TÉMA

Miroslav Donutil

Pandemie a válka podle Čapka. O Bílé nemoci rozhoduje ve dvojroli Miroslav Donutil

Společnost na pokraji války, na začátku pandemie a s nacionalistickým vládcem v čele. Čapkovo drama Bílá nemoc z roku 1937 nabízí témata, která jsou dnes až mrazivě aktuální. Pražské Divadlo ABC hru uvádí v režii Michala Dočekala a ve dvojroli s Miroslavem Donutilem.
26. 4. 2023|

Donutil a Mihulová jsou v Atlase ptáků osamělí. Víc než sympatii potřebují empatii, říká režisér

V rodinné firmě se přijde na to, že z ní někdo vyvádí peníze. Roznětka pro komplikované rodinné vztahy v novém filmu Olma Omerzua, v Česku žijícího slovinského režiséra. Kriminální drama Atlas ptáků zařadil do hlavní soutěže letošní karlovarský festival, od 2. září ho uvádí i kina. V rozhovoru snímek, v němž svět komunikačních technologií využívá slabá místa lidí, přiblížil Omerzu spolu s herci Alenou Mihulovou a Miroslavem Donutilem.
22. 8. 2021|

Rodinná firma v problémech. Atlas ptáků s Donutilem a Mihulovou se otevírá v první ukázce

Když se ve staré rodinné firmě ukáže, že z ní kdosi vyvádí peníze ve velkém, nastává konfrontace s novou realitou, na níž nebyl nikdo připraven. Očekávaný snímek režiséra Olma Omerzu Atlas ptáků se ještě před premiérou v hlavní soutěži karlovarského festivalu představuje v prvním traileru. Roli šéfa podniku má Miroslav Donutil, vedle něj se ve snímku objeví ještě Alena Mihulová, Eliška Křenková, Martin Pechlát, David Bowles, Vojtěch Kotek nebo Pavla Beretová.
2. 8. 2021|

Bavič a silák Franta Kocourek má v Brně nový památník

Ve středu to bylo třicet let, co zemřel silák, bavič, herec, propagátor brněnského hantecu a rodák z Řečkovic Franta Kocourek. Jeho přátelé mu v pátek odpoledne odhalili památník. Jednu pamětní desku už přitom v Brně má.
9. 7. 2021|

Jestli se Brno stalo dobrou kulisou, budeme rádi, říkají tvůrci romance Marťanské lodě

Česká filmová romance Marťanské lodě ukazuje v klipu k písni Jablka první záběry. Příběh, který vychází ze zážitků hudebníka kapely Květy Martina Kyšperského, natočil režisér Jan Foukal. Kromě Kyšperského se v romanci z Brna představí Eliška Křenková. Marťanské lodě „o lásce, odplouvání a múzách“ jsou hotové delší dobu, uvedení ale zbrzdila pandemie. Pražská premiéra bude v polovině září.
7. 6. 2021|

Formuli 1 pilotoval McQueen či Damon. Teď jim v Grand Prix konkurují Hádek, Ferro a Kozub

Režisér Jan Prušinovský natáčí podle vlastního scénáře „lehce testosteronovou komediální roadmovie“. Do hlavních rolí obsadil Kryštofa Hádka, Robina Ferra a Štěpána Kozuba. První klapka filmu Grand Prix padla na začátku května na Českolipsku, štáb ale natočí i Velkou cenu formule 1 ve Španělsku. Vášeň pro motosport je totiž další fanouškovství, které Prušinovský ve své novince zkoumá. Zahraniční snímky ze závodnického prostředí zajímá spíše rivalita pilotů formule.
13. 5. 2021|

Bez Provázku by nebyl takový Sluha dvou pánů, vzpomíná čerstvý sedmdesátník Donutil

Filmový a divadelní herec Miroslav Donutil oslavil v neděli 70. narozeniny, k nimž je na iVysílání nově k vidění dokument Pan Herec Miroslav Donutil. V rozhovoru pro Interview ČT24 mluví o divadelních začátcích v Brně, Věře Chytilové, slavných rolích i mladé herecké generaci, do níž spadá jeho syn Martin.
8. 2. 2021|

Čím si za poslední čtvrtstoletí prošlo Národní divadlo, přibližuje Zemančíková v knize

Kniha Aleny Zemančíkové nazvaná Zpětné zakreslení cesty se pokouší najít odpověď na to, jaké bylo uplynulé čtvrtstoletí v Národním divadle. Připomíná nejenom nejvýraznější inscenace těchto let, ale také velmi zjitřenou atmosféru první scény let devadesátých, kdy se divadlo zásadně proměnilo.
25. 12. 2020|

Omerzu „dospěl“. V soudní síni se sešel s Donutilem a Mihulovou

Režisér a scenárista Olmo Omerzu se přesouvá do střižny se svým dalším filmem. O víkendu dotočil poslední klapku nového snímku, který vzniká v koprodukci České televize. Do kin se dostane v roce 2021. Do hlavních rolí obsadil Omerzu Alenu Mihulovou a Miroslava Donutila, jak se bude novinka jmenovat, ale zatím tvůrci neprozradili.
17. 6. 2020|

Jdu na sever… a na jih! Cestovat lze alespoň v iVysílání

Pokud byste si chtěli pustit všechna videa v iVysílání, potřebovali byste si na jejich sledování vyhradit 3918 dní. Zorientovat se v rozsáhlém videoarchivu pomůžou tipy webu ČT24. Aktuální výběr ukrátí čekání na otevření hranic alespoň cestováním „prstem po obrazovce“.
21. 4. 2020Aktualizováno21. 4. 2020, 18:21|

Smrt obchodního cestujícího je příležitostí pro Miroslava Donutila

Miroslav Donutil se po třech letech vrací na pražské jeviště. V Divadle ABC ho čeká Smrt obchodního cestujícího. V inscenaci slavného dramatu Arthura Millera se potkal s herečkou Zuzanou Kronerovou.
13. 12. 2019|

Zemřel herec Jiří Pecha. Četník z Balady pro banditu, revírník z Poslední leče i náladová Babička

Ve věku nedožitých pětasedmdesáti let zemřel herec Jiří Pecha. Divadelník, kterého proslavila mimo jiné hlavní role v revuální adaptaci Babičky Boženy Němcové, svůj profesní život spojil s divadlem Husa na provázku a spoluprací s Bolkem Polívkou.
28. 2. 2019Aktualizováno28. 2. 2019, 18:48|

Doktor Martin se ve filmu stane detektivem. Podívejte se na trailer beskydského Indiana Jonese

K nejúspěšnějším seriálům České televize patří Doktor Martin. Svérázného beskydského lékaře poznají fanoušci televizní série od 6. prosince v kinech i jako detektiva. V celovečerním komediálním krimipříběhu Doktor Martin: Záhada v Beskydech bude řešit nepoznané záhady osobního života i sto let starou vraždu. Hlavní role se opět ujal Miroslav Donutil. Film nyní představuje první trailer.
12. 11. 2018|

Ondřej Vetchý bojuje o svobodné Československo. Jako Alois Rašín

Vyhlášení samostatného Československa bývá nejčastěji spojováno se jmény Tomáše Garrigua Masaryka a Edvarda Beneše. V jejich stínu zůstávají další hrdinové českého zápasu o nezávislost a vůdcové domácího odboje Alois Rašín či Karel Kramář. Ke stému výročí vzniku republiky proto Česká televize natočila dvoudílný film Rašín, který vypráví o konci monarchie skrze jejich osudy. Ve snímku Jiřího Svobody se v hlavních rolích objeví Ondřej Vetchý a Miroslav Donutil. První díl uvede ČT1 v neděli 14. října večer, druhý díl pak o týden později.
2. 10. 2018|

Jako Clouseau. Zločin v Beskydech vyšetřuje i Donutil a Mikluš

Doktor Martin už nepátrá jen po příčinách potíží obyvatel Protějova, ale i po pachateli možné vraždy. K jejímu vyšetřování se připlete v komediálně laděné detektivce, která navazuje na úspěšný seriál České televize. V hlavní roli celovečerního snímku Zločin v Beskydech se diváci opět mohou těšit na Miroslava Donutila, detektivní dvojici vytvoří s Robertem Miklušem alias strážmistrem Topinkou.
12. 6. 2018|