TÉMA

Bečov nad Teplou

Stavbaři rovnají serpentiny u Bečova nad Teplou

Stavbaři v těchto dnech narovnávají serpentiny u Bečova nad Teplou. Jde o nejrizikovější silnici v Karlovarském kraji a jednu z nejnebezpečnějších v celém Česku. Kritický úsek, který měří necelý kilometr, se nachází na rušné komunikaci první třídy spojující Karlovy Vary a Plzeň. Denně po ní projedou tisíce aut. Práce, které v místě probíhají, představují největší dopravní omezení na Karlovarsku v letošním roce.
před 3 h hodinami|

Rodina ruského ministra se zbavila části nemovitostí v Česku. Transakci prověřuje FAÚ

Rodina sankcionovaného ruského ministra školství Sergeje Kravcova se po začátku loňské invaze na Ukrajinu zbavila části nemovitostí u Karlových Varů. Šlo mimo jiné o pozemky nakoupené před osmi lety. Transakci podle informací České televize prověřuje Finanční analytický úřad. Příbuzní politika mají v Česku stále tři byty.
3. 6. 2023|

U Bečova nad Teplou se převrátila cisterna, hlavní tah na Plzeň je uzavřený

V serpentinách nad Bečovem nad Teplou se nad ránem převrátila cisterna. Silnice I/20, hlavní tah z Karlovarského kraje do Plzně, je kvůli havárii uzavřena. Policie odhaduje, že ji otevře kolem šesté hodiny večer. Vozidlo je nutné odklidit.
5. 4. 2023Aktualizováno5. 4. 2023, 08:37|

V Pluhovském paláci v Bečově se otevřela nová expozice relikviáře svatého Maura

Hrad a zámek Bečov nad Teplou na Karlovarsku představil novou expozici relikviáře svatého Maura. Nachází se v obnoveném Pluhovském paláci, zpřístupňuje tak horní část areálu národní kulturní památky. Celkové náklady dosáhly 170 milionů korun. Hradní nádvoří, cesty a vyhlídky se veřejnosti otevřely poprvé v historii.
24. 11. 2021|

Muž, který se zabarikádoval v Bečově, opustil dům a je v péči lékařů

Policisté zasahovali v Bečově nad Teplou na Karlovarsku, kde se v domě zabarikádoval 51letý muž. Na místě byli policejní vyjednavač i zásahová jednotka. Muž už dům opustil a je v péči zdravotníků. Podle policie nebyl nikdo zraněn.
23. 11. 2021|

Relikviář svatého Maura se za přísných bezpečnostních opatření přestěhoval do Pluhovského paláce

Za mimořádných a přísných bezpečnostních opatření se na zámku v Bečově nad Teplou po dvaceti letech přestěhoval do nové expozice relikviář svatého Maura. Jde o druhou nejcennější movitou historickou památku v Česku po korunovačních klenotech. Relikviář tak teprve potřetí od svého objevení opustil trezorovou místnost zámku, nově ho návštěvníci uvidí v Pluhovském paláci.
22. 11. 2021|

Relikviář svatého Maura se přesouvá do nových prostor. Expozice se otevře na konci listopadu

Druhá nejcennější zlatnická památka v Česku je od pondělí veřejnosti nepřístupná. Na státním hradě a zámku v Bečově nad Teplou dočasně končí expozice relikviáře svatého Maura. Schránka s ostatky svatých se nyní přesune do zrekonstruovaného Pluhovského paláce, který se opravoval několik let. V původní expozici byl relikviář vystaven od roku 2002. V neděli výstavu naposledy navštívilo přes pět set lidí.
1. 11. 2021|

Relikviář sv. Maura se po dvaceti letech čistí. Památka pojištěná na půl miliardy se bude stěhovat

Po dvaceti letech odborníci důkladně čístí relikviář svatého Maura na zámku v Bečově nad Teplou. Jejich práci provází podrobná dokumentace, která by měla posoudit, jestli se jeho stav nezměnil, řekl restaurátor Andrej Šumbera. Čištění jedné z nejcennějších movitých památek v zemi má na starosti. Relikviář v letošním roce čeká stěhování do nových prostor v takzvaných Pluhovských domech, které se v současné době na zámku a hradu Bečov rekonstruují.
1. 5. 2021|

Američanova podivná nabídka rozjela obrovské pátrání, na jehož konci byl senzační nález

Zdobená schránka s ostatky sv. Jana Křtitele, sv. Maura a sv. Timoteje se našla před pětatřiceti lety na zámku v Bečově nad Teplou na Karlovarsku. Byla z toho celosvětová senzace. Románskou památku našel speciální tým kriminalistů, tajemná akce bezpečnostních složek má ale mnoho neznámých.
5. 11. 2020|

Ve městech kvůli suchu umírají stromy. Záchranu nabízí vaky s vodou

V řadě měst začaly kvůli vysokým teplotám a suchu odumírat okrasné stromy. Problémy mají i velké zahrady. Karlovy Vary už například přijaly mimořádná opatření. Správa lázeňských parků, která se stará o téměř dva tisíce stromů, rozváží k těm nejohroženějším speciální vaky s vodou.
21. 8. 2018|