TÉMA

Ceny Emmy

Elton John dosáhl na EGOT. Elitní klub cen zpochybňují „lovci“ a čestná ocenění

Jako vyhrát grand slam v showbyznysu, říká se o dosažení mety EGOT. Tedy získání čtyř prestižních uměleckých cen, z jejichž názvů je složen tento akronym: televizní Emmy, hudební Grammy, filmový Oscar a divadelní Tony. Nejnovějším členem tohoto klubu se stal britský zpěvák a skladatel Elton John. Počet umělců, kteří na EGOT dosáhli, nepřesahuje dvě desítky, kritici ale varují před možnou devalvací.
16. 1. 2024|

Ceny Emmy ovládl Boj o moc, komediální kategorie rozcupoval Medvěd

Americkým televizním cenám Emmy dominovala poslední série dramatu Boj o moc a v kategorii komedií uspěl seriál Medvěd. Předávání cen, k němuž mělo dojít už v září, pozdržely hollywoodské stávky herců a scenáristů.
16. 1. 2024|

Boj o moc vedl k ceně Emmy, nejlepším komediálním seriálem zůstal Ted Lasso

Nejlepším dramatem na televizních obrazovkách byl loni podle amerických televizních cen Emmy Boj o moc. Seriál sleduje intriky v rodině mediálního magnáta. V komediální kategorii se už podruhé za sebou raduje seriál z fotbalového prostředí Ted Lasso. Nejlepší minisérií vyhlásily ceny satiru Bílý lotos. Seriálový hit Hra na oliheň uspěl v cenách za herecké výkony.
13. 9. 2022|

Streamovací služby nasadily cenám Emmy korunu. Poprvé ovládly všechny hlavní kategorie

Americké televizní ceny Emmy patří streamovacím službám. Ty si poprvé odnesly ocenění ve všech třech hlavních kategoriích. Dramatu vládla Koruna o britské královské rodině z produkce Netflixu. Pod stejnou značkou vznikl i Dámský gambit označený za nejlepší minisérii. Mezi komediálními seriály uspěla Ted Lasso z prostředí amerického fotbalu, vznikl pro platformu Apple TV+.
20. 9. 2021|

Jakub Nemčok: V kůži Martyho jsem nikdy nebyl, seriál #martyisdead je i naučné video

Nikdo si kyberšikanu nedokáže představit, dokud se ho netýká, obává se Jakub Nemčok, představitel titulního hrdiny v internetovém seriálu #martyisdead, jehož tématem je právě šikana na síti. Jako vůbec první český seriál získal před pár dny mezinárodní cenu Emmy. Podle Nemčoka může příběh pomoci dětem i rodičům lépe porozumět internetovým rizikům.
26. 11. 2020|

Český seriál o kyberšikaně #martyisdead vyhrál mezinárodní cenu Emmy

Historický úspěch si připsala tuzemská seriálová tvorba. Mezinárodní akademie televizních umění a věd vyhlásila český internetový seriál #martyisdead (Marty je mrtvý) za vítěze mezinárodní ceny Emmy v kategorii krátkých seriálů. Thriller o kyberšikaně z dílny Mall.TV a společnosti Bionaut je historicky prvním českým seriálem, který takzvaného televizního Oscara získal.
23. 11. 2020Aktualizováno23. 11. 2020, 20:56|

#martyisdead, přesto může jako první český seriál získat mezinárodní Emmy

Český seriálový thriller #martyisdead se objevil v nominacích na mezinárodní televizní ceny Emmy. Internetový počin o kyberšikaně je vůbec prvním českým seriálem, který prestižní ocenění může získat.
25. 9. 2020|

Televizním cenám Emmy kraloval seriál Watchmen. Moderátor večer překřtil na „Pandemmys“

Bez červeného koberce i bez účasti diváků se kvůli koronavirové pandemii odehrál 72. ročník amerických televizních cen Emmy. „Nikdo nepůjde poražen domů, protože všichni už doma jsou,“ zavtipkoval na začátek slavnostního večera jeho moderátor Jimmy Kimmel, který zároveň galavečer přektil na „Pandemmys“. Ceny ovládl seriál z produkce HBO Watchmen (Strážci). Počin vycházející z příběhů DC Comics si vysloužil jedenáct sošek, včetně ceny za nejlepší minisérii.
21. 9. 2020|

„Mám rád zvuky s emocí, třeba hrající si děti,“ přiznává český zvukař nominovaný na ceny Emmy

„Nejdůležitější je umět pomocí zvuku vyprávět příběhy,“ domnívá se zvukař Juraj Mravec. On sám je tímto způsobem vypráví mimo jiné v seriálu The Crown (Koruna) sledujícím osudy královny Alžběty II. Jako člen zvukařského týmu třetí řady byl nominován na americké televizní ceny Emmy. Prestižní sošku může získat v kategorii Nejlepší střih zvuku pro seriál nebo komedii v hrané televizní tvorbě.
31. 7. 2020|

Nejvíce hlavních cen Emmy získal komediální seriál Potvora, bodoval i Černobyl

Hra o trůny, Černobyl a Potvora. Tři seriály, které dominovaly letošnímu udílení cen Emmy v americkém Los Angeles. Zajímavostí večera, kromě samotného udílení cen, bylo i to, že jej nikdo nemoderoval.
23. 9. 2019|

Ceny Emmy: Úžasná paní Maiselová se pustila do Hry o trůny pro nejlepší seriál

V Los Angeles se v noci na úterý předávala ocenění pro nejlepší televizní tvorbu. Nejvíce radosti Ceny Emmy tentokrát přinesly ostřílené sáze Hra o trůny a komediální sérii Úžasná paní Maiselová, která byla naopak ve své kategorii nováčkem.
18. 9. 2018|