TÉMA

D46

Dálnice D46 bude po modernizaci křížení u Drysic od neděle plně průjezdná

Dálnice D46 bude u sjezdu na Drysice na Vyškovsku od neděle po půlroce zcela průjezdná. Stavbaři dokončili modernizaci mimoúrovňového křížení. Parametry křižovatky už neodpovídaly současným nárokům na bezpečnost dopravy.
13. 10. 2022|

V domě zničeném výbuchem zemřel člověk. Budova měla jít do dražby

Mrtvého člověka nalezli hasiči v troskách domu v Olšanech u Prostějova, který zničila exploze. Další tři lidé utrpěli zranění. Výbuch poničil i budovy v okolí, které hasiči zabezpečují. Za „jednu z pravděpodobných verzí“ příčiny výbuchu označila mluvčí hasičů Lucie Balážová explozi plynu. Podle zjištění České televize poslala exekutorka zničenou budovu do dražby, která se měla konat v srpnu.
18. 7. 2022Aktualizováno18. 7. 2022, 21:47|

Řidiče na D46 u Prostějova budou dál čekat kolony. Oprava dálnice se o rok protáhne

Roční zpoždění bude mít oprava dálnice D46 v Prostějově. Kvůli rekonstrukci sjezdu tam řidiči stojí během špičky v dlouhých kolonách i půl hodiny. Původní termín dostavby na podzim příštího roku silničáři nestihnou kvůli navazující opravě estakády. Hlavní práce tam letos vůbec nezačnou. Důvodem jsou problémy při výběru stavební firmy.
6. 10. 2021|

Nehoda na D46 u Prostějova zkomplikovala dopravu v celém okolí

Čtvrteční tragická nehoda na D46, která od ranních hodin blokovala dálnici na obchvatu Prostějova, způsobila ve městě značné komplikace. Řidiči v ucpaných ulicích stáli od rána desítky minut. Doprava zatížila i Přerov, přes který se snažili motoristé místo nehody po dálnici objet. Nejprve se pro řidiče uvolnil směr na Brno, kde byla doprava vedena přes staveniště, později se otevřela i v opačném směru.
23. 9. 2021Aktualizováno23. 9. 2021, 15:50|

Začala přestavba křižovatky na D46 u Drysic. Zkomplikuje dopravu ve dvou krajích

Na dálnici D46 u Drysic na Vyškovsku začala přestavba křižovatky, zahájilo ji Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Stavba má přinést nejen zvýšení bezpečnosti řidičů, ale také ulevit obyvatelům obce. Přestavba přijde na zhruba dvě stě milionů korun, hotová by měla být příští rok v listopadu. Do té doby budou muset řidiči počítat s omezeními.
20. 5. 2021|

Úprava mimoúrovňové křižovatky v Prostějově na osm měsíců zkomplikuje dopravu na dálnici D46

Kvůli budování nových sjezdů a nájezdů na dálnici D46 v Prostějově budou moci řidiči až do listopadu jezdit místo ve čtyřech pruzích jen ve dvou. Hlavně ve špičkách proto musejí počítat se zdržením. Nejprve budou uzavřeny rychlé pruhy v obou směrech a od dubna je naplánována uzavírka jízdního pásu ve směru na Brno.
15. 3. 2021|
Doporučujeme

Proč to šlo a proč to nejde? Nejvíc kilometrů dálnic vzniklo v 70. a nultých letech, jinak se v Česku paběrkovalo

Dálnice se u nás v různých dekádách stavěly i nestavěly, stavěly více či méně, někdy vůbec a nakonec se všichni vymlouvali na všechny, když vysvětlovali, proč se slibuje, že se bude stavět a nestavělo se. Cimrmanovské střídání fáze očekávání s fází zklamání je u výstavby dálnic v Československu a Česku příznačné a revoluce na něm vlastně nic nezměnila. I když důvody, proč to nejde, byly za socialismu a za kapitalismu trochu jiné.
25. 11. 2019Aktualizováno30. 11. 2019, 12:09|

Řidič kamionu, který v opilosti havaroval u Prostějova, dostal podmínku a zákaz řízení

Řidič kamionu, který letos v lednu havaroval s 3,5 promile alkoholu na dálnici D46 u Prostějova, dostal dvouletý trest s odkladem na tři roky a pětiletý zákaz řízení. Nehodě předcházela skoro dvacetikilometrová jízda z Tovačova na Přerovsku. Profesionální řidič Jiří Hrdlička kličkoval po dálnici a při jízdě ohrozil několik aut včetně autobusu. Rozsudek je pravomocný.
5. 8. 2019Aktualizováno5. 8. 2019, 11:59|

Na olomoucko-vyškovské D46 začala noční uzavírka, silničáři potřebují strhnout most

Na dálnici D46 začala noční uzavírka, během které nechají silničáři strhnout nadjezd. Úsek mezi 33. a 37. kilometrem musí řidiči obousměrně objíždět po silnicích II. a III. třídy přes Lutín a Hněvotín. Přímá trasa bude řidičům opět k dispozici až po desáté hodině v neděli dopoledne.
16. 6. 2018|