystá sjednocení Air Bank, Home Creditu a Monety. Vznikla by tak mnohem větší banka

Skupina PPF podnikatele Petra Kellnera spustila proces ke sjednocení Air Bank, českého a slovenského Home Creditu s Monetou Money Bank. Vznikla by tak dvojka ve spotřebitelských půjčkách a trojka ve velikosti bankovní sítě pod značkou Air Bank. Hodnota zamýšlené transakce je skoro 20 miliard korun. Její uzavření se předpokládá 1. července 2019, musí ji ale mimo jiné schválit regulátoři.
8. 10. 2018Aktualizováno8. 10. 2018, 20:46|