TÉMA

Blatná

Srážku vlaku s pracovníky železnice šetří policie jako podezření na usmrcení z nedbalosti

Úterní tragickou nehodu, při které vlak u Bělčic na Strakonicku srazil čtyři pracovníky Správy železnic, prověřuje policie jako možné usmrcení z nedbalosti. České televizi to sdělila mluvčí jihočeské policie Jaromíra Nováková. Muže, kteří na místě pracovali, srazil vlak mířící do depa. Dva z nich zemřeli a dva byli těžce zraněni. Policie případ řeší ve spolupráci s Drážní inspekcí.
5. 10. 2023|

Vlak vjel do skupiny lidí, kteří pracovali na trati. Dva zahynuli

Na trati mezi Březnicí a Blatnou na Strakonicku vjel vlak do skupiny pracovníků Správy železnic. Podle mluvčího státní organizace Pavla Tesaře muži na kolejích pracovali. Dva z nich zahynuli a další dva utrpěli těžká zranění. Doprava na trati byla kvůli tragické nehodě několik hodin přerušena. Ve vlaku podle policie nebyli žádní cestující.
3. 10. 2023Aktualizováno3. 10. 2023, 20:13|

Veterináři v Blatné odhalili v polském mase salmonelu. Vyráběl se z něho kebab

Veterináři v Blatné na Strakonicku odhalili, že kuřecí maso použité k výrobě asi 1,5 tuny kebabů obsahovalo salmonelu. Žádný z polotovarů se ale na trh nakonec nedostal. Provozovateli hrozí ve správním řízení pokuta až 50 milionů korun, uvedl mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček.
16. 6. 2021|

V Brně vznikne nový Institut Paměti národa. Dějiny minulého století představí multimediální expozicí

V Brně by měl do podzimu vzniknout nový Institut Paměti národa. Bude sloužit jako vzdělávací a kulturní centrum, prostor pro setkávání a nabízející hluboké zkušenosti s historií. Návštěvníci tam naleznou stálou multimediální expozici, která přiblíží příběhy válečných veteránů i politických vězňů. Prostory bývalé věznice na Cejlu, kde má Post Bellum v Brně sídlo dnes, už pro tyto účely nestačí.
1. 2. 2021|

30 let zpět: Havel v jižních Čechách

Prezident Václav Havel navštívil jižní Čechy. Na programu měl zastávky v Blatné a Písku. Atmosféra na náměstí v Písku byla prý podle prezidenta podobná jako při mítincích z konce listopadu 1989.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
29. 5. 2020|

Nebezpečná křižovatka v Blatné je minulostí. Kruhový objezd vyšel na 20 milionů

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo novou kruhovou křižovatku v Blatné na Strakonicku. Obec leží na hlavním tahu z Českých Budějovic na Plzeň a denně tam projedou tisíce aut. Dříve však patřila tamní křižovatka mezi strašáky, kde se stalo několik vážných nehod.
16. 12. 2019|

Být, či nebýt památkou? Vily Fiala se chce radnice zbavit, aktivisté protestují

O záchranu vily Fiala, která nese jméno významného blatenského architekta, usilovali aktivisté rok a půl. Na chátrající dům v majetku města upozornili ministerstvo kultury. To budovu nakonec prohlásilo za kulturní památku, proti rozhodnutí ale město podalo rozklad. O památkovou ochranu vily nestojí a chce ji prodat.
16. 7. 2018|