TÉMA

KKCG

Zemědělská univerzita prodala pozemky firmě bez peněz, roli hrál muž s vazbou na rektora, píše iRozhlas

Pozemky za zhruba 400 milionů korun v Praze koupila od České zemědělské univerzity (ČZU) neznámá firma Gestate, kterou vzápětí odkoupil podnikatel Milan Ouřada s vazbami na rektora ČZU Petra Skleničku. Uvedl to iRozhlas.cz. Ouřada prodal Gestate jen šest dní po jejím odkoupení i se smlouvou na pozemky investiční skupině KKCG. Cenu nechtěla KKCG uvést. Sklenička přiznal, že se s Ouřadou, který mezitím zemřel, znal. Rektor se ale hájí tím, že v jednáních Gestate s univerzitou Ouřada nefiguroval. Ouřada spolupracoval s původním majitelem Gestate Adolfem Turkem za komunistické totality ve vojenské kontrarozvědce. Turek se podle rozhlasu k obchodu nevyjádřil.
26. 9. 2023|

Masivní česká investice v USA. V Západní Virginii vyrostla továrna miliardáře Komárka

Guvernér Západní Virginie Jim Justice a vlivní američtí zákonodárci slavnostně zahájili provoz továrny na metanol. Jde o jednu z největších českých investic ve Spojených státech – společnost Karla Komárka za stavbu zaplatila přes čtvrt miliardy dolarů. Američtí senátoři se snaží mírnit obavy místních obyvatel z případných zdravotních rizik.
25. 4. 2023|

Nejbohatší v Česku je podle Forbesu Kellnerová, na světě Arnault

Nejbohatší v Česku je nadále dědička impéria PPF Renáta Kellnerová s rodinou s majetkem v hodnotě 16,5 miliardy dolarů (355,9 miliardy korun), vyplývá z žebřířku časopisu Forbes. Do světového žebříčku dolarových miliardářů se poprvé dostalo jedenáct Čechů. Nejbohatším člověkem na světě je letos šéf podniku zaměřeného na prodej luxusního zboží LVMH Bernard Arnault.
4. 4. 2023|

Kellnerová je stále nejbohatší Češkou. V první stovce žebříčku je sedm nováčků

Nejbohatší v Česku je dědička impéria PPF Renáta Kellnerová s rodinou s majetkem za 382,9 miliardy korun. Druhý je v letošním žebříčku časopisu Forbes majitel KKCG Karel Komárek se jměním za 190,2 miliardy korun, třetí se umístil realitní magnát Radovan Vítek se 144 miliardami korun. Pořadí na prvních pěti místech žebříčku se nezměnilo, v první desítce si nejbohatší Češi jen proměnili umístění. Ve stovce nejmovitějších Čechů je sedm nováčků, jmění všech lidí v žebříčku přesahuje 2,1 bilionu korun. Forbes ho zveřejnil na svém webu.
5. 10. 2022Aktualizováno5. 10. 2022, 10:55|

Stát odebral 13 firmám nevyužívanou kapacitu v plynových zásobnících

Stát odebral třinácti firmám kapacitu pro skladování plynu v zásobnících, kterou nevyužívaly. O kapacitu přišla mimo jiné Moravia Gas Storage, kterou spoluvlastní ruský Gazprom. Firmy přišly o kapacitu v celkovém objemu 261 milionů metrů krychlových plynu, informoval David Hluštík z ministerstva průmyslu a obchodu (MPO). Roční spotřeba plynu v Česku činí asi 9,4 miliardy metrů krychlových, z Ruska pochází zhruba 98 procent.
16. 8. 2022Aktualizováno16. 8. 2022, 14:37|

Stát se připravuje na zimu a na možnou plynovou krizi. Důležitou roli hrají zásobníky

Česko se připravuje na zimu a možné přerušení dodávek ruského plynu. Už splnilo unijní cíl a naplnilo plynem přes 80 procent zásobníků. Podle ministra průmyslu Jozefa Síkely (za STAN) pomohly dodávky suroviny z Norska. Stát pořídil i zkapalněný plyn. Dál platí, že v případě výpadku mají domácnosti přednost před firmami.
6. 8. 2022|

Gazprom vlastní v Česku zásobník plynu, ale nevyužívá jej. Stát ho chce získat pod kontrolu

Ministerstvo průmyslu řeší problém s jedním z obřích podzemních zásobníků plynu. Patří do kritické infrastruktury a je skoro prázdný. Společně ho vlastní skupina podnikatele Karla Komárka a ruský Gazprom. Ten si většinu kapacity rezervoval, jenže surovina nepřitéká. Od konce června tak začal prostor využívat ČEZ. Stát pak vstoupil do jednání s jedním z majitelů o převodu akcionářských práv.
18. 7. 2022|

V zásobnících je už veškerý plyn, který na pokyn vlády koupila Správa státních hmotných rezerv

V plynových zásobnících je už veškerý plyn, který koupila Správa státních hmotných rezerv (SSHR) na pokyn vlády. Správa pořídila 2,4 terawatthodin (TWh) zemního plynu. Celková cena je 8,5 miliardy korun a je v ní započítáno DPH, poplatek za dopravu a skladování na jedenáct měsíců. Informoval o tom předseda SSHR Pavel Švagr. Plyn dosud v nouzových zásobách nebyl. Celkově jsou zásobníky v Česku naplněny asi ze dvou třetin.
2. 7. 2022|

RWE zřejmě pozastavila prodej českých zásobníků plynu

Německá společnost RWE pozastavila prodej zásobníků plynu v České republice. Uvedly to páteční Hospodářské noviny (HN) s tím, že po odstoupení polostátní společnosti ČEZ zůstal jako zájemce už pouze Energetický a průmyslový holding (EPH) miliardáře Daniela Křetínského. Mělo jít přitom původně o jeden z největších obchodů v tuzemské energetice. Termín pro podání nabídek měl vypršet ve čtvrtek.
24. 6. 2022|

Nejvlivnější ženou Česka je podle Forbesu Jourová, loňská vítězka Schillerová se propadla

Nejvlivnější ženou Česka je podle časopisu Forbes místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová. Na druhém místě se umístila pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová a třetí skončila vdova po zesnulém většinovém majiteli skupiny PPF Petru Kellnerovi Renáta Kellnerová. Naopak loňská a předloňská vítězka, exministryně financí Alena Schillerová nyní coby šéfka poslanců hnutí ANO figuruje až ve druhé stovce žebříčku. Časopis ho vydává už pojedenácté a letos se v něm objevilo přes čtyřicet nových tváří.
1. 6. 2022|

V Česku je podle Forbesu nejbohatší Kellnerová. V žebříčku vystřelili vysoko technologičtí nováčci

Nejbohatší Češkou je podle letošního žebříčku časopisu Forbes Renáta Kellnerová. Čtyřiapadesátiletá vdova po vlastníkovi investiční skupiny PPF Petru Kellnerovi, který koncem letošního března tragicky zahynul, disponuje dle žebříčku 374,7 miliardy korun. Je to o téměř 82 miliard korun více, než činil loni majetek jejího muže. V letošním seznamu je devět nováčků, první z nich dokonce na šestadvacáté příčce.
6. 10. 2021Aktualizováno6. 10. 2021, 08:10|
Reportéři ČT

Reportéři ČT: Rodina šéfa lánské lesní správy Baláka získala několik nemovitostí ze zkrachovalých firem, které sám řídil

Blízký spolupracovník prezidentského kancléře Vratislava Mynáře a šéf Lesní správy Lány Miloš Balák stojí před soudem kvůli podezření z manipulace s dvousetmilionovou zakázkou v Lánské oboře. V minulosti řídil dvě soukromé lesnické firmy, obě pod jeho vedením zkrachovaly. Reportéři ČT se nyní zabývali majetkem obou firem, jehož část velmi výhodně získala Balákova rodina. Reportáž „Bohatství z bankrotu“ natáčely Jana Neumannová a Adéla Paclíková.
26. 1. 2021|

Do Sazky investují fondy Apollo, vznikne Sazka Entertainment. Zaměří se na loterie v Evropě i USA

Globální investiční fondy Apollo vloží 500 milionů eur (zhruba 13,3 miliardy korun) do nově založené společnosti Sazka Entertainment, která by měla investovat do loterijního byznysu v Evropě i USA. Sazka Entertainment se jako dceřiná společnost skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka stane po dokončení transakce stoprocentním vlastníkem sázkové společnosti Sazka Group ze skupiny KKCG, informovala KKCG.
10. 11. 2020|

Komárkova KKCG prodala největšího provozovatele call center v Česku

Investiční skupina KKCG podnikatele Karla Komárka prodala největšího provozovatele zákaznických telefonních center v Česku, společnost Conectart, fondům skupiny Genesis Capital. Cenu firmy neuvedly. Conectart provozuje call centra v osmi českých městech a zaměstnává přes tisíc operátorů. Vypořádání transakce se podle společností očekává během léta a podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.
18. 5. 2020|

Uhelnou elektrárnu Počerady hodlá Tykačova firma „vyčistit“. Tak, aby přežila rok 2028

Energetická skupina Sev.en Energy finančníka Pavla Tykače chce zmodernizovat hnědouhelnou elektrárnu Počerady tak, aby mohla být v provozu i po roce 2028, kdy by měly začít platit další zpřísňující limity Evropské komise. Do elektrárny chce firma investovat řádově miliardy korun, uvedli zástupci společnosti.
11. 3. 2020Aktualizováno11. 3. 2020, 15:29|

Německá skupina Rewe koupila cestovní kancelář Fischer. Už vlastní Exim Tours

Německá skupina Rewe koupila od skupiny KKCG českého miliardáře Karla Komárka cestovní kancelář Fischer Group. Podpis smlouvy potvrdili zástupci firem, cenu transakce odmítli zveřejnit. Rewe podniká v maloobchodním prodeji a turistickém ruchu, vlastní například Exim Tours. Spojení špiček českého trhu se zájezdy podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).
20. 9. 2019Aktualizováno20. 9. 2019, 19:30|

Slovenský státní distributor plynu a elektřiny má zájem o aktiva z majetku RWE a E.ON, včetně Česka

Slovenský státní distributor plynu a elektřiny SPP jeví předběžný zájem o koupi aktiv na Slovensku, v Česku nebo Maďarsku. Ta by mohla být na prodej kvůli výměně majetku mezi německými energetickými skupinami E.ON a RWE; E.ON totiž už dříve uvedl, že by mohl v České republice prodat plynárenské a elektrárenské aktivity firmy innogy. Innogy nicméně podotýká, že na českém trhu zůstává.
6. 8. 2019Aktualizováno6. 8. 2019, 17:02|

Komárkova KKCG se může stát vlastníkem celé Sazky, antimonopolní úřad povolil nákup akcií

Skupina KKCG miliardáře Karla Komárka se může podle Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) stát výlučným vlastníkem Sazka Group. ÚOHS totiž povolil KKCG nákup 25 procent akcií Sazka Group, které ještě nevlastnila. Potřebuje ale i potvrzení dalších regulačních úřadů. Čtvrtinu akcií odkoupila KKCG od Holdingu Emma Capital Jiřího Šmejce.
7. 5. 2019Aktualizováno7. 5. 2019, 14:14|

Zájemců o Innogy přibývá. Nabídku zvažuje i Komárek, který už vlastní MND

Investiční skupina KKCG podnikatele Karla Komárka plánuje předložit nabídku na koupi všech aktiv německé skupiny Innogy v Česku. Do Komárkovy skupiny patří už společnost MND, která dodává plyn a elektřinu pro tuzemské domácnosti. Skupina Innogy zajišťuje v Česku dodávky zemního plynu, elektřiny a další služby pro zhruba 1,7 milionu zákazníků. Podle informací médií z minulého týdne má o českou část Innogy zájem i australská investiční skupina Macquarie.
27. 4. 2018|